Intuïtie Ontwikkelen | 6 Effectieve Manieren Om Je Intuïtie Te Verscherpen

open minded

Intuïtie Ontwikkelen en Trainen

Intuïtie is een vaardigheid waar we allemaal mee geboren zijn en wat in de loop der tijd in het drukke moderne leven kan vervagen. Je intuïtie ontwikkelen is daarom belangrijk. Het is je zesde zintuig, je “onderbuikgevoel”, je “innerlijke stem” die altijd weet in elke situatie of bij elke beslissing wat het beste voor je is.

Helaas, weten slechts een handjevol mensen hoe ze dit echt in hun volledige voordeel kunnen gebruiken.

Wil jij je intuïtie ontwikkelen? Lees dan verder om erachter te komen hoe je met deze 6 effectieve manieren je intuïtie kunt versterken!

1. Gebruik je natuurlijke empathie

Plaats jezelf eens in de schoenen van iemand anders. Beter nog ervaar eens wat zij ervaren. Als je bij een helpdesk werkt en iemand belt vanaf de werkvloer om te klagen over de snelheid van de printer, blijf dan niet achter je scherm zitten kijken naar grafieken en statistieken. Sta op en ga naar beneden naar de werkvloer en bekijk wat er gaande is. Voel hun pijn! Betrokken raken zal je intuïtie ontwikkelen. Generaals van grote slagvelden weten dit. Kom uit je bunker en ga zelf naar de frontlinie en zie, voel en handel. Ervaar wat anderen ervaren.

2. Sta jezelf toe om je angst te voelen en het verleden achter je te laten

Je houdt niet van angst, toch? Ik ook niet. Maar de meesten van ons zullen ermee moeten leren leven en een manier moeten vinden om het onze vriend te maken in plaats van onze vijand. Tenzij je Superman bent en geen angst kent, moet je een manier vinden om goede bedoelingen te benutten. Angst blokkeert je intuïtie en wordt versterkt als we het weerstaan. Je intuïtie ontwikkelen kan dus door jezelf toe te staan om angst te voelen. Weersta geen enkel deel hiervan. Stop het niet weg. Focus je meteen hierop en maak het bewust door. Je zult er sterker uitkomen met meer duidelijkheid. Jezelf toestaan om je angst te voelen versterkt je intuïtie, want het leert je om naar je innerlijke wereld te luisteren en het te accepteren zoals het is in plaats van het te bestrijden.

3. Verbind jezelf met anderen op een emotioneel niveau

Als je je verbindt met een ander persoon, oog-in-oog, via de telefoon of online, probeer dan om hun emoties te lezen. Benoem hun emoties. Klinkt de persoon boos, gelukkig, hoopvol, vrolijk, depressief of verdrietig? Hoe meer je je verbindt met de emoties van anderen, des te meer begrip je zult hebben voor sociale situaties en hoe beter je intuïtie zal functioneren. Intuïtieve ingevingen en abstracte ideeën komen uit dezelfde hoek waar ook je emoties worden gevormd, dus hoe beter je in staat bent om emoties van anderen te lezen en te identificeren hoe beter je in staat bent om te creëren en te communiceren vanuit je intuïtie. Je intuïtie ontwikkelen kan dus door te identificeren en benoemen van de emoties in jezelf en anderen.

4. Stop met intern oordelen

Als je merkt dat je over iets of iemand oordeelt – inclusief jezelf – is dat niet je intuïtie maar de negatieve energie die je intuïtie blokkeert. Wil je je intuïtie ontwikkelen zal je dus de negatieve energie moeten blokkeren. Als je de criticus in je hoofd hoort zeggen: “hij is dom”, “ze is lelijk”, “ik ben dik” of “ik ga verliezen.” Stop dit dan en denk – waarom heb ik dat gezegd? Welk deel van mij is niet goed in balans? Wanneer je je innerlijke kritische stem hoort, stop dit dan – niet door het weg te stoppen, want dat niet zal werken en dan zal het ergens anders weer opkomen – maar door het forceren van een positieve vraag in je bewustzijn. Als ik mezelf betrap op het denken: “dit gaat me nooit lukken.” Verander ik die gedachte bewust naar “hoe zal ik dit gaan aanpakken?” Als ik geduldig ben en als ik luister naar mijn innerlijke stem, zal het mij vertellen hoe ik het het beste kan aanpakken. Als een deel in mij zegt “dit gaat nooit lukken”, vraag ik mezelf af “wat gaat precies niet lukken”? of “wat is een beter idee?” Als je eenmaal begint positieve vragen te stellen aan je onderbewuste geest zal deze beginnen om oplossingen aan te dragen in de vorm van intuïtie.

5. Breng wat tijd alleen door

De beste manier is meditatie. Maak tenminste dertig minuten per dag vrij om alleen door te brengen met je gedachten. Leo at Zen Habits heeft een aantal goede tips voor het vinden van tijd om jezelf af te zonderen. Neem wat tijd om alleen door te brengen met je gedachten, gevoelens en visualisaties. Ik heb het grootste deel van mijn leven doorgebracht terwijl ik bijna niet op de hoogte was van alle dingen die er gaande waren. Door tijd te nemen en naar je innerlijke wereld te luisteren, zul je erachter komen wat voor een geweldig magisch wezen je werkelijk bent. Je afzonderen om naar jezelf te leren luisteren zal je innerlijke stem trainen en dit zal leiden tot het direct krijgen van krachtige intuïtieve ideeën wanneer je ze nodig hebt. Naarmate je jezelf beter leert kennen, zal ook je intuïtie ontwikkelen.

6. Stel vragen – heel veel vragen

Dit is wat ik intuïtieve bodybuilding noem. Wil jij je intuïtie ontwikkelen? Het stellen van vragen is de beste manier om sterkere intuïties te creëren. De meest krachtige creatieve intuïties zullen komen na lange vraag en antwoord sessies. Kom samen met een groep nieuwsgierige mensen en discussieer over complexe vraagstukken – filosofische, wetenschappelijke, sociologische, medische of literaire onderwerpen. De meeste kracht komt niet uit de antwoorden, maar uit de vragen, waardoor je een pad begaat dat je niet had overwogen en wat verdere vragen en antwoorden aanspoort. Je intuïtie ontwikkelen kan je dus het beste door een levendige vraag en antwoord sessie doen.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *