12 Ongebruikelijke Toepassingen Voor Knoflook!

toepassingen voor knoflook

Toepassingen voor knoflook

Er is zoveel meer dat je kunt doen met knoflook dan alleen koken en vampieren doden. Van de behandeling van koortsblaasjes en voetschimmel tot het afweren van muggen en het repareren van glas; lees snel verder om nog meer slimme manieren om knoflook te gebruiken te ontdekken.

Gezondheid & schoonheid

1. Behoud je goede gezondheid

Met eigenschappen waarvan wordt verondersteld dat die je hart en lever helpen, je ijzerstofwisseling stimuleren, kanker kunnen voorkomen en bacteriën en virussen kunnen bestrijden, is knoflook een essentieel onderdeel van een gezonde voeding. Probeer om één ​​of twee teentjes per dag te eten!

2. Genezen van een verkoudheid

Al duizenden jaren staat knoflook erom bekend als een behandeling te worden gebruikt tegen hoesten en verkoudheid. En terwijl de wetenschap het nog niet bewezen heeft, heeft beperkt onderzoek gesuggereerd dat knoflook zal helpen bij de behandeling van deze winterkwalen. Hak een teentje knoflook fijn en laat dit voor ongeveer 5 minuten in heet water staan. Zeef de knoflook eruit en drink het op. Het is een natuurlijke hoestsiroop! Je kunt ook proberen om in het kou- en griepseizoen 3 rauwe teentjes per dag te eten om te voorkomen dat je getroffen wordt.

toepassingen voor knoflook - gezond103. Ontdoe je van acné

Snijd een teentje knoflook door de helft en wrijf het over het getroffen gebied. Als je dit regelmatig doet, zul je merken dat de antibacteriële eigenschappen die worden gevonden in knoflook helpen bij het verbeteren van je teint.

4. Behandel koortsblaasjes

Net als bij het behandelen van acné, snijd je een teentje knoflook door de helft en pas je dit direct toe op het koortsblaasje. Het zal misschien een beetje prikken, maar het is aangetoond dat het net zo effectief werkt als commerciële behandelingen voor het wegwerken van die vervelende zweertjes.

5. Behandel atleetvoeten

Als er iets is dat knoflook niet leuk vindt, is het schimmel en daarom doet een behandeling van atleetvoeten met dit spul wonderen! Kneus een paar teentjes en doe ze in een voetbadje gevuld met warm water. Laat het ongeveer een half uur inwerken. Dit zijn geweldige toepassingen voor knoflook!

Ongediertebestrijding

6. Gebruik het als bestrijdingsmiddel in je tuin

Stop met al die schadelijke commerciële pesticiden en maak in plaats daarvan gebruik van een natuurlijke, milieuvriendelijke methode met knoflook!

7. Voor het afweren van muggen en andere insecten

Nog meer toepassingen voor knoflook! We weten allemaal dat de beste manier om een ​​vampier te doden knoflook is. Maar weet je ook waarom? Een belangrijke theorie is dat, net als vampieren, bloedzuigende muggen ook bang zijn voor knoflook. Je kunt, als je dat wilt, de knoflook op je huid wrijven, maar je kunt ook teentjes knoflook neerleggen in de gebieden waar de muggen zijn. Prima toepassingen voor knoflook!

Ook interessant om te lezen: Avocado gezond | Hoe gezond is avocado precies?

8. Waarschuwing: geef je huisdieren geen knoflook.

Er zijn mensen die denken dat knoflook zal helpen bij de bescherming van je honden en katten tegen vlooien, teken en andere vervelende beestjes. Hoewel dit waar is, kan knoflook zeer giftig zijn voor dieren. Zoals de ASPCA opmerkt: “Af en toe een kleine hoeveelheid, zoals in de meeste voeding voor huisdieren, mag niet leiden tot een probleem maar als gevolg van de risico’s, raden wij je aan om te voorkomen dat je je huisdier voedt met producten die meer geconcentreerde hoeveelheden knoflook bevatten.”

Andere geweldige toepassingen voor knoflook

9. Reparatie van glas

Gebruik dit als een snelle oplossing voor licht-beschadigd glas – wrijf het kleverige sap van een geperst teentje knoflook op de haarscheurtjes en veeg de overtollige vloeistof weg. Knoflook is een natuurlijke lijm, dus het zal helpen het glas bij elkaar te houden en te voorkomen dat er verdere schade ontstaat.

10. Gebruik het als lijm

Nog meer toepassingen voor knoflook! Om dezelfde reden, kun je knoflook ook gebruiken in plaats van lijm om andere dingen te lijmen zoals papier- en knutselwerkjes.

11. Maak oppervlakken ijsvrij

Een snuifje zout en een teentje knoflook doen wonderen om wegen, trottoirs en andere oppervlakken ijsvrij te houden.

12. Maak zelf een schoonmaakmiddel

Hak 3-4 teentjes knoflook fijn en doe ze in een sprayfles gevuld met witte azijn. Voeg een paar druppels citroenolie toe en voila – je hebt jezelf gemaakte desinfecterende spray!

Dit zijn 12 ongebruikte en geweldige toepassingen voor knoflook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *