Glimlachen | 10 makkelijke manieren om iemand te laten (glim)lachen

Glimlachen

Glimlachen

Ik vind het geweldig om andere mensen hun dag op te fleuren en te laten glimlachen, en ik weet dat ik niet de enige ben. We houden ons eigenlijk altijd bezig met onze eigen problemen, rekeningen en hoe andere mensen over ons denken. We realiseren ons echter niet altijd dat andere mensen dit ook hebben. Wat nou als we daar wat aan konden doen, gewoon een grapje maken of iets aardigs doen om de dag van die mensen ook een keer goed te maken. Het is niet heel moeilijk, en kost weinig tijd maar kan toch iemand heel erg blij maken.

Hier volgen tien simpele tips om andere mensen te laten glimlachen.

1. Luister naar elkaar

Er zijn een heleboel afleidingen om ons heen in deze prachtige wereld. Het beste wat je echter kunt doen is volledig en aandachtig luisteren als iemand aan het praten is. Ze zullen dit heel erg waarderen en ook terug doen wanneer jij iets te zeggen hebt. Ze zullen ook nooit vergeten dat jij een aardige en aandachtige persoon bent. Iemand laten glimlachen kan dus door aandachtig te luisteren.

2. Zeg “Het spijt me”

We hebben allemaal wel eens wat fout gedaan. Het is NOOIT te laat om sorry te zeggen en het weer goed te maken. Terwijl je misschien het gevoel hebt dat je iets voor altijd verpest hebt kun je dit heel makkelijk oplossen door het te bespreken. Het maakt niet uit of het dagen, weken of zelfs jaren geleden is. Het is nooit te laat om een ruzie uit te praten, en het zal de andere persoon ook heel erg blij en gerust maken.

3. Geef een oprecht compliment

Complimenten worden vaak aangenomen als een enge versierpoging om maar een reden: ze zijn niet oprecht. Als je het haar van een meisje of de lach van een jongen écht mooi vindt, merken ze dat wel op wanneer je het compliment geeft. Als je het echt oprecht meent kan dit in 15 seconden de dag van die persoon heel erg verbeteren. Zo kun je dus iemand laten glimlachen.

4. Praat tegen iemand die je mist

Jammer genoeg zie ik heel veel mensen die het excuus: ”Nou, ze hebben ook al X jaar niet meer tegen mij gepraat, de telefoon werkt toch van beide kanten?” gebruiken.

Ik vind dit helemaal nergens op slaan. Als je echt zo graag contact op wil nemen met een vriend of familielid, neem dan gewoon de eerste stap en vraag hoe het met ze is. Als je iets echt en oprecht doet, doet dit een heleboel met de andere persoon. Zelfs: “Hey, ik mis je heel erg en ik hoop dat het goed met je gaat” zal ze heel erg gelukkig maken en ze laten glimlachen.

5. Eten

Zelfs mensen die met dieet zijn of heel veel sporten zijn dol op pizza en patat. Maar niet samengevoegd. Of misschien toch wel…

*Bonus punten: Wanneer je zelf iets maakt, zelfs al zijn het verbrandde koekjes. De andere persoon zal het alsnog heel erg waarderen dat jij moeite voor ze hebt gedaan. Eten maken kan iemand laten glimlachen.

6. Stuur je moeder of een andere geliefde bloemen, gewoon omdat het kan

Dit spreekt vrij voor zich, maar willekeurige cadeautjes zijn nog zo veel meer gewaardeerd als ze onverwachts gegeven worden.

Verjaardagen, Moederdag en alle andere feestdagen waar cadeautjes bij horen zie je van een kilometer af al aankomen. Op deze dagen wordt er ook verwacht dat je een cadeautje geeft. Cadeautjes zijn altijd gewaardeerd, maar onverwachts zijn ze nog veel beter. Iemand laten glimlachen kan dus op deze geweldige manier heel makkelijk bereikt worden.

7. Zeg tegen iemand dat je trots op hem of haar bent

Iemand vertellen dat je trots op ze bent kan voor die persoon zoveel betekenen. Het is misschien een beetje over-done door onze ouders en andere familieleden waardoor het zijn betekenis kwijt is geraakt. Wanneer je het vertelt aan iemand die belangrijk voor jou is nadat ze iets goeds hebben gedaan zal dit ze heel erg blij maken en ze laten glimlachen.

Doe dit vooral ook bij je ouders, die jou al je hele leven dit zeggen. Het zal zo veel voor ze betekenen als jij zoiets tegen hun zegt. Zij zijn ook maar mensen.

8. Zeg bedankt en laat iemand glimlachen!

Er wordt vaak gezegd dat succesvolle mensen hun dag beginnen door te bedanken voor alles wat ze hebben. Zelfs wanneer je streeft naar meer of beter probeert te leven, het is altijd goed om te realiseren hoe goed je het eigenlijk wel niet hebt.

Hoe kan een roos in de binnen Leiden groeien zonder hulp? Verbluffend. Dit is ook zo voor anderen. Houd iemand de deur voor je open? “Bedankt mevrouw”. Geeft de barista bij de koffiebar je een gratis kopje koffie op vrijdag? “Natuurlijk! Bedankt!”. Vult de bediende je glas water bij zonder te vragen? Ik denk dat je snapt wat ik bedoel. Het is erg makkelijk om mooie momenten te herkennen wanneer je je ogen ervoor open houdt.

9. Geef een fooi

Veel mensen denken dat je geen fooi hoeft te geven aangezien de barman of ober al betaald krijgt van het eten waar jij voor betaald. Ik zeg niet dat iedereen slechte fooien geeft of dat overal de service zo geweldig is. Een fooi zal de dag van de bediende echter wel een stuk beter maken. Een leuke manier om iemand te laten glimlachen.

10. Help mensen, zelfs wanneer je er geen zin in hebt

Zeg nooit tegen iemand dat je ze niet wil helpen. Het is niet alleen kwetsend maar ook ontzettend lullig.

Wat ik wil aanmoedigen is dat je stopt met alleen maar aan jezelf te denken en dat je ook andere mensen helpt. Dit kan al gebeuren door een whatsapp gesprek, een telefoongesprek of een avondje uit eten nadat iemand net ontslagen is of iets degelijks. Er komt een tijd dat jij door zoiets gaat en iemand nodig hebt. Wees er voor elkaar en laat elkaar zoveel mogelijk glimlachen! =)

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *