Verkoudheid Voorkomen | Geweldige Tips!

Verkoudheid voorkomen

Voorkom vervelende verkoudheid

Met het vallen van de blaadjes steekt ook het fenomeen verkoudheid weer de kop op. Wat begint met een verstopte neus mondt vaak al snel uit in meerdere klachten zoals keelpijn, tranende ogen en veel niezen. Verkoudheid begint bij een enkeling en verspreid zich meestal razendsnel. Of verkoudheid altijd te voorkomen is, daar zijn de geleerden het niet over eens. Waar ze het wel over eens zijn is dat je zelf een hoop kunt doen om deze vervelende bijkomstigheid van het najaar te voorkomen. Verkoudheid voorkomen doe je zo!

Immuunsysteem | Verkoudheid voorkomen

Verkoudheid is eigenlijk niets anders dan een aanval op je immuunsysteem. Wanneer je weerstand wat lager is, dan heeft verkoudheid meer kans van slagen wanneer het jou heeft uitgezocht als potentieel slachtoffer. Om het gevecht aan te gaan zal je er dan ook voor moeten zorgen dat je immuunsysteem, je weerstand op peil is en blijft. Zo zal je verkoudheid voorkomen.

Hoe doe je dit dan?

Je weerstand op peil brengen en vooral houden is een stuk makkelijker dan je denkt. Voeding, en dan met name de juiste voeding, speelt een grote rol bij het voorkomen van verkoudheid.

Zorg ervoor dat je voldoende vitamine A, B, C en E binnen krijgt. Je vindt deze vooral in groenten en fruit en zijn daarom eenvoudig binnen te krijgen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om deze vitaminen binnen te krijgen door middel van pillen, maar zeg nou zelf….er gaat toch niets boven vers?! Goede voeding helpt verkoudheid voorkomen.

verkoudheid voorkomen tips

Verkoudheid voorkomen kan ook door wat vaker een kopje kippensoep te nuttigen. Niet iets waar je direct aan denkt bij het voorkomen van verkoudheid, maar juist in kippensoep zit een bepaald aminozuur dat ervoor zorgt dat het slijm in je longen verdund wordt. Het laat zich raden dat het afvoeren van dit slijm dan makkelijk gaat. Wat drinken betreft doe je er goed aan om meer water te gaan drinken. Water zorgt ervoor dat afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd worden en daarmee krijgt verkoudheid minder kans. Verkoudheid voorkomen is super simpel door deze tips!

Hygiëne, hygiëne en nog eens hygiëne!

Je kunt het niet vaak genoeg zeggen, maar in een periode dat verkoudheid heer en meester lijkt is een goede hygiëne belangrijker dan ooit. Dit begint al met vaker je handen wassen. Alles wat jij aanraakt wordt ook door anderen aangeraakt en daarmee is de kans op besmetting nu eenmaal groot.

Verkoudheid voorkomen kan door regelmatig en vaker dan anders je handen wassen. Hierdoor beperk je het besmettingsgevaar. Maar niet alleen je handen met een extra poetsbeurt verwennen, ook je huishouden heeft er baat bij als je wat vaker met een schone doek en dito sopje door de kamer(s) gaat. Handdoeken en vaatdoeken wat eerder wassen, het zijn maar kleine dingen, maar hebben wel degelijk effect en zullen verkoudheid voorkomen.

Een laatste punt van aandacht is het snuiten van je neus. Doe dit bij voorkeur in een papieren zakdoek en gooi deze na gebruik direct weg in plaats van deze in je broekzak te stoppen.

Orde, rust en regelmaat

Verkoudheid voorkomen? Wist je dat het immuunsysteem gebaat is bij voldoende rust. Slapen is dan ook een prima middel om je weerstand op peil te houden. Zeker in het najaar, wanneer wind en regen het op je ruiten hebben voorzien, is het meestal geen straf om wat meer te slapen.

Natuurlijk is het altijd goed om stress te vermijden en zoveel mogelijk te voorkomen. In perioden van verkoudheid helemaal, want stress heeft een negatieve invloed op je weerstand. En laat je dat nou net niet kunnen hebben tijdens een verkoudheidsgolf…..

Afsluitend

Tot slot doe je er goed aan om vooral in beweging te blijven. Los gezien van het feit dat bewegen/sporten altijd een goede zaak is, is het goed om te weten dat bewegen ondersteuning biedt aan jouw immuunsysteem en stofwisseling.

Verkoudheid, het treft iedereen wel een keer, maar na het lezen van bovenstaande weet je nu dat je eigenlijk met een paar simpele dingen een heel eind kunt komen om verkoudheid te voorkomen en buiten jouw deur te houden. Sterker nog, misschien gaat verkoudheid wel aan jouw deur voorbij!

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *