Wat Doen Mensen die Echt Houden van Zichzelf?

houden van zichzelf

Mensen Die Echt Houden Van Zichzelf Doen Deze 5 Dingen

De meeste mensen zullen waarschijnlijk, als je het hen vraagt, zeggen dat ze houden van zichzelf. Maar als je kijkt naar hoe ze zichzelf behandelen, komt er een ander antwoord naar boven. Het is makkelijk om door de druk er op een bepaalde manier, te zijn, te doen en uit te zien; zelfs zo gemakkelijk dat we aardiger doen tegen anderen dan tegen onszelf. Dit komt door de maatschappelijke en religieuze opvattingen en de druk van familie en leeftijdsgenoten om je op een bepaalde manier te gedragen, een bepaalde job te doen of jezelf te doen geloven dat je in een wereld moet “zijn” die niet gelijkloopt met wie je echt bent.

Hoe meer tijd je spendeert aan het aanpassen van jezelf aan iemand anders zijn verwachtingen, hoe meer je jezelf verliest en hoe minder aardig je tegenover jezelf wordt.

1. Je zegt niet té vaak ja.

Mensen die houden van zichzelf, weten hoe ze nee moeten zeggen tegen veel dingen zodat ze ja kunnen zeggen tegen de dingen die echt belangrijk voor hen zijn. Terwijl veel mensen je soms proberen te overtuigen om ja te zeggen, is het stellen van tijd- en energiegrenzen een perfect teken van liefde voor jezelf.

2. Je krijgt geen twijfels na je beslissingen.

Terwijl sommige mensen snel een beslissing kunnen maken en anderen er een lange tijd over doen, hebben mensen die houden van zichzelf geen twijfels nadat ze beslissingen die niet ongedaan gemaakt kunnen worden gemaakt hebben. Als je beslist om te gaan skiën en je wou dat je op een strand lag, weet je dat de beslissing in twijfel trekken je slecht doet voelen. Je leert uit beslissingen en maakt de volgende keer misschien andere, maar je besteedt geen tijd en energie aan het twijfelen aan jezelf.

3. Mensen die houden van zichzelf zijn niet bang om hulp te vragen.

Je weet hoe je je masker af moet gooien. Je weet dat je niet alles moet zijn voor alle mensen en je hoeft niet alles zelf te doen. Je ziet jezelf graag genoeg om te weten wanneer je hulp nodig hebt of wanneer je iemand respecteert en helpt door hen erbij te betrekken.

4. Je vergelijkt jezelf niet met anderen.

Ze zeggen dat “vergelijken, de dief van blijheid is. En dat is ook eigenlijk wel zo. Je leven, job, succes vergelijken met dat van iemand anders zorgt voor rampzalige dingen. Je weet dat wat je op sociale media ziet de bijgewerkte, vaak glamoureuze, versie is van iemands leven. Je hebt niet alle informatie, dus weet dat je je beter op jezelf focust en stopt met vergelijken. Mensen die houden van zichzelf beseffen dit en houden zich daar niet mee bezig.

5. Je rekent niet op anderen om jou gelukkig te maken.

Geluk is iets dat van binnenuit komt. Als je op de perfecte job, de perfecte vriend, een romantisch uitje gepland door iemand anders wacht – wacht je eigenlijk tot je gelukkig wordt. Mensen die echt houden van zichzelf weten wat ze gelukkig maakt en hebben dingen die hun gelukkig maakt als alles volgens plan loopt. Je kunt bijvoorbeeld een “Blij Lijstje” – een geschreven lijstje van dingen die je zou kunnen doen maken, van lezen tot een wandeling maken tot een droomvakantie. Als je je dan even niet blij voelt, kijk dan naar het lijstje en doe iets. Het is JOUW taak om zo veel mogelijk geluk in je leven te brengen, dat kan niemand anders doen.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *