5 effectieve oplossingen tegen hoofdpijn

hoofdpijn

Hoofdpijn

Hoofdpijn wordt in de meeste gevallen beschouwd als een normale pijn. Daarom gaan de meeste mensen dikwijls niet op zoek naar een behandeling. Overigens klopt dat wel, lichte hoofdpijn is niet bedenkelijk, hoewel heftige hoofdpijn wel degelijk kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Als je te maken hebt met een zware hoofdpijn is het raadzaam om het te laten behandelen, voordat het te laat is en je vast komt te zitten in een akelige situatie.

De belangrijkste oorzaken van hoofdpijn zijn: stress, spanning en migraine. Ze kunnen worden behandelt door het innemen van een pijnstiller. De pijnstillers kunnen je helpen om de pijn te verlichten, echter is het innemen van medicijnen om hoofdpijn te bestrijden, niet de juiste behandeling. Hieronder heb ik 5 natuurlijke oplossingen om hoofdpijn te voorkomen en verminderen.

Slechte lichaamshouding

Je houding is van belang om je lichaam te dragen en in balans te houden. Slechte lichaamshouding is daarom een van de belangrijkste redenen van pijn. Dit geldt ook voor hoofdpijn. Corrigeer je lichaamshouding om hoofdpijn te voorkomen en verminderen.

Warm water

Hier is een andere tip om hoofdpijn zelf te verlichten zonder medicijnen. Verwarm wat water en giet het in een kom, pak vervolgens een doekje en zet het gedurende enige tijd in de kom met warm water. Plaats nu het doekje gedurende 15 minuten op je voorhoofd. Het zal je hoofdpijn verlichten en je zult je tevens ontspannen voelen.

Dieet

Verreken van de honger veroorzaakt hoofdpijn. Probeer maar eens een vezelrijk dieet. Het vezelrijk dieet is één van de gezondste diëten ter wereld. Voedingsvezels veroorzaken geen overgewicht. Integendeel, vezels helpen tegen overgewicht, tevens is het in grote mate gunstig voor de gezondheid.

Water

Water houdt het lichaam koel, helpt je pijn verlichten en zorgt voor ontspanning. Drink minstens 2 liter water per dag.

Ontspannen

Probeer elk lichaamsdeel te ontspannen. Het is ook van belang om een stressvrij leven te leiden. Want zowel je fysieke als mentale eigenschappen zullen er baat bij hebben. Het zal je helpen om hoofdpijn te voorkomen. Overigens, kan je ook diep ademhalen om de pijn te verminderen.

 

One Comment

  1. Sacha

    Heel erg bedankt voor de tips! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *