Kruidnagel | 8 Redenen Waarom Kruidnagel Gezond is!

Kruidnagel gezond

8 verrassende gezondheidsvoordelen van kruidnagels

Kruidnagels zijn de nog gesloten bloemknoppen van de kruidnagelboom, die ook wel bekend staat als de Syzygium aromaticum (1). Dit veelzijdige kruid -wordt zowel gemalen als in zijn geheel verkocht en kan worden gebruikt om stoofpotten op smaak te brengen, smaak aan warme dranken toe te voegen en een pittige warmte te geven aan koekjes en gebak. Naast de zoete, aromatische smaak is kruidnagel gezond en bekend om zijn krachtige geneeskrachtige eigenschappen.

Kruidnagels zijn één van de belangrijkste ingrediënten in gebakken peperkoek en een van de vaste kruiden in de Indiase keuken.

In feite hebben onderzoeken met dieren vastgesteld dat de verbindingen in kruidnagels verschillende gezondheidsvoordelen kunnen hebben, waaronder het ondersteunen van de gezondheid van de lever en het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel (23).

In dit artikel worden acht van de meest indrukwekkende voordelen van het eten van kruidnagels besproken.

[divider]

1. Bevat Belangrijke Voedingsstoffen

Kruidnagel bevat vezels, vitaminen en mineralen en daarom kan het gebruik van hele of gemalen kruidnagels om smaak aan je voedsel toe te voegen ook belangrijke voedingsstoffen leveren.

Een theelepel (2 gram) gemalen kruidnagel bevat (4):

calorieën:

 Koolhydraten:1 gram

 Vezels:1 gram

 Mangaan: 30% van de ADH

 Vitamine K: 4% van de ADH

 Vitamine C: 3% van de ADH

Vezels kunnen voorkomen dat je last krijgt van constipatie en kunnen de stoelgang bevorderen, vitamine C kan helpen bij het versterken van je immuunsysteem en vitamine K is een belangrijke voedingsstof voor de bloedstolling. Dit zijn geweldige redenen waarom kruidnagel gezond is (567).

Mangaan is een essentieel mineraal voor het behoud van de hersenfunctie en de opbouw van sterke botten (89).

Naast de bovengenoemde voedingsstoffen bevat gemalen kruidnagel ook nog kleine hoeveelheid calcium, magnesium en vitamine E (4).

[divider]Conclusie: kruidnagels zijn laag in calorieën en leveren vezels, mangaan, vitamine K en vitamine C.[divider]

2. Kruidnagel Gezond en Hoog In Antioxidanten

Nog een reden waarom kruidnagel gezond is komt omdat ze naast dat ze diverse belangrijke vitaminen en mineralen bevatten, zijn kruidnagels ook rijk aan antioxidanten (10).

Antioxidanten zijn verbindingen die oxidatieve stress, wat kan bijdragen aan de ontwikkeling van chronische ziekten, kan verminderen (11).

Kruidnagel bevat ook een verbinding genaamd eugenol waarvan is aangetoond dat het een natuurlijk antioxidant is.

In feite blijkt uit onderzoeken met reageerbuisjes dat eugenol de oxidatieve schade, die wordt veroorzaakt door vrije radicalen, vijf keer effectiever kon stoppen dan vitamine E wat een andere krachtige antioxidant is (12).

Naast eugenol bevatten gemalen kruidnagels ook vitamine C.

Vitamine C fungeert in je lichaam als een antioxidant en helpt de vrije radicalen, die verbindingen kunnen opbouwen en schadelijke oxidatieve stress kunnen veroorzaken, te neutraliseren (1314).

Het opnemen van kruidnagels in je dieet en het eten van meer andere antioxidant-rijke voedingsmiddelen kan je algehele gezondheid verbeteren.

[divider]Conclusie: kruidnagel gezond en hoog in antioxidanten, waaronder eugenol en vitamine C, die beiden oxidatieve stress kunnen verminderen.[divider]

3. Kruidnagel Gezond en Kan Tegen Kanker Beschermen

Kruidnagel

Uit sommige onderzoeken blijkt dat de verbindingen in kruidnagels je kunnen helpen beschermen tegen kanker.

Uit een onderzoek met reageerbuisjes bleek dat kruidnagelextract kon helpen om de groei van tumoren te stoppen en de celdood in kankercellen te bevorderen (15).

Een ander onderzoek met reageerbuisjes liet vergelijkbare resultaten zien en toonde ook aan dat geconcentreerde hoeveelheden kruidnagelolie in 80% van de slokdarmkankercellen celdood veroorzaakte (16).

Van het eugenol dat in kruidnagel gevonden wordt, is ook aangetoond dat het anti-kanker eigenschappen heeft. Dit maakt kruidnagel gezond.

Uit een onderzoek met reageerbuisjes bleek dat eugenol de celdood in cervicale kankercellen effectief bevorderde (17).

Houd er rekening mee dat deze onderzoeken met reageerbuisjes zeer geconcentreerde hoeveelheden kruidnagelextract, kruidnagelolie en eugenol hebben gebruikt. Er is nog verder onderzoek nodig om te kunnen bepalen welk effect kruidnagels op mensen hebben.

[divider]Conclusie: uit onderzoeken met reageerbuisjes blijkt dat de verbindingen in kruidnagels de groei van kankerscellen verminderen en de celdood van kankercellen kan bevorderen. Er is nog verder onderzoek nodig om te kunnen bepalen welk effect het op mensen heeft.[divider]

4. Kan Bacteriën Doden

Kruidnagel tegen bacterieEr is aangetoond dat kruidnagel antimicrobiële eigenschappen heeft, waardoor ze de groei van micro-organismen zoals bacteriën kunnen stoppen (18).

Een onderzoek met reageerbuisjes toonde aan dat de essentiële olie van kruidnagel effectief drie veelvoorkomende soorten bacteriën, waaronder E. coli, een stam van bacteriën die krampen, diarree, vermoeidheid en zelfs de dood kan veroorzaken, kon doden (19).

Bovendien kunnen de antibacteriële eigenschappen van kruidnagels zelfs de mondgezondheid bevorderen.

Uit onderzoeken met reageerbuisjes bleek dat de verbindingen uit de kruidnagels effectief de groei van twee soorten bacteriën, die bijdragen aan de ontwikkeling van tandvleesziekten, konden stoppen (20).

Een ander onderzoek testte bij 40 mensen de effecten van een mondspoelmiddel op basis van kruiden bestaande uit teatree-olie, kruidnagels en basilicum.

Na gedurende 21 dagen de kruidenspoeling te hebben gebruikt, vertoonden ze verbeteringen in de gezondheid van het tandvlees en waren ook de hoeveelheid plaque en bacteriën in de mond verminderd (21).

In combinatie met regelmatig poetsen en een goede mondhygiëne kunnen de antibacteriële effecten van kruidnagels je mondgezondheid dus ten goede komen. Dit is ook een geweldige reden waarom kruidnagel gezond is.

[divider]Conclusie: uit onderzoeken blijkt dat kruidnagels dankzij hun antimicrobiële eigenschappen, die kunnen helpen bij het doden van schadelijke bacteriën, de mondgezondheid kunnen bevorderen.[divider]

5. Kan De Gezondheid Van De Lever Verbeteren

Onderzoeken tonen aan dat de gunstige verbindingen in kruidnagel kunnen bijdragen aan de gezondheid van de lever.

De verbinding eugenol kan vooral gunstig voor de lever zijn.

In een onderzoek met dieren kregen ratten met de vetleverziekte mengsels die kruidnagelolie of eugenol bevatten.

Beide mengsels verbeterden de leverfunctie en verminderden ontsteking en oxidatieve stress (22).

Een ander onderzoek met dieren toonde aan dat het eugenol in kruidnagel de terugkerende tekenen van levercirrose of littekens van de lever kon verhelpen (2).

Helaas is het onderzoek naar de leverbeschermende effecten van kruidnagel en eugenol bij mensen nog beperkt.

Maar uit een klein onderzoek bleek dat als men gedurende een week eugenol-supplementen innam de niveaus van GST, een enzym dat is betrokken bij detoxificatie en wat vaak een markeerder van de leverziekte is, verminderde (2324).

Zoals eerder vermeldt, is kruidnagel gezond en ook hoog in antioxidanten, die door hun vermogen om oxidatieve stress te verminderen, kunnen helpen bij het voorkomen van een leverziekte (25).

[divider]Conclusie: sommige onderzoeken tonen aan dat kruidnagels en de verbindingen die ze bevatten, kunnen helpen om oxidatieve stress te verminderen en de lever kunnen beschermen.[divider]

6. Kan Helpen Om De Bloedsuiker te Reguleren

Kruidnagel olie bloedsuikerspiegelOnderzoek toont aan dat de verbindingen in kruidnagel kunnen helpen om de bloedsuiker onder controle te houden.

Uit een onderzoek met dieren bleek dat kruidnagelextract bij diabetische muizen de bloedsuikerstijgingen kon verminderen (3).

Tijdens een ander onderzoek met dieren en reageerbuisjes werd zowel bij menselijke spiercellen als bij diabetische muizen gekeken naar de effecten van kruidnagelextract en nigericin, een verbinding die wordt gevonden in kruidnagels.

Kruidnagel en nigericin bleken de opname van suiker uit het bloed in cellen te verhogen, de afscheiding van insuline te verhogen en de functie van cellen die insuline produceren, te verbeteren (26).

Insuline is een hormoon dat verantwoordelijk is voor het transporteren van suiker uit je bloed naar je cellen. Het goed functioneren van insuline is essentieel voor het behoud van een stabiele bloedsuikerspiegel.

In combinatie met een evenwichtig dieet kan kruidnagel je dus helpen om je bloedsuikerspiegel in de gaten te houden.

[divider]Conclusie: onderzoeken met dieren en reageerbuisjes hebben aangetoond dat de verbindingen in kruidnagels kunnen bijdragen aan het bevorderen van de insulineproductie en voor een lagere bloedsuikerspiegel kunnen zorgen.[divider]

7. Kan De gezondheid Van Het Bot Bevorderen

Een lage botmassa is een aandoening die alleen al in de VS ongeveer 43 miljoen oudere volwassenen beïnvloedt (27).

Het kan leiden tot de ontwikkeling van osteoporose, waardoor je verzwakte, poreuze botten krijgt en een verhoogd risico loopt op breuken en fracturen.

Van sommige van de verbindingen in kruidnagel is tijdens onderzoeken met dieren aangetoond dat zij de botmassa kunnen helpen behouden.

Uit een onderzoek met dieren bleek bijvoorbeeld dat kruidnagelextract, dat hoog in eugenol is, verschillende markeerders van osteoporose verbeterde en de botdichtheid en botsterkte ook kon verbeteren (28).

Kruidnagels zijn ook rijk aan mangaan en slechts 1 theelepel (2 gram) gemalen kruidnagels levert je maar liefst 30% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid (4).

Mangaan is een mineraal dat is betrokken bij de vorming van bot en ongelooflijk belangrijk is voor de botgezondheid.

Uit een onderzoek met dieren bleek dat gedurende 12 weken lang het consumeren van voeding dat hoog is in mangaan de botmineraaldichtheid en de botgroei verhoogde (29).

Het onderzoek naar de effecten van kruidnagels op de botmassa is echter alleen beperkt tot onderzoeken met dieren en reageerbuisjes. Er is zeker nog meer onderzoek nodig om te kunnen bepalen hoe het de botvorming bij mensen kan beïnvloeden.

[divider]Conclusie: onderzoeken met dieren tonen aan dat kruidnagelextract en mangaan kunnen bijdragen aan het verhogen van de botmineraaldichtheid. Er moet nog verder onderzoek worden gedaan om deze effecten te kunnen bevestigen.[divider]

8. Kan Maagzweren Verminderen

Maagzweren voorkomen behandelen kruidnagel olieSommige onderzoeken wijzen erop dat de verbindingen in kruidnagels kunnen helpen bij de behandeling van maagzweren.

Ook wel bekend als peptische zweren, zijn maagzweren pijnlijke zweren in de wand van de maag, het duodenum of de slokdarm.

Ze worden meestal veroorzaakt door een vermindering van de beschermende binnenzijde van de maag, wat het gevolg kan zijn van factoren zoals stress, een infectie en genetica (30).

Uit een onderzoek met dieren bleek dat de essentiële olie uit kruidnagels de productie van het maagslijm verhoogde (31).

Maagslijm functioneert als een barrière en voorkomt de erosie van de binnenzijde van de maag door spijsverteringszuren (32).

Uit een ander onderzoek met dieren bleek dat het kruidnagelextract had geholpen om maagzweren te behandelen en dezelfde effecten had als verschillende anti-ulcus medicijnen (33). Dit maakt kruidnagel gezond.

Hoewel de anti-ulcus effecten van kruidnagels en hun verbindingen veelbelovend kunnen zijn, is er meer onderzoek nodig op hun effecten op de mens te kunnen bepalen.

[divider]Conclusie: sommige onderzoeken met dieren laten zien dat kruidnagelextract en kruidnagelolie de productie van maagslijm kan verhogen en je kan beschermen tegen maagzweren. Er is nog wel meer onderzoek bij mensen nodig.[divider]

Samenvatting

Kruidnagelextract heeft vele potentiële voordelen voor de gezondheid, inclusief het onder controle houden van de bloedsuikerspiegel en de groei van bacteriën stoppen.

Net als bij veel gezonde voedingsmiddelen, zijn ze het meest effectief wanneer ze deel uitmaken van een gezond en evenwichtig dieet. Probeer een paar keer per week kruidnagels in je maaltijden te gebruiken.

Je kunt kruidnagel eenvoudig in veel gerechten opnemen. Ze voegen een warme, onderscheidende smaak aan desserts, curries of chutneys toe.

Je kunt ook gedurende 5-10 minuten hele kruidnagels in kokend water laten trekken om zo een ​​rustgevend kopje kruidnagelthee te zetten.

Vast staat dat kruidnagel gezond en lekker ezondheid bieden.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *