Langer Leven | 7 onverwachte gewoontes!

Langer Leven

Langer Leven doe je zo!

Als je doel is om lang en gezond te leven zijn er een paar basisregels die je in acht moet nemen – zoals goed eten, niet roken, het doen van oefeningen en het vermijden van potentieel gevaarlijke activiteiten zoals het zwemmen met witte haaien. Hiernaast zijn er een paar kleine, onverwachte gewoonten die je in je dagelijkse leven kunt integreren om je kansen te verbeteren. Langer leven kan met deze 7 gewoonten!

Werk aan je doelen

Mensen met een drive en doelen zullen langer leven. Van zelfbeschikking is aangetoond dat het de levensduur verbetert, hoewel het voor de gestreste workaholic het juist verkort. Degenen die ondanks alle ontberingen vinden dat ze haalbare doelen hebben – iets om voor te leven – zijn vaak gelukkiger in het leven. Gelukkige mensen leven een langer leven. Zoek iets waarvan je geniet en dat je een doel geeft in je leven en profiteer de komende jaren van de voordelen.

Langer leven door jezelf minder vaak te wassen?

Hoewel je zou willen aannemen dat het wassen van jezelf gezond is, is dat vaak niet het geval. Het toestaan ​​dat je huid een beetje vies wordt kan ons blootstellen aan goede soorten bacteriën en de productie van natuurlijke oliën stimuleren. Vele zepen die verkrijgbaar zijn strippen de beschermende oliën en goede bacteriën van de huid, waardoor het grootste orgaan vatbaarder is voor vroegtijdige veroudering, eczeem, allergieën en minder bereid is om ziekten te weren. Probeer je zo nu en dan gewoon af te spoelen met water of een keer in de zoveel tijd een douche over te slaan (binnen het redelijke) of gebruik meer natuurlijke verzorgingsmiddelen om de integriteit van je huid te behouden.

Reinig je huis

In tegenstelling tot je huid, moet je huis wel op regelmatige basis worden schoongemaakt. Ten eerste omdat het hygiënisch is om in een net huis te wonen. Ten tweede, kan een schoon en overzichtelijk huis stress verminderen. En ten derde, omdat de regelmatige, lichte oefeningen die huishoudelijk werk met zich meebrengt goed voor je lichaam is. De volgende keer dat je probeert om je huishoudelijke klusjes uit te stellen, vergeet dan niet dat het je leven op drie manieren kan verbeteren en verlengen! Langer leven kan dus heel makkelijk!

Lach eens flink

Lachen is goed voor je. Het verlaagt je cortisol niveaus, verbetert de stemming, verlaagt de bloeddruk – allemaal verbeteraars voor de levensduur – en het maakt je een aantrekkelijke verschijning. Hoe kun je meer lachen? Omring jezelf met vrienden, vooral positieve mensen, die je stimuleren. Omgekeerd, je omringen met negatieve of kritische mensen moedigt aan tot negativiteit in je eigen leven. Langer leven is dus wel degelijk mogelijk en is onder andere afhankelijk van de personen waarmee je omgaat.

Ben geen eikel

Dat klopt. Degenen die meer gewetensbezwaren hebben, hebben een lager risico op het ontwikkelen van de ziekten dan degenen die slecht gehumeurd zijn, een gebrek aan zelfvertrouwen hebben of neurotisch zijn. Wees vriendelijk voor anderen en zie het leven positief en je kansen in het leven zullen drastisch verbeteren.

Langer leven door pittig eten

Niet alleen zit pittig eten zoals curry’s boordevol antioxidanten, maar ze kunnen je ook helpen je levensduur te verlengen. Van kurkuma, curry en hete peper is allemaal aangetoond dat het anti-inflammatoire effecten op het lichaam heeft. Uiteraard verhoogt het hebben van minder ontstekingen in het lichaam en oxidatie de kans op een betere gezondheid en een langere levensduur.

Mediteer

Hoewel dit goed gedocumenteerd is, verdient het een vermelding. Meditatie is een krachtige oefening waarmee je stress kunt verminderen en je mentale stressoren kunt wissen. Vanwege de enorme voordelen, kan het ook de levensduur verlengen. Het is mogelijk dat meditatie de activiteit van een enzym dat telomeren repareert verhoogt. Lange en gezonde telomeren voorkomen dat chromosomen ontrafelen, dus gezonde telomeren betekent gezondere cellen en cel reproductie. Dus, op een cellulair niveau, kan meditatie eigenlijk het verouderingsproces vertragen.

Hoewel er niet echt een geheim is voor een lang en gelukkig leven, lijkt de sleutel tot een lang leven een gematigde, positieve levensstijl te zijn. Geniet van je leven, wees aardig voor jezelf en voor anderen, eet gezond, beweeg voldoende en je leven zal de komende decennia compleet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *