Wilskracht Vergroten Met Deze 7 Geweldige Manieren!

Wilskracht vergroten - Moshtaq Golestani

Wilskracht Vergroten!

We weten allemaal wat wilskracht is: Het is dat stemmetje in je hoofd dat je zegt dat koekje te laten liggen, geen impulsaankoop te doen, uit je bed te komen en naar de sportschool te gaan. Over het algemeen is wilskracht het vermogen – gestuurd door de hersenen – om onmiddellijke bevrediging op korte termijn te weerstaan. Hoewel de wilskracht vergroten normaal gesproken in ons voordeel werkt door ons te helpen positieve lange termijn aspecten in plaats van negatieve lange termijn aspecten na te jagen, hebben sommige mensen moeite met het effectief gebruiken van wilskracht.

Gelukkig kan je je wilskracht vergroten. Er zijn een aantal dingen die we effectiever en consequenter kunnen doen om onmiddellijke bevrediging in te ruilen voor tevredenheid op lange termijn. Probeer een paar van deze methodes uit voor het verkrijgen van optimale wilskracht:

1. Kijk Naar Je Inspiratie Om Je Wilskracht Te Vergroten

Het klinkt misschien vreemd, maar het kijken naar foto’s die je inspireren is een effectieve manier om een moeilijke tijd door te komen. Wilskracht is gelegen in de prefrontale cortex van de hersenen, die geactiveerd wordt wanneer we iets inspirerends zien. Met andere woorden, het kijken naar iets dat je inspireert vergroot je wilskracht.

Of het nu een specifiek rolmodel is, of een meer algemene foto, plaats hem ergens waar je hem vaak ziet: de badkamerspiegel, de achtergrond van je telefoon, op je nachtkastje etc. Dat mooie Caribische strand dat je elke ochtend ziet kan precies zijn wat je nodig hebt om bijvoorbeeld te sparen voor je vakantie. Je wilskracht vergroten kan met deze leuke methode.

2. Beloon Jezelf

Wilskracht is over het algemeen nodig om een ongewenste taak te volbrengen. Wilskracht vergroten kan je helpen om de hobbel te kunnen nemen en het vervelende karwei te volbrengen. Je kunt jezelf dan bijvoorbeeld belonen met iets positiefs wanneer het project voltooid is. Boek bijvoorbeeld een lichaamsmassage voor na het lopen van de halve marathon. Wanneer je weet dat er iets moois achter de berg ligt, maakt dat de klim een stukje makkelijker.

3. Zoek positief gezelschap

Negativiteit is besmettelijk. Jezelf omringen met Depressieve Debbie is daarom de perfecte manier om je naar beneden te halen, minder positieve verwachtingen te hebben en je wilskracht te vernietigen. Ga in plaats daarvan op zoek naar positieve, opgewekte mensen om je moraal, vertrouwen en algemene kijk te verbeteren. Dit zal er op zijn beurt weer voor zorgen dat je beter in staat bent taken aan te pakken – of ze nou makkelijk en leuk zijn of lastig zijn en wilskracht vereisen! Wilskracht vergroten met deze methode is super gezellig!

4. Slaap goed Om Je Wilskracht Te Vergroten

Zonder goede nachtrust kan je geest niet goed functioneren. Onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat een slaperige geest net zo slecht werkt als een dronken geest. Om wilskracht te hebben moet je helder kunnen denken om de logica en redeneringen te zien om iets te doen dat je niet wilt doen. Volgens de National Sleep Foundation (Nationale Slaapstichting), moeten volwassenen minimaal zeven uur slaap krijgen per nacht. Maar als je je na zeven uur slaap niet alert en gezond voelt, zal je voor minimaal acht tot negen uur moeten gaan. Kortom, wilskracht vergroten vereist een uitgeruste geest.

5. Eet Je Energie

Het toepassen van zelfcontrole verlaagt het glucoseniveau in het bloed. Wilskracht heeft glucose nodig, dus des te meer er beschikbaar is, des te groter het doorzettingsvermogen. Helaas heeft overmatige suikerconsumptie negatieve lange termijn effecten, en is daarom niet de beste optie. In plaats daarvan kun je voedingsmiddelen beperken die je insulineniveau verhogen, zoals koolhydraten en suikerrijk voedsel. Een natuurlijk dieet met fruit, groente en natuurlijke eiwitten is de beste optie.

Ook interessant om te lezen: 10 Tips Voor Een Creatief Leven

6. Ontstress

Stress vermindert wilskracht. Wanneer je gestrest bent zoek je naar comfort, vaak in de vorm van oude gewoontes – of ze nou goed of slecht zijn. Het verlangen naar comfort zorgt er ook voor dat je nieuwe of uitdagende taken vermijdt – zoals de uitdaging om geen ijsje te nemen. Je wilskracht vergroten  en/of terug te krijgen moet je manieren vinden om de strijd aan te gaan met je oude, slechte gewoontes. Ga op zoek naar betere, gezondere manieren om je stress te verminderen: sporten, luisteren naar rustige muziek, de natuur ingaan, etc.

7. Vier Kleine Prestaties

Ben je bewust van elke kleine volbrachte taak gedurende de dag. Samen zorgen ze voor een groot succesgevoel. Een aura van voltooide taken zal een gevoel van onoverwinnelijkheid geven, waardoor je beter in staat zult zijn om obstakels te nemen. Daarnaast is het zo dat door je te richten op je prestaties –  al die kleine dingen die je wilskracht kosten – de positieve dingen zult zien die voortkomen uit discomfort op korte termijn. Remember! Iedereen kan zijn/haar wilskracht vergroten! Jij dus ook!

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *