Gezond haar – voeding tips

gezond haar - voeding voor gezonde haar

Gezond haar

Gezond haar is niet alleen afhankelijk van de verzorgingsproducten die je gebruikt, of hoe vaak je je haar wast. Het hangt ook geheid af van je voeding. Hieronder zijn vijf voedingsmiddelen weergeven die je kunt consumeren om de conditie van je haar te verbeteren.

Bosbessen voedt en herstelt haarfollikels

Bosbessen zijn één van de gezondste en lekkerste cadeautjes die de natuur ons heeft gegeven. Bosvruchten zoals -bramen, frambozen en aardbeien– staan in het algemeen bekend om hun antioxidantwerking, wat uiteraard super belangrijk is. Want zonder antioxidanten kunnen we de schade die door vrije radicalen wordt veroorzaakt NIET beperken. Van bosbessen is verder bekend dat ze een veel lagere glycemische index (De glycemische index (GI) is een maat voor de snelheid waarmee de bloedsuikerspiegel stijgt na het eten van de desbetreffende koolhydraten) hebben dan een heleboel andere vruchten. Daarom is het consumeren van bosbessen ideaal voor mensen met diabetes of degenen die willen afvallen! Maar wat voor effect heeft het nuttigen van bosbessen op het haar? Het antwoord is simpel: Bosbessen bevatten ontzettend veel vitamine C! Deze befaamde vitamine voedt de haarfollikels op de hoofdhuid. Vitamine C is dus essentieel voor een gezond haar. Zonder voldoende vitamine C kan je haar gemakkelijker breken . Het wordt aangeraden om vaker bosbessen te eten.

Wilde zalm voor gezond haar

Wilde zalm (in tegenstelling tot gekweete zalm) is stampvol omega-3 vetzuren (EPA en DHA). Het is belangrijk om te beseffen dat ons lichaam deze essentiële vetzuren niet zelf kan aanmaken en dat ze toch onmisbaar zijn voor een gezond haar en een gezond lichaam. Zalm is tevens een uitstekende bron van eiwitten, wat ook een essentiële voedingsstof is voor een gezond haar. Maar niet iedereen vindt zalm ook even lekker. Mocht dat het geval zijn, dan kun je altijd walnoten of Lijnzaad proberen, beide super rijk aan omega-3 vetzuren.

Oesters tegen haarbreuk en jeukende hoofdhuid

Oesters zijn een bijzonder rijke bron van zink. Deze voedingsstof is essentieel voor gezond haar. Het is belangrijk om te weten dat te weinig zink kan leiden tot haarbreuk of een jeukende hoofdhuid. Als je geen fan bent van oesters, kan je je zinkinname verhogen met rundvlees en eieren (beide ook nog is rijk aan eiwitten).

Bladgroenten voor een glanzend en gezond haar

Dat bladgroenten belangrijk zijn voor een hele reeks redenen, is een vaststaand feit. Maar nu kun je nog een aantal meer aan toevoegen! Bladgroenten bevatten immers ijzer, bètacaroteen, foliumzuur en vitamine C – alle voedingstoffen die een glanzend gezond haar bevorderen. Enkele voorbeelden van bladgroenten zijn: spinazie, boerenkool, snijbiet en broccoli.

gezond haar met avocado: bevordert haargroei

Heel veel shampoos en haarbehandelingen bevatten avocado als één van hun belangrijkste ingrediënten. Dit komt omdat avocado voor een gezond haar zorgt. De Avocado Shampoo is uitstekend geschikt voor het behandelen van droog en beschadigd haar. Voor mensen met haarverlies is dit ook een goed nieuws, want avocado bevordert ook haargroei! Je kunt ook gewoon avocado (fruit) eten. Avocado is een uitstekende bron van vitamine B en E. Deze vitaminen houden het haar sterk en voorkomen haaruitval. Daarnaast is avocado rijk aan omega-3 vetzuren, anti-oxidanten, vitamine C, K, en foliumzuur.

3 Comments

  1. Anoniem

    Bosbessen zijn ook handig bij aften. beetje verse bosbessen en ze zijn zo over en voorkomt ook nieuwe. :)

  2. Carla

    Top info! Ook moet je je haar vooral niet te heet wassen. Zo krijg je snel dood en droog haar.

  3. Kees gezond

    goede tips voor een gezond haar. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *