Sta Bureau | 7 Wetenschappelijk Bewezen Voordelen Van Een Staand bureau!

zit sta bureau

Sta Bureau Voordelen!

Hoe gezond is zit sta bureauTe veel zitten is erg slecht voor je gezondheid. Mensen die veel zitten hebben een verhoogd risico op diabetes, hartziekten en een vroege dood (12). Daarbij komt dat zitten aan je bureau erg weinig calorieën verbrand, en veel onderzoeken linken het aan gewichtstoename en obesitas (34). Dit is een groot probleem voor kantoorbedienden, aangezien zij het merendeel van de dag zitten. Gelukkig wordt een sta bureau steeds populairder vandaag de dag.

Hier zijn 7 voordelen van een sta bureau, die ondersteund worden door wetenschap.

Wat Is Een Sta Bureau?

lichaam postuur sta bureauEen sta bureau, ook een staand bureau genoemd, is eigenlijk een bureau waar je comfortabel staand aan kan werken (5).

Veel moderne versies kunnen aangepast worden, zodat je de hoogte van het bureau kan veranderen tussen zitten en staan.

Ze worden ook in hoogte aanpasbare bureaus, of zit-sta bureaus genoemd.

Ook al is het onderzoek nog steeds in een vroeg stadium, het lijkt erop dat een Sta bureau enorme voordelen voor de gezondheid kan hebben. Het kan zelfs de productiviteit verhogen.

Dit soort bureau kan ten minste de schadelijke effecten van te veel zitten deels vermijden.

Lees verder om erachter te komen waarom een sta bureau zo gunstig is!

[divider]

1. Staan Verlaagt Je Risico op Gewichtstoename en Obesitas

obesitas gewichtstoename zit sta bureauGewichtstoename wordt vooral veroorzaakt door meer calorieën in te nemen dan je eigenlijk kan verbranden.

Daartegenover kan je gewicht verliezen door meer calorieën te verbranden dan in te nemen.

Terwijl sporten de meest effectieve manier is om snel calorieën te verbranden, kan een kleine veranderen zoals gewoon staan in plaats van zitten heel voordelig zijn.

Eigenlijk verbrand je zelfs 170 extra calorieën door een namiddag te staan in plaats van te zitten (6).

Dat is elke week bijna 1000 extra verbrandde calorieën door gewoon elke namiddag te staan aan je bureau.

Dit verschil in calorieën kan één van de redenen zijn waarom langer zitten zo sterk gelinkt wordt aan obesitas en metabolische ziekten (17).

[divider]Conclusie: Een namiddag staan, verbrand 170 meer calorieën dan dezelfde periode zitten. Langzamerhand kan dit een groot effect hebben op je gewicht.[divider]

2. Een Sta bureau Gebruiken Kan je Bloedsuikerspiegel Verlagen

Zit sta bureau goed voor diabetesOver het algemeen geldt de volgende regel, hoe hoger de bloedsuikerspiegel na maaltijden, hoe slechter voor je gezondheid.

Dit geldt vooral voor diegenen die insuline resistent zijn of diabetes type 2 hebben.

In een klein onderzoek op 10 kantoormedewerkers, was de bloedsuikerpiek na 180 minuten staan na de lunch 43% minder groot dan na dezelfde tijd al zitten doorbrengen (6).

Beide groepen deden hetzelfde aantal stappen, waardoor de kleinere piek door het staan kwam in plaats van de bewegingen die de medewerkers deden.

Een ander onderzoek bij 23 kantoormedewerkers vond dat elke 30 minuten afwisselen tussen staan en zitten doorheen de werkdag, bloedsuikerpieken met gemiddeld 11,1% daalden (7).

De schadelijke effecten van zitten na maaltijden kan verklaren waarom diegenen die veel zitten 112% meer risico hebben op diabetes type 2 (2).

[divider]Conclusie: Onderzoeken tonen aan dat een sta bureau gebruiken op het werk, de bloedsuikerspiegel kan verlagen, vooral na de lunch.[divider]

3. Staan Kan Het Risico op Hartziekten Verminderen

Zit-sta bureau hartziekten voorkomenHet idee dat staan beter is voor de gezondheid werd voor het eerst geïntroduceerd in 1953.

Een onderzoek toonde aan dat trein of bus conducteur die de hele dag staan, 50% minder kans hadden om te sterven aan hartziekten dan hun collega’s die reden (8).

Sindsdien hebben wetenschappers een veel beter oog op de effecten van zitten op de gezondheid van het hart. Door meer te zitten wordt het risico op hartziekten met 147% verhoogd (29).

Het is zo schadelijk dat zelfs één uur intens sporten de negatieve effecten van een hele dag zitten niet kunnen omkeren (10).

Het is duidelijk dat meer staan goed is voor de gezondheid van je hart.

[divider]Conclusie: Het wordt over het algemeen geaccepteerd dat hoe meer tijd je al zittend spendeert, hoe meer risico je hebt op hartziekten.[divider]

4. Staand bureaus Verminderen Rugpijn

slechte postuur houding verbeteren sta bureauRugpijn is een van de meest voorkomende klachten bij kantoormedewerkers die de hele dag zitten.

Om te bekijken of Sta bureaus dit kunnen verbeteren, zijn er verschillende onderzoeken gedaan bij kantoormedewerkers die al heel lang rugklachten hebben.

De deelnemers voelden 32% minder lage rugpijn na verschillende weken een Sta bureau te hebben gebruikt. (1112).

Een ander onderzoek gepubliceerd door de CDC vond dat het gebruik van een zit-sta bureau hoge rug- en nekpijn met 54% verminderde na slechts 4 weken (13).

[divider]Conclusie: Verschillende onderzoeken tonen aan dat Sta bureaus chronische rugpijn door veel te zitten enorm verminderen.[divider]

5. Sta bureau Verbetert je Stemming en Energie

Energie mood sta bureau voordelenSta bureau heeft een positieve invloed op je algemene welzijn.

In een 7 weken durend onderzoek hadden de deelnemers die sta bureaus gebruikten minder stress en vermoeidheid dan diegenen die de hele dag zaten (13).

Daarbij komt dat 87% van diegenen die een sta bureau gebruikten meer kracht en energie doorheen de dag hadden.

Toen ze teruggingen naar hun oude zit bureau, zakte hun stemming terug naar hun oorspronkelijk niveau.

Deze bevindingen liggen in lijn met een groter onderzoek over zitten en mentale gezondheid, wat zittend werk linkt aan een verhoogd risico voor zowel depressie als angst (1415).

[divider]Conclusie: Eén onderzoek vond dat een sta bureau zowel het gevoel van stress als vermoeidheid kan verminderen, met het verbeteren van de stemming en energie.[divider]

6. Sta bureaus Kunnen Zelfs de Productiviteit Verhogen

zit sta bureau goed voor productiviteit

Een puntje van bezorgdheid van sta bureau is dat het dagelijkse taken, zoals typen verhinderen.

Terwijl elke namiddag aan een bureau staan wat wennen vraagt, hebben sta bureaus geen grote impact op typische werktaken.

In een onderzoek bij 60 jonge kantoormedewerkers, die elke dag 4 uur een sta bureau gebruikten, had het geen impact op het aantal getypte karakters per minuut of typfouten (15).

Aangezien staan ook de stemming en energie verbetert, zullen sta bureaus eerder de productiviteit verbeteren in plaats van verhinderen (5).

Conclusie: Onderzoek toont dat sta bureaus geen negatieve effecten hebben op dagelijkse taken, zoals typen. In tegendeel, ze kunnen zelfs de productiviteit op lange termijn een boost geven.

7. Staan Kan je Langer Doen Leven

langer leven zit sta bureauOnderzoeken hebben een sterke link tussen meer zitten en een vroege dood gevonden.

Dit is niet verrassend aangezien er een sterke band is tussen zitten, diabetes type 2 en hartziekten.

Eigenlijk vond een review van 18 onderzoeken dat diegenen die het meest zitten 49% meer kans hebben op een vroege dood dan diegenen die het minst zitten (2).

Een ander onderzoek vond dat de zittijd met 3 uur per dag verminderen de Amerikaanse levensverwachting met 2 jaar kan doen stijgen (16). Er zijn helaas nog geen cijfers bekend binnen Nederland.

Terwijl deze observatieonderzoeken geen oorzakelijk verband kunnen leggen, is er meer bewijs dat meer staan de levensduur kan helpen verlengen.

[divider]Conclusie: Onderzoek toont aan dat minder zitten je risico op een vroege dood kan verlagen waardoor je dus langer leeft.[divider]

Samenvatting

Minder zitten kan de fysieke, metabolische en zelfs mentale gezondheid verbeteren. Daarom is minder zitten en meer staan zo’n belangrijke verandering voor je levensstijl.

Als je dit wilt proberen, verkopen de meeste meubelwinkels ook zit-sta bureaus.

Als je een Sta bureau wilt gebruiken, wordt het aangeraden om je tijd 50-50 te verdelen over zitten en staan.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *