Zweetvoeten en stinkvoeten voorkomen!

zweetvoeten en stinkvoeten

Zweetvoeten en stinkvoeten

Chronische zweetvoeten en stinkvoeten is behoorlijk irritant. Velen kampen ermee en willen er van af. Zweetvoeten/stinkvoeten zou iets kunnen zijn waar men zich voor schaamt of iets dat de zelfverzekerdheid van iemand laat zakken. Mensen met dit probleem doen dan ook hun best om er van af te komen, daarom volgen hier 5 tips om zweetvoeten/stinkvoeten te elimineren.

Vermijd luchtdichte schoenen

Schoeisel met open tenen is een optie hiervoor. Vermijd schoenen gemaakt van plastic, rubber of elk ander synthetische stof. Deze zijn niet ademende stoffen en veroorzaken onaangename geurtjes. Schoeisel gemaakt van leer of andere natuurlijke producten is zeer gunstig om zweetvoeten en stinkvoeten te vermijden.

Verwijder bacteriën

De meeste mensen denken dat als je onder de douche staat de bacteriën weggaan. Eerlijk gezegd is dat kletskoek, daarom is het raadzaam om ook je hakken schoon te maken door het te scrubben. Bij het scrubben van je hakken verwijder je immers alle bacteriën die je voeten laten zweetvoeten en stinken.

Draag slippers of sandalen tegen zweetvoeten en stinkvoeten

Met open schoeisel als slippers of sandalen voorkom je onnodige zweet en het droogt tevens heel snel, zonder een onaangename geurtje erbij achter te laten ontstaan. Open schoeisel helpt je voeten natuurlijk te ademen, waardoor er ook meer circulatie van lucht is rondom je voeten.

Vervang regelmatig je sokken

Het is verstandig om je sokken elke dag te vervangen. Om zweetgeuren te vermijden is het dus slim om droge en schone sokken aan te trekken na een hevige work-out of bij begin van een nieuwe dag.

Zweetvoeten en Maïzena / Maiszetmeel

Het gebruiken van maïzena is de beste manier om je sokken geurvrij te houden. Zo voorkom je zweetvoeten en stinkvoeten. Voordat je je sokken aantrekt, kan je 2 a 3 eetlepels Maiszetmeel in je sokken en op je voeten doen. Het zal je helpen de hele dag lang zweetvoeten/stinkvoeten te voorkomen.

10 simpele huismiddeltjes om hielkloven te genezen en eelt verwijderen 

One Comment

 1. Davy Driessen

  Bedankt voor de bovenstaande tips, ik ga er zeker een aantal proberen.
  Heb heel erg last van zweetvoeten en daar zijn mijn gezinsleden wel klaar mee:(
  Ben druk aan het Googlen naar oplossingen en ben blij met de bovenstaande.
  Over Maïzena en maïszetmeel had ik nog niet gelezen!
  Ik ga n.a.v. het bovenstaande mijn schoeisel eens bekijken en aan de slag met Maïzena.

  Groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *