Glimlach: Waarom zou je het doen?

glimlach gezond10

Glimlach: Vijf wetenschappelijk ondersteunde redenen om meer te glimlachen

Ok, niemand vindt het leuk als een ander je vraagt te glimlachen als je hier niet voor in de stemming bent. Maar wat als de wetenschap je vertelt om te glimlachen? Zou je het nog steeds weigeren als je wist dat er een hoop geweldige voordelen kleven aan het simpelweg glimlachen. Say cheese!

1. Lachen ontstresst.

Heb je een zware dag op je werk? Glimlach! Het activeert het vrijkomen van neuropeptiden die vechten tegen stress en je helpen ontspannen. In een experiment ondergingen onderzoeksdeelnemers een reeks van stress opwekkende activiteiten terwijl ze eetstokjes in hun mond hielden die een neutrale uitdrukking, een geforceerde glimlach of een echte glimlach vormden. Hoewel de echte glimlachers het meest ontspannen bleken tijdens de stressvolle activiteit, eindigde de groep met de geforceerde glimlach er niet ver achter. De taak werd in deze groep uitgevoerd met een lagere hartslag dan in de groep met de neutrale uitdrukking.

2. Glimlachen helpt je langer te leven.

Zou je meer glimlachen als we zeiden dat je leven ervan afhangt? Ok, waarschijnlijk niet, maar wetenschappers stellen dat het mogelijk is dat oprecht glimlachen tot wel zeven jaar aan je levensduur kan toevoegen.

3. Glimlach is goed voor je sociale leven.

Als je gelukkig bent, laat het zien! Onderzoek heeft aangetoond dat glimlachers hoger gewaardeerd worden in termen van vrijgevigheid en extraversie dan niet-glimlachers. Een glimlach verhoogt tevens de bereidheid van een ander om je te vertrouwen met maar liefst 10 procent.curso-1024

4. Glimlachen maakt je meer aanspreekbaar.

Waarschuwing: alleen als je een vrouw bent. Onderzoek toont aan dat wanneer een vrouw in een bar oogcontact maakt met een man, ze 2 op de 10 keer wordt aangesproken. Als ze een glimlach aan het oogcontact toevoegt, wordt dit 6 op de 10 keer. Glimlachende mannen hebben aan de andere kant niet dezelfde aantrekkingskracht, minder glimlachen helpt zelfs om een man er mannelijker te laten uitzien.

5. Glimlach is aanstekelijk.

Smile and the whole world smiles with you…nou, slechts de helft van de wereld, volgens wetenschappers. Onderzoek wijst uit dat glimlachen andere mensen aansteekt om zelf met een glimlach te antwoorden. Dit geldt echter voor iets meer dan 50 procent van de mensen. Gelukkig houdt ellende niet van gezelschap: weinig mensen fronsen terug naar een fronsend iemand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *