Wat Doet Elke Dag Fietsen Met de Hersenen?

elke dag fietsen

4 Geweldige Redenen om te Beginnen met Fietsen voor uw Brein

We weten allemaal dat elke dag fietsen fantastisch is voor uw lichaam. Het is immers een lichamelijke activiteit. Het helpt om vet te verbranden, uw cardio gezondheid te verbeteren, spieren te bouwen, en het kan zelfs helpen met het vermijden van ziektes.

Maar laten we even weg gaan van alle bekende redenen. Fietsen, geloof het of niet, is in principe een gezondheids tonic voor uw brein. Wanneer u dagelijks fietst gebeuren er veel wonderlijke dingen met uw brein. Hier noemen wij er een paar als voorbeeld:

Verhoogt Zelfverzekerdheid.

De intensiteit en duratie van het fietsen schijnt niet uit te maken. De simpele taak van sporten, zoals een stukje fietsen, kan u helemaal uit-deze-wereld geweldig laten voelen over uzelf.

Hoe graag we het ook willen ontkennen, onze eigen zelfverzekerdheid heeft een enorme invloed op hoe blij wij zijn in de meeste aspecten van ons leven. Fietsen is niet alleen een sport, maar ook een hele prestatie — een klein succes in een lange dag van bezig zijn.

Elk succes die u heeft verhoogt uw zelfverzekerdheid, dus doe dat kleine rondje fietsen erin om van uzelf te blijven houden! Wanneer u zich zelfverzekerd voelt over uw lichaam, gedachten, en geest, zal alles in zijn plaats beginnen te vallen.

Dwarsboomt Depressie.

Wanneer sporten een deel van uw dagelijkse leven wordt, zal uw humeur geraakt worden door alle vrolijke effecten. Diegene met een actieve levensstijl hebben aangegeven een beter humeur te hebben en in het algemeen een positievere kijk op het leven hebben dan mensen wie lichamelijke activiteiten niet deel maken van hun dagelijkse leven.

Een studie die gepubliceerd is in the American Journal of Epidemiology heeft gevonden dat volwassenen wie deelnamen in veel lichamelijke sporten, minder kans hadden om in een klinische depressie te vallen in latere jaren. Lichamelijke activiteit, zoals elke dag fietsen, wordt ook grotendeels gezien als een effectieve en gezonde manier om huidige depressie symptomen te onderhouden.

Vermindert Stress.

Buiten sporten kan leiden tot een groter gevoel van ontspanning en revitalisering dan binnen sporten. Naar de lokale supermarkt of iets dergelijks elke dag fietsen is gelijk aan een rustgevende meditatie voor uw gestreste gedachten. Plus, als u heel de dag achter de computer zit is naar buiten gaan een bijkomende tonic om uw brein vol technologie even wat rust te geven. Probeer naast de overdekte sportschool een rit met de fiets te plannen, probeer eens te kijken hoeveel meer relaxed en energiek u zich voelt.

Blijf Actief.

Niet uw lichaam – uw geest. Lichamelijke activiteit verhoogt de bloedsomloop naar de brein, dit helpt om nieuwe connecties en synapsen te maken wat in een stoel zitten nooit zou kunnen doen.

Fietsen neemt u mee naar buiten naar nieuwe omgevingen, nieuwe situaties, en nieuwe mensen, dit allemaal stimuleert uw brein meer dan in een auto zitten. De keuzes die gemaakt moeten worden en het snelle denken wat nodig is bij fietsen kan zelfs helpen met het verbeteren van uw geheugen en Alzheimer’s vertragen of helemaal vermijden.

Als u meer van de kruiswoordpuzzels en helderheid bent om uw brein te trainen, raad ik u zeker aan om te fietsen zodat u uw alledaagse cognitieve vaardigheden drastisch kunt verbeteren.

Ziet u er tegen op om op uw fiets te springen? Als de bovenstaande redenen nog niet genoeg waren, is er altijd de reden nog dat u niet vast zit in een file in het verkeer. Zou u liever verse, koele lucht inademen terwijl u lekker snel rijd, of vastzitten in een dichte, claustrofobische doos? De keuze zou snel gemaakt moeten zijn. Het is tijd om het stuur van uw fiets af te stoffen en de weg op te gaan. Geniet van elke dag fietsen

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *