Slechte Gewoontes | 7 Verrassende Gewoontes!

Slechte gewoontes

Slechte Gewoontes

We kennen allemaal de basisprincipes van het behoud van een gezonde levensstijl: gezond eten, het doen van oefeningen, genoeg water drinken, genoeg slapen en alcohol en tabak vermijden. Maar er zijn ook tal van ogenschijnlijk onschuldige maar toch slechte gewoontes die onze gezondheid kunnen schaden. Van wat je draagt ​​tot hoe je je tijd besteedt, lees verder om achter een aantal van de meest verrassende gewoonten te komen die nadelige gevolgen voor je gezondheid kunnen hebben.

1. Het dragen van hoge hakken – Slechte gewoonte?

Die torenhoge mooie hakken laten je benen er geweldig uitzien, maar ze doen weinig goeds voor je lichaam. Om het simpel te zeggen, de manier waarop je staat op hoge hakken is geen natuurlijke – of gezonde – houding. Ze kunnen een aantal problemen veroorzaken voor je voeten zoals likdoorns, eelt en nog veel meer maar ze kunnen ook invloed hebben op je rug, wervelkolom en knieën. Elke dat hakken dragen is een van de zeven slechte gewoontes. Als je regelmatig hakken draagt kan dit schade aan de ruggenmerg, spieren en pezen veroorzaken. Kun je niet zonder ze? Kies dan voor minder hoge hakken en draag geen schoenen met puntige tenen. En, natuurlijk, probeer om ze niet elke dag te dragen!

2. Is bijten op je nagels een van de slechte gewoontes?

Het is een slechte gewoonte, dat is een ding dat zeker is, maar het kan ook leiden tot een hele reeks gezondheidscomplicaties. Kaak- en tandproblemen, beschadiging van de huid en een verhoogd risico op het krijgen van een verkoudheid of griep vanwege de blootstelling aan bacteriën op je handen, zijn allemaal gekoppeld aan nagelbijten. Probeer met deze slechte gewoontes te stoppen.

3. Het doen van je oefeningen laat in de avond

Hoewel het doen van oefeningen op elk moment een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl is, kan het je ’s avonds laat in het zweet werken niet altijd ideaal zijn. Hoewel het niet voor iedereen geldt, geldt voor sommige mensen dat het krijgen van die adrenaline zo vlak voor het slapengaan het moeilijk kan maken om in slaap te vallen. Als je vermoedt dat je bij deze groep hoort, probeer dan om je schema te veranderen en om het eerder op de dag tot een prioriteit te maken. Laat in de avond sporten is dus een van de slechte gewoontes.

4. Je bent nooit alleen

Heb je het gevoel alsof je nooit de kans voor wat tijd voor “jezelf”? Onderzoek heeft aangetoond dat alleen zijn je helpt productiever en geconcentreerder te zijn, je in staat stelt dieper na te denken over het oplossen van problemen en zelfs je relatie sterker maakt. Plan wat tijd in voor jezelf alleen, zelfs als dat betekent dat je iets eerder wakker moet worden of wat later naar bed moet gaan.

5. Je haar elke dag wassen – slechte gewoonte?

Tuurlijk, is het fijn om je schoon te voelen, maar het elke dag wassen van het haar stript de natuurlijke oliën die het nodig heeft om er goed uit te zien, en gezond aan te voelen. Het beste is om je haar om de andere dag te wassen.

6. Je kunt geen nee zeggen

Weersta ​​de drang om iedereen te behagen en laat jezelf soms ‘nee’ zeggen. Maatschappelijke druk, beleefdheid en zelfs het geslacht kunnen het moeilijk maken voor veel mensen om nee te zeggen. Maar het plezieren van mensen kan op de lange termijn moeilijk voor jou zijn, vooral als je beloftes maakt die je waarschijnlijk niet kunt nakomen. Dit kan een tol op je welzijn eisen. Als het moeilijk voor je is om iets te weigeren, kun je een eenvoudigere aanpak proberen, zoals zeggen: “Ik ben niet de beste persoon om dit aan te vragen.” Probeer met deze slechte gewoontes te stoppen.

7. Je hebt een slechte lichaamshouding

Dit is zeker een van de 7 slechte gewoontesEr is een goede reden dat je moeder je altijd vertelde om rechtop te staan ​​– het hebben van een slechte houding kan ernstige gevolgen voor ons lichaam hebben. Het kan je vermogen om goed te ademen beperken, je hart en je maag-darmkanaal beschadigen en kan hoofd-, nek-, schouder- en rugpijn veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *