Voedingsmiddelen voor gezonde mooie tanden & frisse adem!

gezonde mooie tanden

Mooie tanden & frisse adem!

Hoogstwaarschijnlijk wist je al dat koffie, thee, wijn, en andere voedingsmiddelen in de loop der tijd de tanden verkleuren. Er bestaan echter ook ingrediënten die de glans van je glimlach helpen te behouden. Hieronder staan een aantal voedselproducten die je daarmee kunnen helpen. Voedingsmiddelen voor gezonde mooie tanden en frisse adem:

Selderij voor witte tanden

Het eten van bleekselderij is een uitstekende keuze om op een natuurlijke en gezonde wijze je tanden witter te maken. Het kauwen op een stengel bleekselderij heeft een aantal voordelen, allereerst kan het kauwen worden gezien als een soort “workout” voor je tandvlees. Daarnaast reinigt het geproduceerd speeksel dat in het kauwproces ontstaat de mond. Hierdoor krijgen de moleculen die je tanden verkleuren geen kans om zich te hechten.

Appels en peren voor gezonde tanden

De natuurlijke suiker (Fructose) in de vruchten neutraliseert het zuur. Bovendien helpt vruchtensuiker met het construeren van gezondere tanden en tandvlees. Tevens is kauwen als het ware een goede oefening voor de mond, en daarnaast zijn appels en peren rijk aan antioxidanten en ze bevatten ook essentiële voedingsstoffen.

Kruidnagelolie voor frisse adem

Een van de oudste remedies tegen kiespijn is kruidnagel. Om de pijn tegen te gaan kan men de kruidnagel in de kiesholte stoppen en door de smaak en de vluchtige oliën en looistoffen wordt de pijn verzacht. Kruidnagel wordt ook gebruikt om tanden witter te maken. Je kan 2 a 3 druppels kruidnagelolie op je tandenborstel doen en daarmee je tanden poetsen. Een andere methode is om 3 a 4 druppels kruidnagel olie in een kopje warm water te doen en vervolgens de vloeistof in je keel laten borrelen. Kruidnagelolie verwijdert ook schadelijke mondbacteriën.
Kruidnagel heeft als extra voordeel dat het je een frisse adem geeft. Sesamolie is ook een goed alternatief.

Kaas

Kaas bevat een melkeiwit, genaamd caseïne. Dit eiwit versterkt het oppervlak van uw tanden. Een stukje kaas bevat aanzienlijk veel calcium, daarnaast is het zuur en suiker in geringe mate aanwezig. Laten we vooral niet vergeten hoe lekker een stuk kaas is! De ideale kaas voor gezondere tanden: Parmezaanse kaas.

Yoghurt voor witte tanden

Yoghurt is inderdaad een van de beste voedingsmiddelen als het gaat om witte tanden. Het is rijk aan caseïne en calcium. Trouwens, yoghurt helpt met het verbeteren van je spijsvertering, en als gevolg daarvan zal jij met een frisse adem rond lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *