Diarree stoppen

diarree stoppen - gezond10

Diarree stoppen

Diarree is een vervelende verstoring van het normale ontlastingspatroon en tast de functie van de maag aan. Je kan bijvoorbeeld een acute diarree of chronische diarree hebben, echter is het in beide gevallen zeer gevaarlijk voor onze gezondheid. Diarree stoppen is dus erg belangrijk. Mineralen- en vochtverlies blijken onder andere het gevolg te zijn van diarree. Wat zijn de oorzaken van diarree? Nou, diarree wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door het consumeren van verkeerde voedingen, zoals overconsumptie van alcohol, cafeïne en voedselvergiftiging. Symptomen van diarree zijn meestal buikpijn, braken, koorts en slijm bij de ontlasting. Hieronder heb ik paar effectieve remedies tips tegen diarree, diarree stoppen is nu makkelijker dan ooit!

Yoghurt helpt met het stoppen van diarree

Het consumeren van yoghurt is een uitmuntende behandeling van diarree. Yoghurt helpt de darmen goede bacteriën te realiseren, die het lichaam helpen met het voorkomen van diarree en daarnaast elimineert yoghurt slechte bacteriën die onder andere diarree veroorzaken. Het consumeren van slechts 2 volle kommen yoghurt is één van de beste huis remedie voor diarree. Yoghurt samen met een stuk banaan kan bijdragen aan een nog beter resultaat. Diarree stoppen kan dus begonnen worden met yoghurt.

Diarree stoppen met gember

Gember “ginger” is een goed middel tegen voedselvergiftiging. Het is tevens zeer nuttig om je te ontdoen van een akelige buikpijn. Neem wat gember, maal het goed door, voeg één eetlepel honing aan toe en eet het op. Dit zal je spijsvertering beslist verbeteren. Bovendien is het consumeren van 1 à 2 koppen thee met gember ook erg lekker, gezond en effectief tegen diarree.

Bruine rijst

Diarree stoppen met bruine rijst. Bruine rijst vermindert de symptomen van diarree, het is immers verrijkt met vitamine B. Breng 3 glazen water aan de kook en laat één kopje bruine rijst een paar minuten koken. Roer de rijst met een (houten) lepel een keer om. Voeg nu een banaan toe en Klaar is Kees! Deze procedure zal de spijsvertering optimaliseren.

Wortel

Wortel is een bijzonder rijke bron van pectine. Het consumeren van verse wortels of 1 à 2 glazen wortelsap, zal het lichaam helpen met het behouden van alle mineralen en vitaminen. Voeg enkele druppels citroensap en suiker aan toe, om het een extra lekkere smaak te geven.

Diarree stoppen: water en zeezout

Bij diarree lijdt het lichaam aan uitdroging omdat het aanzienlijk veel vocht verliest. Daarom is het noodzakelijk om 8 glazen water samen met biologische kokoswater en Holy Soda te consumeren. Het drinken van water en zeezout is van fundamenteel belang om het niveau van zout in het lichaam te handhaven. Diarree stoppen kan dus niet met water, maar het is wel van belang om genoeg water te drinken zodat je lichaam goed gehydrateerd blijft.

 diarree stoppen - reizigersdiarree

Apotheek middelen

Er zijn ook genoeg apotheek middelen om u te helpen bij diarree. Een van deze middelen is ORS, dit is een oplossing van suikers en zouten. Hiermee vult u het verloren vocht, suiker en zouten aan.

Verder heb je diarreeremmers zoals loperamide. Dit middel kun je gebruiken bij acute diarree. Een van de belangrijkste oorzaken van acute diarree zijn bacteriën en parasieten. Diarree is een natuurlijke afweer van het lichaam om deze bacteriën en parasieten uit het lichaam te verwijderen via de ontlasting. Raadpleeg daarom altijd uw arts als u een diarreeremmer wilt gebruiken.

Tips om diarree te voorkomen

 • Ga hygiënisch te werk tijden klaar maken een maaltijd.
 • Bewaar uw voedsel in de koelkast.
 • Persoonlijke hygiëne is erg belangrijk. Was daarom altijd uw handen met zeep na een toilet bezoek.

Tips voor reizigers en vakantiegangers (Reizigersdiarree)

Je hebt het vast wel meegemaakt, je gaat op vakantie naar buitenland, en binnen een week heb je last van diarree. Dit wordt Reizigersdiarree genoemd. De oorzaak hiervan is meestal een verminderde hygiëne. Gaat u op vakantie naar het buitenland dan is het belangrijk om onderstaande onderwerpen goed in de gaten houden.

 • Vermijd het eten van rauw groente.
 • Eet geen ongeschild fruit.
 • Bewaar uw eten in de koelkast.
 • Drink geen water uit de kraan.
 • Drink geen dranken met ijsblokjes erin. Neem een blikje.
 • Verhit uw voedsel goed.

In sommige landen is het verstandig om vaccinaties te nemen. Informeer hier naar bij uw arts.

 

4 Comments

 1. kees

  Leuk artikel ;)

 2. Anoniem

  Bedankt voor de tips!!!

 3. Lisa van Woersem

  Hehe, altijd handig.

 4. Sen Bahida

  Ik heb erg last van diarree en buikkrampen
  Ben nu op vakantie
  Wat moet ik doen om dit te stoppen heb rijst banaan gegeten en cola gedronken
  Het doet zo veel pijn wie kan me helpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *