Banaan Gezond | Zijn Bananen Gezond?

Banaan gezond - gezond10

Bananen gezond 

Het eten van een appel per dag kan een goede gezondheid bevorderen, maar weinig mensen weten dat elke dag een banaan eten je ook kan weghouden bij de dokter. De gezondheidsvoordelen van bananen komen vooral door de vele vitaminen en voedingsstoffen die het bevat. Veel studies hebben reeds aangetoond dat banaan gezond is.

Sommige voedingsstoffen en verbindingen in bananen zijn koolhydraten, vitamines A, C en B6, ijzer, fosfor, calcium, magnesium, zink, natrium, kalium en natuurlijke suikers zoals sucrose, fructose en glucose. Al deze voedingsstoffen maken van een banaan een superfood dat een integraal onderdeel moet zijn van een gezond dagelijks regime.

Hier zijn de top 10 voordelen voor de gezondheid van bananen.

1. Banaan gezond – Reguleert de stoelgang

Een onregelmatige stoelgang is een irritant gezondheidsprobleem dat gemakkelijk kan worden opgelost door regelmatige consumptie van bananen.

Bananen bevatten een goede hoeveelheid onoplosbare vezels die door het spijsverteringskanaal gaan, afval wegvegen en een stoelgang produceren die zacht en makkelijk passeerbaar is.

zijn bananen gezond

Het is inderdaad waar dat banaan gezond is. Consumeer bananen echter wel met mate want het eten van te veel bananen en het drinken van te weinig water kan bijdragen aan constipatie. Bovendien kan het eten van bananen die niet volledig rijp zijn ook leiden tot constipatie en gasvorming.

Tegelijkertijd helpen bananen bij de behandeling van diarree omdat ze pectine bevatten, een in water oplosbare vezel, dat als geleermiddel werkt en helpt de fluïda in de darmen te absorberen.

2. Biedt natuurlijke energie

Bananen hebben een unieke combinatie van vitaminen, mineralen en koolhydraten die zorgen voor een snelle toevoer van natuurlijke energie. Daarnaast bevatten bananen een gezond mengsel van drie natuurlijke suikers: glucose, sucrose en fructose. De combinatie van deze suikers hebben een groot energiepotentieel.

Ook interessant om te lezen: Avocado gezond | Hoe gezond is avocado precies?

Dat banaan gezond is komt onder andere door dat deze een van de weinige vruchten is die zowel complexe als eenvoudige koolhydraten bevat. Complexe koolhydraten geven je uithoudingsvermogen energie en enkelvoudige koolhydraten geven je snel energie. Het eten van slechts twee bananen zal je genoeg energie geven om 90 minuten oefeningen te kunnen doen.

3. het kalmeert maagzweren

Bananen zijn op twee manieren goed voor de gezondheid van je maag. Ten eerste, bevatten bananen stoffen die bijdragen tot een dikkere beschermende slijmlaag in de maag die dient als een barrière tegen maagzuur.

Ze helpen ook de zuurgraad van voedingsmiddelen te neutraliseren, dat kan bijdragen tot de vorming van maagzweren.

Ten tweede, bevatten bananen proteaseremmers die helpen bacteriën in de maag, een van de belangrijkste oorzaken van maagzweren, te elimineren.

Geweldige redenen waarom banaan gezond is!

4. Banaan gezond – Ondersteunt een gezond hart

bananen gezondBananen zijn rijk aan kalium, een mineraal elektrolyt dat essentieel is voor je hart. Kalium reist naar cellen in het lichaam en helpt de bloedsomloop zuurstof te leveren aan de hersenen. Dit helpt ook voor een regelmatige hartslag en een goede balans van vocht in het lichaam. En daarom is een banaan gezond!

Mensen die diëten volgen die kalium-rijk voedsel bevatten, zoals bijvoorbeeld bananen, kunnen ook aanzienlijk hun risico op een beroerte verminderen, de bloeddruk reguleren en verschillende hart- en vaatziekten voorkomen.

5. Draagt bij aan gewichtsverlies

Waarom is banaan gezond? Nou, als je op zoek bent naar een levensmiddel dat je kan helpen gewicht te verliezen, zijn bananen een perfecte keuze. Ze bevatten weinig vet, terwijl ze wel veel vezels en vitaminen bevatten.

De voedingsvezels in bananen absorberen water en nemen veel ruimte in in je maag, waardoor je voor een langere periode een verzadigd gevoel blijft houden.

Plus, dat ze de stofwisseling stimuleren, dankzij de verschillende B-vitamines. De van nature zoete smaak zal ook je trek in zoet beteugelen als je weer drang voelt om iets zoets te eten.

6. Behandelt anemie

Bananen zijn een goede bron van ijzer voor mensen die lijden aan bloedarmoede. IJzer-deficiëntie is een belangrijke factor in de gezondheidstoestand en het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer zullen helpen bij het aanvullen van deze essentiële mineralen.

Regelmatige consumptie van bananen en andere ijzerrijke voedingsmiddelen kunnen geleidelijk de symptomen geassocieerd met anemie zoals vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn, kortademigheid en een snelle hartslag verlagen. Vast staat in ieder geval dat banaan gezond is.

7. Helpt bij ochtendmisselijkheid

Als je zwanger bent en op zoek bent naar manieren om de ochtendmisselijkheid te bestrijden, pak dan een banaan. De kalmerende eigenschappen helpen het lichaam de gezonde bloedsuikerspiegel te herstellen. Dit op zijn beurt helpt tegen misselijkheid.

Bananen gezond zwanger

Zwangere vrouwen wordt aangeraden om een banaan te eten als ze wakker worden in de ochtend en na elke maaltijd. Bananen bevatten ook verschillende voedingsstoffen die kunnen helpen je humeur te verbeteren en de fysieke ontwikkeling van je ongeboren baby te ondersteunen. Een fantastische reden waarom banaan gezond is!

8. Bevordert de gezondheid van de ogen

Bananen bevatten vitamine A, een in vet oplosbare vitamine die essentieel is voor de gezondheid van het oog. Een adequate dagelijkse inname van vitamine A vermindert ook het risico op nachtblindheid.

Volgens een studie gepubliceerd in de Archives of Ophthalmology, kan het eten van drie of meer porties bananen per dag ook je risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, de voornaamste oorzaak van gezichtsverlies bij oudere volwassenen, te verlagen met 36% in vergelijking met degenen die minder dan 1,5 porties per dag consumeerden.

9. Geneest muggenbeten

Muggenbeten veroorzaken veel jeuk en zijn soms pijnlijk. Je kunt deze symptomen behandelen met bananenschillen.

Wrijf met de binnenkant van de bananenschil ongeveer 5-10 minuten op de beet. Dit zal helpen om de jeuk en zwelling te verminderen. In feite is dit een eenvoudig remedie en het werkt vaak beter dan de crèmes of medicijnen die je kunt vinden bij de drogist

10. Helpt bij een depressie

Volgens een recente enquête onder mensen die lijden aan een depressie, voelden veel van de deelnemers zich beter na het eten van een banaan.

Bananen bevatten tryptofaan, een soort eiwit, dat het lichaam omzet in serotonine, dat bekend staat om je te helpen ontspannen, je stemming te verbeteren en wat je over het algemeen een gelukkiger gevoel geeft.

banaan gezond depressie

Bovendien, als je lijdt aan slapeloosheid die te wijten is aan een depressie, kun je een banaan eten voordat je naar bed gaat; tryptofaan zal je helpen beter te slapen.

Bananen bevatten ook tyrosine, een aminozuur die de noradrenaline en dopamine niveaus verhoogt. Lage niveaus van deze neurotransmitters, die de hersenactiviteit, alertheid en concentratie stimuleren worden vaak geassocieerd met depressie.

Ook interessant om te lezen: Als Je Op Zoek Bent Naar De Geluksformule, Lees Dit. en Fouten Maken – 5 Redenen Waarom Het Normaal Is

Allemaal redenen waarom banaan gezond is!

Met alle voordelen voor de gezondheid van dit goedkope fruit, moet je, elke keer dat je naar de winkel gaat, bananen toevoegen aan je boodschappenlijstje. Ze zijn ook een goede keuze voor een gezonde zoete snack tussen de maaltijden door.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *