6 Slechtste Voedingsmiddelen Voor Slaap

Slechtse voedingsmiddelen voor slapen

Slechtste voedingsmiddelen voor slaap

De kwaliteit van de slaap is een van de pijlers van een goede gezondheid, samen met fysieke activiteit, een goede hydratatie, lage stress en gezonde eetgewoonten. Als je moeite hebt met inslapen of om de hele nacht door te slapen zouden bepaalde voedingsmiddelen die je consumeert de oorzaak kunnen zijn. Deze zes voedingsmiddelen kunnen een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van de slaap en moeten goed worden geconsumeerd voor het slapen gaan als je een gevoelige slaper bent.

Alcohol

Dat klopt. Dat glas wijn dat zo berucht is voor het geven van een slaperig gevoel, kan je kostbare REM-tijd saboteren. Alcohol kan de duur en de kwaliteit van de REM-slaap, welke het grootste deel van de nacht duurt, verminderen. Deze cyclus is enorm belangrijk en kan invloed hebben op de concentratie van de volgende dag, dus als je je slapjes en wazig voelt is het misschien tijd om de wijn te laten staan.

Selderij

Geloof het of niet, maar het hoge watergehalte in selderij – net zoals in komkommers en watermeloenen – kan fungeren als een natuurlijk diureticum en kan leiden tot een volledige nachtelijke blaas. Elke keer dat je midden in je slaap wakker wordt put dit je meer uit, dus het is duidelijk dat het eten van selderijstengels voor het slapen gaan, je slaap zal onderbreken door een volle blaas voordat het  03.00 uur is.

Vet en gefrituurd voedsel

Deze kunnen de maag ontwrichten, omdat zij een lange tijd om te verteren nodig hebben, wat buikpijn kan veroorzaken. Als je een pijnlijke maag hebt, is het ontspannen in slaap vallen veel moeilijker.

Chocolade of warme chocolademelk

Als je gevoelig bent voor cafeïne kan de kleine hoeveelheid cafeïne in chocolade ervoor zorgen dat je later gaat slapen dan je zou willen. Ook kan het suikergehalte in chocolade zorgen voor een piek in de bloedsuikerspiegel. Dit soort bloedsuiker activiteit kan een onrustige of verstoorde slaap veroorzaken. Drink de warme chocolademelk een paar uur voor het slapen gaan of kies in plaats daarvan voor een kruidenthee.

Vlees

Het lichaam heeft lang nodig om vlees te verteren – vooral zoiets als een dikke biefstuk. Als je veel vlees eet voor het slapen gaan zal je lichaam nog steeds verteren, terwijl jij je ogen sluit en probeert in dromenland te komen. Dat betekent dat je niet de volledige herstellende slaap kunt krijgen – je lichaam moet namelijk multitasken. Dit draagt ​​bij tot een minder goede nachtrust.

Frisdrank

Opnieuw die mooie combinatie van cafeïne en suiker! Het drinken van frisdrank vlak voor je bedtijd is schadelijk voor het slapen. De suiker veroorzaakt een piek in de bloedsuikerspiegel; de cafeïne stimuleert de hersenactiviteit. Mix het met wat alcohol en je kunt je nachtrust wel vaarwel zeggen.

Slaap is van cruciaal belang voor een goede gezondheid. Als je problemen hebt met doorslapen gedurende de nacht, probeer dan je dieet voordat je gaat slapen aan te passen om de kwaliteit van de slaap te verbeteren. Als je nog steeds moeite hebt met het slapen, raadpleeg dan je arts om de mogelijke oorzaken te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *