4 Type Mensen die Niemand Nodig Heeft in Zijn Leven

Type mensen - gezond10

4 Type Mensen – Herken Jij Ze?

Een wijs man zei ooit “Als de rijkdom van een man bepaald wordt door het gezelschap waarin hij verkeert, dan ben ik de rijkste man die ik ken”. Als dat het geval is, zijn sommige mensen straatarm.

Je hebt het vast wel meegemaakt dat je vrienden vroegen wat ze moesten doen met een bepaald persoon in hun leven. Wellicht antwoordde je “zorg dat je van hem afkomt”. Dat is in sommige gevallen makkelijker gezegd dan gedaan, zoals wanneer het gaat om een echtgenoot of bloedverwant, maar eigenlijk HOEF je niemand om je heen te houden die je leven constant negatief beïnvloed. De meeste mensen doen het uit schuldgevoel, of uit een vreemde vorm van plichtsbesef.

Wat de reden ook mag zijn, de volgende persoonlijkheidstypen zijn de typen die je wellicht moet overwegen om te vermijden. Hoogstwaarschijnlijk ken je iemand die in elke categorie past. En zo niet – dan ben jij het misschien zelf.  =D

Kattenmens

Nee, we bedoelen niet letterlijk mensen die katten hebben of mensen die in katten veranderen, ook hebben we het niet over de Thundercats. We hebben het over type mensen die zich als katten gedragen. De meeste mensen noemen dit gedrag “Passief Agressief”, maar wij denken dat het meer is dan dat.

kattenmens - type mensenAls een kat boos op je is, komt hij niet gewoon naar je toe en valt je aan met zijn klauwen, zodat je weet wat je gedaan hebt om hun harige gevoeligheid te raken. Nee, ze wachten weken, pruttelen in hun katachtige woede, en bestempelen dan iets wat je dierbaar is tot een toilet.

Wanneer je een probleem hebt met iemand, omdat die iets gedaan heeft – SPEAK UP. Dat is de enige manier om het probleem op te lossen. Draai er niet lang omheen, terwijl je wrok koestert over iets waarvan diegene niet eens weet dat die het gedaan heeft.

Wanneer een kat ergens boos over is poept hij in ieder geval nog in een schoen om je te laten weten dat hij van streek is.

Bootanker

Dit is een ander persoonlijkheidskenmerk waarvan je zeker weet dat het in je leven is en het kan je gek maken.

Stel je voor dat jij en deze persoon in een boot zitten, en hij besluit uit de boot te springen. In plaats van te gaan zwemmen om zo zijn eigen leven te redden, reikt hij naar jou om hem te helpen, dus spring je achter hem aan. Maar hij laat zich niet redden, hij zwemt naar de bodem en neemt jou met zich mee.

Er zijn type mensen die niet alleen weigeren gelukkig te zijn, maar die willen dat iedereen zich zo rot voelt als zij. Ze vragen advies en negeren het vervolgens. En wat het nog erger maakt, is dat ze niet alleen het advies negeren, ze blijven doorgaan met datgene waar ze eerst advies over vroegen. Wellicht moet je het overwegen om afstand te gaan houden van deze type mensen.

Bootankers zijn gemaakt om te zinken, en hoe hard je ze ook probeert omhoog te trekken, ze nemen je mee naar beneden. Dat is wat ze doen. Of het nu om aandacht gaat, of om er zeker van te zijn dat er iemand bij hen is in de diepte.

Zaklamp

Zaklamp - type mensenEen zaklamp kan in het donker licht werpen op iets dat je wilt zien, wat handig is. Behalve wanneer die zaklamp recht in je gezicht schijnt, waardoor het compleet verblindend is.

Er zijn mensen die deze zaklamp in je gezicht blijven schijnen om te verbergen wat er mis is met hen. Door jouw slechte punten aan te wijzen en zich helemaal op jou te richten – verbergen ze zich achter hun zaklampen.

Of het nu gaat om onzekerheid of jaloezie, de focus zal nooit op hen liggen. Deze type mensen richten hun zaklamp naar beneden op jou vanaf welk voetstuk ze ook voor zichzelf hebben gebouwd of in welke hoge boom ze zich ook bevinden.

Mensen die hun eigen fouten negeren door zich op die van jou te richten hebben ook nog het leuke voordeel dat ze extreem verdedigend reageren wanneer je de focus terug op hen probeert te leggen. Soms moet je je gewoon omdraaien zodat het licht niet meer op je gezicht schijnt. Vermijdt deze type mensen.

Het vacuüm

Net als het bootanker weigert het vacuüm gewoon om gelukkig te zijn. Voor sommige mensen is het glas halfvol. Voor deze type mensen “het vacuüm” maakt het niet uit dat er een glas is, omdat het glas uiteindelijk altijd leeg is en we allemaal dood gaan en er niets goeds is in de wereld.

Een interessant aspect van het vacuüm is dat ze ervoor proberen te zorgen dat iedereen om hen heen zich net zo slecht voelt als zij. In de meeste gevallen zal elke poging dit om te keren het effect alleen maar intensiveren.

Natuurlijk is het waar, niemand is perfect. Hoe graag je ook wil denken dat je deze type mensen kunt vermijden, het is bijna zeker dat je ze in je leven hebt. We kunnen niet altijd onze rug naar anderen toekeren, ook al helpt het ons heel veel.

Wat we WEL kunnen doen is de beste persoon zijn die we kunnen zijn, en ons er in ieder geval van bewust zijn dat deze type mensen bestaan en dat het niet onze schuld is.

Laat kattenmensen niet in je schoen poepen. Laat dat bootanker je niet de bodem van het meer tonen. Laat die zaklamp je niet verblinden en laat het vacuüm niet het plezier uit je leven zuigen. Geniet van je Leven en laat deze 4 type mensen jou het leven niet zuur maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *