Knoflook gezond

knoflook gezond - is knoflook gezond? gezond10.com

Knoflook gezond

Één van de bekendste natuurlijke voedingsmiddelen is de knoflook. Knoflook wordt zowel vers (geperst) als in poedervorm (gedroogd en gemalen) toegepast. Knoflook is een kruid met een zeer doordringende smaak en geur. Al in de oudheid werd knoflook gebruikt als remedie tegen talrijke ziekten. Is knoflook gezond? Hieronder zijn 10 voordelen van knoflook weergegeven.

Knoflook gezond en goed voor het bevorderen van immuunsysteem

Het is bewezen dat knoflook evenzeer nuttig is voor het versterken van het immuunsysteem als voor het bestrijden van verschillende infecties. Knoflook is een fenomenale groente, die het immuunsysteem bijvoorbeeld in de winter stimuleert, zodat je lichaam beschermd is tegen griep en verkoudheid. Daarom is knoflook gezond en goed voor het lichaam.

Antibacteriëel en antischimmel

Allicine is een antibioticum dat voorkomt in knoflook. Het werkt zeer efficiënt tegen verscheidene bacteriën, waaronder MRSA, ESBL en andere resistente bacteriën. Daarnaast knoflook werkt ook tegen bepaalde schimmelinfecties.

Knoflook gezond en goed bij hyporthyreoïdie

Hyporthyreoïdie is een aandoening waarbij er een tekort aan schildklierhormoon in het bloed aanwezig is. Knoflook wordt beschouwd als een effectieve behandeling voor patiënten met Hyporthyreoïdie, het is immers zo dat knoflook verrijkt is met jodium.

Knoflook tegen scheurbuik

Knoflook bevat aanzienlijk veel vitamine C. Die hebben we nodig voor allerlei processen in ons lichaam. Door vitamine C tekort kan scheurbuik ontstaan, daarom is knoflook een van de beste middelen tegen scheurbuik.

Knoflook tegen kanker

Uit onderzoek is gebleken dat knoflook tegen minstens vijf vormen van kanker beschermt: prostaatkanker, slokdarmkanker, maagkanker, colonkanker, eierstokkanker en borstkanker. Om dit reden is Knoflook gezond en goed voor het lichaam.

Regulatie bloedsuikerspiegel

Het regelt ook de bloedsuikerspiegel en beheert het insulineniveau in het bloed. Er is ook aangetoond dat bepaalde complicaties van diabetes mellitus wordt voorkomen. Echter patiënten die insuline gebruiken moeten eerst de dosering van knoflook met de arts bespreken.

Wondgenezing

Door knoflook kunnen de wonden sneller genezen. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog werd het als een sterk antibioticum gebruikt tegen de wondinfecties.

Knoflook gezond en goed tegen hart- en vaatziekten

Dat knoflook gezond is weten we nu wel. Een van de redenen waarom knoflook gezond is het volgende. Knoflook is cholesterolverlagend en bloedverdunner, daardoor verlaagt het risico op een hartinfarct en herseninfarct. Daarnaast werkt het bloeddrukverlagend door vasodilatatie, hierdoor neemt het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten af.

Knoflook tegen artrose

Een Britse studie toont aan dat een voeding met veel groenten zoals knoflook, ui en prei het risico op artrose bij vrouwen kan beperken.

Lokaal gebruik van knoflook gezond

Knoflookolie kan lokaal bij oor- en neusinfecties en bij geïnfecteerde wonden gebruikt worden. Dit is goed tegen infecties. Daarom is knoflook gezond en goed voor het lichaam.

Ook interessant om te lezen is dit artikel over de gezondheidsvoordelen van wortel. 

 

7 Comments

 1. Johanna Visser

  Handig artikel !
  Ik had onlangs ergens gelezen dat knoflook inderdaad het risico op kanker met 44 procent vermindert.

 2. Cas van dijk

  Wow zoveel voordelen! ik moet maar is vaker knoflook eten hehe!

 3. Zoë Meijer

  Handig artikel!! Wie weet een oplossing voor de geur?

  1. Esmee

   Ik eet regelmatig knoflook maar het is bij mij niet te ruiken doordat ik melk erbij drink.

 4. rumeysa

  Ik ben echt dol op deze site

 5. kimberley pex

  Regelmatig ’n knoflookkuur is ’n regelrechte genezing voor vele kwalen. Kortademigheid, aderverkalking,voor energie, voor goed slapen, tegen bact,infecties, tegen schimmels en parasieten,en alles wat hierboven staat, enz enz enz. Ja de reuk; pepermuntje help meestal wel. iedere dag 3 tot 5 tenen (5 max. ivm nierenoverbelasting) kleinsnijden en met ’n glas water doorslikken. Doe ’t en je voelt ’t verschil.

 6. kimberley pex

  Ik las ergens, dat knoflook zelfs bloedstolsels oplost ! Is in ieder geval bloedverdunnend, en maakt de aders weer elastisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *