4 fashion en modetrends die wellicht slecht zijn voor je gezondheid!

gezondheid fasion mode - gezond10

Fashion en modetrends

Sommige vrouwen zullen doen wat nodig is om de nieuwste trends in de gaten te houden. Ze moeten echter meer belangstelling tonen voor de gezondheidsrisico’s van deze extreme styles. Hieronder staan 4 algemene trends die je beter kan vermijden.

Hoge hakken zijn slecht voor je voeten en lichaamshouding

Door het dragen van hakken lijk je enigszins langer en slanker, wat een pluspuntje is voor legio vrouwen. Het dragen van hakken is echter evenzeer ongunstig voor je voeten als voor je lichaamshouding. Het is van belang om het lichaamsgewicht te verspreiden over het lichaam, maar tijdens het lopen op hoge hakken verplaatst het lichaamsgewicht zich juist naar voren, waardoor een bovenmatige en bovendien hachelijke spanning en pijn op de knieën, heupen en onderrug worden uitgeoefend. Bij een gelegenheid of iets dergelijks is het dragen van hakken niet zozeer bedenkelijk. Maar let op! Probeer geen aanwensel van te maken, want er is echter, zoals wij allemaal weten, ook sprake van een zeer donkere en onaangename keerzijde. Aan de andere kant is dagelijks ballerina’s dragen ook slecht voor je gezondheid! Door hun gebrek aan ondersteuning en structuur kan dit leiden tot achillespeesontsteking, benauwdheid en plantaire fasciitis. Wanneer je ballerina’s draagt is het raadzaam om je kuiten goed te strekken. Daarnevens is het verstandig om regelmatig af te wisselen tussen verschillende soorten schoenen.

Skinny jeans is slecht voor je gezondheid

Heb je een tang nodig om de rits van je spijkerbroek dicht te krijgen? Heb je ook van die lelijke rode strepen in je huid staan? Kan je bijna niet in bukken? Zo ja, dan is die skinny jeans veel te strak. Is het schadelijk voor de gezondheid? Strakke skinny jeans kan ongewenste druk op de vitale spinale zenuwen veroorzaken. Uit een recent onderzoek dat onlangs verscheen in de Journal Of The Canadian Medical Association, blijkt dat skinny jeans de laterale femorale zenuw beknelt, wat leidt tot een tintelend en verdoofd gevoel, wat ook bekend staat als meralgia paresthetica compressie oftwel syndroom van Bernhardt-Rot. Om dit te voorkomen, kan je bijvoorbeeld elastische taille broeken kopen, die relatief gezien niet veel druk zetten op je buik. Het is tevens raadzaam om bij voorkeur broeken te kiezen, die gemaakt zijn van ademende materialen (katoen of linnen), om zo eventuele schimmelinfecties te vermijden.

Grote en zware tassen zijn slecht voor je gezondheid

Dagelijks gebruik van zware tassen kan leiden tot een snelle ontsteking en slijtage van het schoudergewricht. Onevenwichtige rugspieren en een scheve en misvormde houding blijken onder andere het gevolg te zijn van een foutieve of eenzijdige belasting van een zware tas over één schouder. Dit kan weer leiden tot allerhande akelige pijnen in de rug. Om dit te voorkomen, kan je bijvoorbeeld lichtere tassen (onder de 4.5 kilogram) dragen of je tas regelmatig op je andere schouder dragen, dus steeds afwisselen.

Dikke tailleriemen / korsetten

Er zal een druk op je interne organen worden uitgeoefend. Tevens is het ongunstig voor je buikspieren, want korsetten en dikke tailleriemen verzwakken je buikspieren. Dit kan leiden tot legio spijsverteringsproblemen, waaronder maagzuur en zwakke blaascontrole. Om dit te vermijden, kan je bijvoorbeeld diverse buikspieroefeningen doen of wellicht wat dunnere tailleriemen dragen.

One Comment

  1. CoccoChar

    Interessant! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *