Afvallen Met Citroenwater | Helpt Citroen Met Water Drinken Bij Afvallen?

Afvallen Met Citroenwater?

Citroenwater is een drankje dat wordt gemaakt van water gemengd met vers citroensap. Het kan zowel warm als koud worden gedronken. Van dit citroenwater wordt vaak beweerd dat het verschillende voordelen voor de gezondheid kan bieden, zoals bijvoorbeeld een betere werking van de spijsvertering, het verbeteren van de focus en het verhogen van de energieniveaus. Er wordt ook gezegd dat afvallen met citroenwater niet zo gek is en daarom is het een populair onderdeel van veel diëten.

Citroen zelf zit boordevol met vitamines en mineralen, zoals vitamine C, vitamine B, calcium, ijzer, magnesium en kalium.

In dit artikel zal worden onderzocht of water met citroen een steentje bijdragen aan afvallen!

Citroenwater Is Laag In Calorieën

Citroenwater is over het algemeen een drankje dat zeer weinig calorieën bevat.

Als je het sap van een halve citroen in water oplost, bevat elk glas citroenwater slechts 6 calorieën (1).

Om deze reden kan dit een uitstekende manier zijn om calorieën te verminderen en als je je calorierijke drankjes zoals sinaasappelsap en frisdrank verruilt voor citroenwater kan dat je helpen om gewicht te verliezen.

Om als voorbeeld te noemen, 237ml citroenwater bevat gemiddeld 110 calorieën terwijl een 0,49 liter fles frisdrank maar liefst 182 calorieën bevat (2, 3).

Het vervangen van zelfs maar één glas van deze dranken per dag met een glas citroenwater kan je dagelijkse calorie-inname al met 100-200 calorieën verminderen.

Bewijzen tonen zelfs aan dat het drinken van drankjes, die zeer laag zijn in calorieën, het aantal totale calorieën van de maaltijd kan verminderen.

In een onderzoek kregen 44 vrouwen bij hun lunch ofwel een drankje dat calorieën bevatte of een drankje zonder calorieën. Onderzoekers hebben vervolgens het calorieën die ze verbruikten geteld.

Ze ontdekten dat het drinken van calorierijke drankjes zoals frisdrank, melk en sap er niet voor zorgen dat mensen minder gaan eten. In plaats daarvan werd door de toegevoegde calorieën uit de drankjes die werden gedronken, juist het totale calorieverbruik verhoogd (4).

Hoewel citroenwater niet helemaal calorievrij is, is het laag genoeg in calorieën dat het een soortgelijk effect kan produceren en de calorie-inname kan verlagen.

[divider]Conclusie: citroenwater is laag in calorieën. Afvallen met citroenwater is mogelijk door drankjes die hoog zijn in calorieën te vervangen door citroen met water.[divider]

Het Kan Je Hydrateren

Afvallen met citroenwater - water in citroen

Van het transporteren van voedingsstoffen naar cellen tot het afvoeren van afval uit het lichaam, het drinken van genoeg water om gehydrateerd te blijven is een kritisch onderdeel van de gezondheid.

Het behouden van een adequate hydratatie is essentieel voor verschillende lichaamsfuncties zoals bijvoorbeeld het reguleren van de lichaamstemperatuur en om de fysieke prestatie te verbeteren (5).

Sommige bewijzen suggereren ook dat goed gehydrateerd blijven je kan helpen bij gewichtsverlies.

Onderzoek bewijst dat een verhoogde hydratatie de verdeling van vetten kan verhogen en het vetverlies kan bevorderen (6).

Door goed gehydrateerd te blijven, kun je ook waterretentie, wat symptomen kan veroorzaken zoals bloedingen, een opgezet lichaam en het aankomen van gewicht, verminderen (7).

En hoe helpt dit informatie nou precies om het afvallen met citroenwater enigszins te bevestigen? Nou, het is simpel…… het merendeel van citroenwater bestaat uit water, en kan je dus helpen bij het behouden van voldoende hydratatie.

[divider]Conclusie: Citroen met water kan je helpen om goed gehydrateerd te blijven, wat de waterretentie vermindert en vetverlies kan verhogen.[divider]

Het Drinken Van Citroenwater Kan Het Metabolisme Verhogen

Citroen Met Water afvallen - calorieënOnderzoeken tonen aan dat het drinken van genoeg water mogelijk kan bijdragen aan het verhogen van je stofwisseling.

Onderzoekers suggereren dat een goede hydratatie de functie van de mitochondria, een soort organel dat in cellen voorkomt en die energie voor het lichaam opwekken, verbetert (6).

Dit leidt tot een versnelling van het metabolisme, wat weer kan leiden tot gewichtsverlies.

Van het drinken van water is ook aangetoond dat het het metabolisme verhoogt door thermogenese te veroorzaken, wat een metabolisch proces is waarin er calorieën worden verbrand om warmte te produceren.

In een onderzoek dronken 14 deelnemers een 0,5 liter water. Door het drinken van het water bleek dat hun stofwisselingspercentage gedurende 30 tot 40 minuten met 30% toenam (8).

Een ander onderzoek heeft bij 21 kinderen met overgewicht gekeken naar de effecten van het drinken van water. Het drinken van 0,3ml water per 2,2 pond lichaamsgewicht (10 ml/kg) verhoogde de stofwisseling gedurende 40 minuten met een indrukwekkende 25% (9).

Onderzoek naar citroenwater is beperkt. Maar omdat water het belangrijkste ingrediënt is in dit drankje veroorzaakt het waarschijnlijk dezelfde stofverbeterende voordelen als gewoon water. Afvallen met citroenwater is dus wel mogelijk, gezien de legio onderzoeken naar de werking van water.

[divider]Conclusie: uit onderzoeken blijkt dat het drinken van water de mitochondriale functie en de thermogenese kan versterken, wat het metabolisme kan verhogen.[divider]

Citroenwater Kan Je Een Verzadigd Gevoel Geven

Het drinken van water wordt, omdat het zonder extra calorieën toe te voegen verzadiging en volheid kan bevorderen, vaak aanbevolen als een fundamenteel onderdeel van elk dieet voor gewichtsverlies.

Een onderzoek uit 2008 bekeek bij 24 zwaarlijvige oudere volwassenen en volwassenen met overgewicht de effecten van water op de calorie-inname.

Uit dit onderzoek bleek dat het drinken van 0,5 liter water voor het ontbijt, het aantal calorieën in die maaltijd met 13% kon verminderen (10).

Uit een ander onderzoek bleek dat het drinken van water bij een maaltijd de honger verminderde en de verzadiging tijdens de maaltijd verhoogde (11).

Omdat citroenwater weinig calorieën bevat en net als gewoon water de verzadiging kan bevorderen, kan het een effectieve manier zijn om de calorie-inname te verminderen.

[divider]Conclusie: Afvallen met citroenwater is mogelijk, omdat het regelmatig drinken van water en citroenwater je kan helpen om de verzadiging en volheid te bevorderen, waardoor de calorie-inname wordt verminderd en wat uiteindelijk tot gewichtsverlies kan leiden.[divider]

Het Kan Het Gewichtsverlies Verhogen

Citroen Met Water citroenwater

Vanwege de mogelijke gunstige effecten op de stofwisseling, de verzadiging en de hydratering, blijkt dat water (inclusief citroenwater) het gewichtsverlies kan verbeteren.

In een onderzoek moest een groep van 48 volwassenen één van de twee diëten volgen: een dieet bestond uit veel calorieën en die groep dronk 0,5 liter water voor elke maaltijd en het andere dieet was laag in calorieën en die groep dronk geen water voor de maaltijd.

Aan het eind van het 12-weken durende onderzoek hadden de deelnemers van de groep die water dronken 44% meer gewicht verloren dan deelnemers in de groep die geen water mochten drinken (12).

Een ander onderzoek suggereert dat het drinken van veel water, onafhankelijk van dieet of de hoeveelheid lichaamsbeweging, kan bijdragen tot meer gewichtsverlies.

Een onderzoek uit 2009 hield bij wat het effect was van het drinken van water bij 173 vrouwen met overgewicht. Het bleek dat, ongeacht het dieet of de hoeveelheid lichamelijke activiteit, een grotere hoeveelheid water op de lange termijn kon zorgen voor een groter verlies aan lichaamsgewicht en vet (13).

Hoewel deze onderzoeken specifiek gericht waren op het drinken van gewoon water, gelden waarschijnlijk ook dezelfde resultaten voor citroenwater.

[divider]Conclusie: sommige onderzoeken suggereren dat, ongeacht het dieet of de hoeveelheid lichaamsbeweging, afvallen met citroenwater drinken of water mogelijk is.[divider]

Citroenwater Is Niet Per se Beter Dan Gewoon Water

Citroenwater biedt veel potentiële voordelen zoals het bevorderen van de hydratatie en het zorgen voor verzadiging.

Maar het is echter belangrijk om op te merken dat deze voordelen allemaal afkomstig zijn van het hoofdbestanddeel – water.

Citroenwater bevat naast water ook nog wat voedingsstoffen uit het citroensap, zoals vitamine C en antioxidanten, maar dit heeft waarschijnlijk geen effect op je gewicht.

Bovendien heeft het alkaliserende effect van citroensap geen duidelijke effecten op het verliezen van gewicht.

Dat gezegd hebbende kan citroenwater, door de zuren die het bevat, wel de vorming van nierstenen voorkomen (141516).

Conclusie: Afvallen met citroenwater is niet een ongeloofwaardig verhaal, maar het biedt ten opzichte van gewoon water verder geen extra voordelen (wat betreft afvallen).[divider]

Hoe Drink Je Citroenwater?

Citroenwater helpt bij afvallen

Citroenwater is een drankje dat zeer gemakkelijk te maken is en kan naar ieders smaak worden aangepast.

De meeste recepten beschrijven dat je minstens een halve citroen met een glas water mengt. Om meer aroma toe te voegen, kun je natuurlijk ook nog andere ingrediënten toevoegen.

Een paar verse muntblaadjes of andere kruiden zijn heerlijke en gezonde manieren om een ​​glas citroenwater wat meer pit te geven.

Veel mensen vinden het fijn om hun dag te beginnen met een verfrissend glas citroenwater, maar het kan natuurlijk op elk moment van de dag worden gedronken.

Het kan ook zoals thee warm worden gedronken of juist met een paar ijsblokjes om een koel en verfrissend drankje te maken.

Ondanks de beweringen dat citroenwater meer voordelen biedt als het op bepaalde temperaturen wordt gedronken, is er maar weinig bewijsmateriaal om te ondersteunen dat dit echt een verschil maakt.

[divider]Conclusie: citroenwater kan aan ieders persoonlijke smaak worden aangepast en kan op elk moment van de dag warm of koud worden gedronken.[divider]

Conclusie

Citroenwater kan een verzadigd gevoel bevorderen, hydratatie ondersteunen, het metabolisme stimuleren en het gewichtsverlies verhogen.

Citroenwater is, als het gaat om het verliezen van vet, echter niet beter dan gewoon water.

Dat gezegd hebbende, is het lekker en makkelijk te maken en kan het gebruikt worden als vervanging van drankjes, die zeer rijk zijn aan calorieën.

Op deze manier kun het proces “afvallen met citroenwater” bevorderen en je gezondheid verbeteren.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *