Water drinken! 10 voordelen van water drinken.

water drinken gezond

Water drinken gezond

Dat het drinken van water belangrijk is, is geen verrassend nieuws – je hoort het keer op keer op keer op keer. Je weet dat je lichaam voor ongeveer 2/3 uit water bestaat – ongeveer 60%, afhankelijk van je omvang. Je hebt zelfs gehoord dat je 6 tot 8 glazen water per dag zou moeten drinken. Water drinken is gezond, maar wel met mate!

1. Verhoogt je energie

Uitdroging laat je moe voelen, waardoor je niet zo productief kunt zijn als je graag zou willen, of dit nou op je werk is of in de sportschool. Maar het drinken van water kan je hart helpen om het bloed effectiever rond te laten pompen en kan tevens helpen bij het transport van zuurstof en andere belangrijke voedingsstoffen naar je cellen, met als resultaat een verhoogde productiviteit, omdat je helderder na kunt denken, je bent alerter en je kunt je beter concentreren. Dus.. opdrinken!

afvallen water drinken

2. Helpt spieren en gewrichten

Het drinken van water helpt bij het voorkomen van kramp en smeert de gewrichten in je lichaam.

3. Versterkt je immuunsysteem

Verschillende studies stellen dat het drinken van water kan helpen in het gevecht tegen de griep en andere kwalen en kan zelfs helpen tegen hartaanvallen, ademhalingsziekten, darmproblemen en reuma. De beste voordelen kunnen worden behaald als je een paar schijfjes citroen in je water doet. Water drinken is dus belangrijk voor je immuunsysteem.

4. Vermindert nierstenen

De laatste tijd neemt het aantal pijnlijke nierstenen toe. Een van de redenen zou kunnen zijn dat mensen niet genoeg water drinken. Wat is precies het verband? Nou, water verdunt de zouten en mineralen in je urine die de harde kristallen vormen, die ook wel bekend staan als nierstenen. Nierstenen kunnen niet gevormd worden in verdunde urine.

5. Calorie beheersing

Obesitas is een bijdragende factor aan veel verschillende gezondheidsaandoeningen van vandaag de dag. Maar water drinken kan je stofwisseling versnellen en kan je voller laten voelen, waarmee het je helpt in het behalen van je doelen met betrekking tot gewichtsverlies.

 6. Stralend haar

Of je nou stralend haar wil, een jongere huid, een gezonder lichaam (of natuurlijk alle drie), puur, zuiver water is ’s werelds beste beauty elixer.

water gezond stralende haar

7. Water drinken geeft je goede zin

Als het lichaam optimaal functioneert, zul je je geweldig voelen en zul je gelukkig zijn! Het mag dus duidelijk zijn dat water gezond is.

8. Verbetert de teint van je huid

Water drinken hydrateert je huid, houdt de huid fris, zacht, stralend en glad. Lost tevens rimpels op. Het is daadwerkelijk de beste anti-aging behandeling die er bestaat!

9. Water spoelt gifstoffen weg

Water verwijdert afval door zweer en urine, wat het risico op nierstenen en urineweginfecties verkleint.

10. Helpt verkoudheid voorkomen

Het regelmatig met zeep en lauw water wassen van je handen is de beste manier om ziekteverwekkende bacteriën te bestrijden. Maar de handhygiëne stopt niet wanneer je de kraan uitzet. Het fatsoenlijk drogen van je handen is ook belangrijk, volgens een studie die in het Journal of Applied Microbiology werd gepubliceerd. Deze studie toont aan dat zelfs licht vochtige handen het verspreiden van bacteriën kan versnellen. Zorg ervoor dat je handen goed droog zijn. Als je een elektrische handdroger gebruik, wrijf je handen dan niet tegen elkaar. Dezelfde studie vond dat door deze handeling de groei van bacteriën zelfs kan toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *