7 Dingen Die Gelukkige Mensen Doen Maar Bijna Nooit Over Praten!

Wat doen al die gelukkige mensen?

De meesten van ons zien zichzelf als best gelukkige mensen, maar diep van binnen geloven we of voelen we ons mogelijk niet echt gelukkig. Als je om je heen kijkt en de mensen waar je samen mee bent opgegroeid het meeste uit zichzelf halen terwijl jij een baan hebt die je niet leuk vindt, iedere dag dezelfde routine uitvoert, is het gemakkelijk om minder dan dankbaar te zijn voor het leven dat je hebt. Dus wat zijn de geheimen van al die gelukkige mensen? Wat doen ze om het meeste uit hun leven te halen terwijl de rest het aan zich voorbij laat gaan?

1. Ze geven

Het concentreren op geld is een zekere manier om je later ongelukkig te voelen. Studies over gelukkig zijn hebben zelfs aangetoond dat zodra je genoeg geld hebt om aan je basisbehoeften te voldoen, er slechts twee manieren zijn waarop geld je kan helpen. De eerste is om je sociale status te verbeteren en de andere is om het weg te geven. Door het geld te gebruiken om anderen te helpen in plaats van het onnodig op te potten, voelen gelukkige mensen dat ze een positieve bijdrage maken aan de wereld.

2. Ze vermijden drama

Gelukkige mensen zijn ook geneigd om zich met hun eigen zaken te bemoeien. Terwijl andere mensen zich bemoeien met de relaties van anderen of stressen over wie wat tegen wie heeft gezegd, kiezen gelukkige mensen ervoor om zich te richten op zaken waar ze meer controle over hebben. Aandacht besteden aan je eigen leven en andere mensen hun eigen leven laten leiden is een simpele manier om gelukkiger te worden.

3. Ze zien het glas als half vol

In zware tijden blijven de echt gelukkigen vaak onberoerd. Het blijven stilstaan bij fouten en het denken in doemscenario’s zijn voor veel mensen de standaardoptie, maar als je echt gelukkig wil zijn, moet je het geloof hebben dat het wel goed komt. Blijf perspectief houden en weet dat, wat er ook gebeurt, er na regen altijd zonneschijn komt.

4. Ze zijn dankbaar

Hoewel ze het er niet inwrijven, zijn gelukkige mensen dankbaar voor de dingen die ze hebben. Ze denken niet de hele dag aan dingen die andere mensen hebben en dagdromen niet over een beter leven. In plaats daarvan nemen ze een paar momenten op een dag om te denken aan alle dingen die ze waarderen en zijn daar dankbaar voor.

5. Ze waarderen relaties

In plaats van zich te concentreren op geld en al hun tijd te steken in hun carrière door lange werkweken te draaien, richten de meest gelukkigen zich meer op persoonlijke relaties. Aan het einde van je leven zul je je een groot deel van je tijd op het werk niet meer herinneren. Daarentegen zul je maaltijden met je familie en tijd die je met vrienden hebt doorgebracht sterk waarderen. Door mensen boven geld te plaatsen kun je gelukkiger worden.

6. Ze werken aan veel verschillende onderdelen van hun leven

Hoewel ze veel waarde hechten aan relaties, definiëren gelukkige mensen zichzelf niet door slechts één onderdeel van hun leven. Ze onderhouden carrières waar ze van houden, hebben hobby’s en houden ervan om te leren en te groeien als individu. Door aandacht te besteden aan veel onderdelen in hun leven, raken gelukkige mensen niet overweldigd wanneer een onderdeel van hun dagelijkse leven misgaat. Als ze gedumpt worden hebben ze nog steeds een mooie carrière. Als ze geblesseerd raken en ze hun favoriete sport een tijdje niet kunnen spelen, hebben ze nog steeds vrienden om mee om te gaan. Het niet op één paard wedden is een sleutel tot een gelukkig mens.

7. Ze volgen hun passie

Tenslotte volgen gelukkige mensen hun passies. Als ze wakker worden en zich realiseren dat ze niet gelukkig zijn met hun baan, zijn ze niet bang om ontslag te nemen en om iets te zoeken waar ze echt van houden. Hier kleven mogelijk risico’s aan. Het leidt mogelijk tot enorme fouten. Maar gelukkige mensen zijn niet bang om hun nek uit te steken en hun dromen achterna te jagen, waar de rest te bang voor is.

One Response

  1. Avatar Een Wereldburger

Laat een reactie achter

Yoga Voor Spijsvertering

Yoga Voor Afvallen

Yoga Voor Fitness

Yoga Voor Flexibiliteit

Meld u nu aan voor onze
Nieuwsbrief!

Ontvang als bonus kortingcodes voor onze webshop!

Bedankt voor de inschrijving!

Er is iets fout gegaan!