35 kleine dingen die je kunt doen voor een betere wereld!

Een betere wereld

Een Betere Wereld

We willen allemaal graag in een vriendelijkere, groenere, minder stressvolle wereld leven, toch? Een betere wereld…. een wereld waar onze kinderen kunnen gedijen en gelukkig kunnen zijn. Maar in het algemeen heeft de wereld te maken met strijd tegen armoede, ziekte, misdaad, geweld, aantasting van het milieu, onwetendheid en ga zo maar verder, wat voor veel leed zorgt.

Iedereen kan klagen, vingers naar elkaar wijzen en de schuld voor de problemen die vandaag de dag onze wereld teisteren op elkaar afschuiven, maar het maken van een klein verschil kan tot een positieve verandering in de wereld leiden.

Er is een betere man of vrouw voor nodig om de problemen in onze wereld te erkennen en kleine stappen te nemen in de richting van het maken van een positief verschil….een betere wereld.

Kleine acties die met zorg en van harte elke dag worden uitgevoerd kunnen van enorme waarde zijn en kunnen de wereld om je heen evenals de wereld in het algemeen beïnvloeden. Hoewel de inhoud van deze lijst niet nieuw zou moeten zijn, blijven we het herhalen. Soms moet het een paar keer herhaald worden voordat het kan bezinken.

Hier zijn 35 kleine dingen die je elke dag kunt doen om van de wereld een betere plaats te maken.

1. Zeg gedag tegen de mensen die je op straat ontmoet. Maar liefst 80% van de mensen die je ontmoet zijn over het algemeen goede, fatsoenlijke mensen.


2. Lach naar ze en geef anderen het voordeel van de twijfel. Je zou het bij het verkeerde eind kunnen hebben, maar wat dan nog? Lachen is besmettelijk.

betere wereld - Moshtaq Golestani


3. Glimlach naar de kassamedewerker, naar de ober, naar de barista, naar de parkeerwachter en vraag hoe het met ze gaat. Iedereen wil liefde, verbinding en genegenheid voelen.


4. Luister echt naar wat mensen te zeggen hebben (aandachtig) zonder onderbreking of wacht geduldig tot het jouw beurt is om te spreken.


5. Zoek naar een aantal aspecten die je kunt waarderen in mensen die je ontmoet en geef ze complimenten.


6. Geef steun aan mensen die verloren lijken te zijn. Dit zorgt voor een betere wereld.


7. Steun iemand met jouw geld, advies, aanwezigheid of een andere vorm van ondersteuning.


8. Ga eens gratis oppassen


9. Zorg voor een dier in nood.


10. Geef je planten, gazon en de tuin in de vroege ochtend water voordat er vocht verloren gaat met verdamping.


Natuur - voor een betere wereld - moshtaq golestani

11. Verstrek traktaties aan huisdieren, dieren in de natuur en andere harige vrienden die daarvan genieten, zoals noten voor de eekhoorns, likzout voor de herten of gewoon een vetbol voor de vogels. Geniet je tegelijkertijd ook van de natuur! Geweldige manier voor een betere wereld!


12. Wees geduldig, vriendelijk en respectvol voor mensen die ouder zijn dan jij.


13. Respecteer andermans eigendom, pak het niet zonder toestemming en maak het niet moedwillig stuk. In plaats daarvan moet je het beschermen en het veilig houden.


14. Houd deuren open voor mensen die zware dingen dragen, kinderwagens duwen of gewoon direct achter je lopen.


15. Verwijs je vrienden, familie, verwanten of kennissen door naar gekwalificeerde dienstverleners.


16. Help de buurman bij zijn taken zoals het wegbrengen van het afval naar de stoeprand, het harken van gevallen bladeren of het doen van een boodschap.


17. Deel een speciale maaltijd met iemand waar je om geeft.


Lees ook: Als Je Op Zoek Bent Naar De Geluksformule


18. Maak voedselpakketjes en geef ze aan degene voor wie het onzeker is wanneer zij hun volgende maaltijd zullen hebben of waar ze onderdak zullen vinden.


19. Rijd op verantwoorde wijze en zorg ervoor dat je stoplichten en verkeersregels respecteert en een veilige afstand houdt tussen jou en de auto voor je.


20. Bied je zitplaats aan aan iemand die het nodig heeft. Een aangename manier voor een betere wereld!


21. Lees voor aan kinderen, ouderen of mensen die nauwelijks nog buiten komen.

milieu - een betere wereld


22. Doneer wat je niet nodig hebt aan opvanghuizen of andere instellingen die mensen in nood helpen.


23. Vergeef iemand zijn fout of een wandaad en zie hoe het jullie beiden oplucht. Zeker iets wat gunstig is voor een betere wereld!


24. Bewaar je recycleerbaar afval totdat je een plaats vindt om het te recycleren.


25. Schakel je computer uit in plaats van deze in de slaapmodus te laten staan. Je kunt hiermee 40 watt-uur per dag besparen.


26. Doe de verlichting uit en laat de kraan, wanneer niet in gebruik, niet lopen.


27. Zet de oven alleen aan wanneer je de schotel erin zet en bespaar energie. Verwarm de oven niet voor, tenzij je brood of gebak maakt.


28. Gebruik per dag minder servetten. Meer dan een 0,5 miljard kilo servetten kunnen per jaar worden gered van de stortplaatsen. Zeer zeker een manier voor een betere wereld.


29. Gebruik beide zijden van het papier en stel de standaardoptie van de printer in op dubbelzijdig (dubbelzijdig afdrukken). Je zult hiermee veel bomen besparen.


Lees ook: 8 Bijzondere Dingen Die Je Kunt Doen met Je Leven !


30. Recycleer je dagelijkse krant. Het recycleren van alleen de zondagkranten zou al meer dan een half miljoen bomen per week besparen.


31. Sla het bad over! Neem in plaats hiervan een douche. Baden vereisen bijna twee keer zoveel water en energiekosten voor het verwarmen van het water.


32. Poets je tanden zonder het water te laten stromen. Je kunt hiermee maximaal vijf liter per dag besparen. Doe dit voor een betere wereld.


33. Douch samen met je partner. Niet alleen is dat een verstandige keuze voor het milieu, maar het heeft ook een aantal andere aangename… voordelen.


34. Neem een kortere douche. Elke twee minuten die je bespaart met douchen kan meer dan tien liter water besparen.


35. Maak kunst – ga verven, beeldhouwen, schetsen, schrijven, muziek componeren, dansen – wat het ook is. Doe het en maak het vooral af. Het zal meer kleur toevoegen aan deze wereld.


Vergeet niet dat elk individu het verschil kan maken. Ieder individu speelt zijn eigen rol om deze wereld tot een betere plek te maken. Neem acties voor een betere wereld!

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *