Gelukkig worden | 10 Kleine Veranderingen waardoor je Gelukkiger en Gezonder wordt!

gelukkig worden - gezond10

Gelukkig worden

Je wilt dus gelukkiger en gezonder zijn. Als je je leven beter wilt maken, zijn er verschillende manieren om dat te bereiken. Het is helemaal niet moeilijk eens je begrijpt wat je keuzes inhouden en actie wilt ondernemen. Gelukkig worden is een keuze!

Er is geen twijfel mogelijk dat de items op deze lijst een glimlach op je gezicht zullen brengen en vrolijk zullen maken.

1. Biedt Vrijwillig Je Hulp aan Anderen aan

Soms vergeten we dat er anderen zijn die onze hulp nodig hebben. Als we aan anderen geven, krijgen we een onevenaarbaar gevoel van tevredenheid. Hierdoor zal je dus ook gelukkig worden.

Denk eens terug aan een situatie waar je er was voor iemand en je zal je dat gevoel herinneren. Maak er een wekelijkse gewoonte van. Je brengt een lach op het gezicht van twee mensen –jezelf en diegene die je helpt.

Als je het op een kleinere schaal wilt uitproberen kan je ook op dagelijkse basis ‘complimenten geven’ – dit maakt je ook gelukkiger en het is leuk voor anderen.

2. Word Vroeger Wakker

Een half uur vroeger opstaan, kan je helpen om kalmer te zijn, meer controle over jezelf te hebben en je gewoon gelukkiger doen voelen.

Vroeger opstaan betekent dat je je niet hoeft te haasten en dus minder stress hebt. Doe dit elke dag en je zal gelukkig worden en daarnaast gezonder zijn.

3. Geef Geld uit aan Ervaringen

Wetenschappers hebben aangetoond dat geld uitgeven aan dingen ons niet echt gelukkig maakt. Het kan leuk zijn op korte termijn, maar waardoor we echt gelukkig worden is geld uitgeven aan ervaringen.

Boek dus een dagtripje naar ergens mooi en annuleer je bestelling voor die nieuwe laptop.

4. Gelukkig worden door te lachen!

Lachen zorgt ervoor dat er endorfines of lachhormonen vrijkomen die voor een betere stemming zorgen.

Als je een paar minuten een pen horizontaal tussen je tanden klemt, word je verplicht om te lachen en dat zal je voelen aan je stemming. Dit onderzocht fenomeen is een snelle fix voor iedereen die het nodig heeft.

Een goede methode is om een oud fotoalbum (dat geen slechte herinneringen bevat) te nemen en door de pagina’s te bladeren. Je zal zo hard lachen dat je je direct blij voelt.

5. Omring Jezelf met Gelukkige, Gezonde Mensen

Onze gewoontes en onze stemming worden beïnvloed door anderen. We zijn beïnvloedbare wezens op zowel het vlak van energie als op psychologisch vlak.

Als we een middag spenderen in een groepje gelukkige mensen zullen we ons sowieso beter voelen als we terug naar huis gaan. Kies de mensen waarmee je je omringt dus goed uit en je stemming zal veel beter worden. Hierdoor zal je dus gelukkig worden.

6. Adem Goed

Als mensen gestresseerd zijn, wordt hun ademhaling oppervlakkig – ze vergeten hoe ze goed moeten ademen.

Telkens als je merkt dat je sneller en oppervlakkiger ademt, stop je met wat je aan het doen bent en adem je goed diep in – houdt je adem een seconde in en adem dan zachtjes uit. Herhaal dit een paar keer totdat je ademhaling vanzelf vertraagt.

Je zal je rustiger en herboren voelen na deze oefening. Het is goed voor je longen, je spijsvertering, je bloedsomloop en natuurlijk is het ook goed om stress te beheren. Gelukkig worden met deze tip is wel degelijk mogelijk!

7. Verander je Slaap Routine

Ga op hetzelfde moment naar bed en sta op hetzelfde tijdstip op. Hierdoor zal je gelukkig worden en goed uitzien. Het juiste slaappatroon is erg belangrijk.

Je zult je niet moe meer voelen – zorg ervoor dat je elke nacht acht uur slaapt. Er zijn natuurlijk wel uitzonderingen op maar zet voor jezelf vaste uren om naar bed te gaan en op te staan.

8. Geloof in Iets Groter dan Jezelf

Geloven in een gemeenschapsgroep, religie, natuur of het universum is een manier om geluk in je leven te brengen.

Sluit je aan bij een spirituele groep of iets wat jou interesseert in de gemeenschap. Je krijgt altijd een heel positieve energie van activiteiten.

9. Doe aan Gewichtheffen

Gewichtheffen is een echte rage nu. Er wordt over gezegd dat het de beste manier is om in vorm te raken en het heeft ongelofelijk veel voordelen voor je houding en sterkte. Door in vorm te zijn zullen we gelukkig worden en het is, zoals je wel gedacht had – super gezond.

10. Wees Dankbaar

Dankbaarheid kan gebruikt worden om gelukkig en gezond te worden. Neem elke dag wat tijd om jouw dankbaarheid op te schrijven en kijk wat er gebeurt. Veel experten in de universele wetten zeggen dat als je dankbaar bent, je meer krijgt van dat waarvoor je dankbaar bent.

Als je – “Ik ben zo dankbaar voor mijn goede gezondheid” – schrijft, zal je een betere gezondheid krijgen.

Gelukkig zijn en een goede gezondheid hebben zijn gerelateerd – als je het ene hebt, is het andere binnen handbereik.

Actie ondernemen op één of twee van bovenstaande punten, kan een enorm effect hebben op je leven – dus waarom probeer je het niet en kijk wat er gebeurt. De effecten van elke verandering zullen een beloning op zich zijn en je zal momentum opbouwen als je je door de hele lijst werkt. Zoals eerder gezegd, gelukkig worden is een keuze!

Wat je ook doet – vergeet niet om te lachen.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *