Gewrichtspijn: Wat kun je er tegen doen?

gewrichtspijn - gezond10

Gewrichtspijn

Gewrichtspijn behoort tot de meest voorkomende gezondheidsklachten. Er zijn legio oorzaken voor gewrichtspijn, bijvoorbeeld door artrose, blessure of een infectie. Heb je een stramme en stijve gewrichten en spieren? Heb je moeite met opstaan? heb je veel pijn en moeite met bewegen? Zo ja, dan heb ik goed nieuws voor je, hieronder staan de beste remedies tegen gewrichtspijn. Deze remedies vereisen maar heel weinig tijd en bovendien hebben ze aanzienlijk veel positieve effecten.

Wortel tegen gewrichtspijn

Wist je dat wortel in China al eeuwenlang als een effectieve remedie wordt gebruikt tegen gewrichtspijn? Pak een kommetje, rasp de wortel op een grove rasp en doe een klein scheutje citroensap erover. Eet het rauw of gestoomd, in beide gevallen zijn ze heerlijk. Wortel voedt de ligament (een band van bindweefsel om een gewricht), waardoor de pijn vermindert.

Knabbelen op fenegriekzaadjes

Dit is mijn favoriete remedie tegen gewrichtspijn. Laat een paar eetlepels fenegriekzaden gedurende 7 uur in een bakje met schoon water weken, haal de zaden vervolgens uit het water en eet het op. Aanvankelijk zullen ze wat bitter smaken, maar na enige tijd zullen ze langzaam maar zeker zoeter worden. Fenegriekzaden helpen met het herstellen van de gewrichten.

Meer water drinken helpt tegen gewrichtspijn

Water heeft aanzienlijk veel positieve effecten op onze gezondheid. Een van de minder bekende effecten van water is dat het de kraakbeen zachter maakt en tevens gehydrateerd houdt. Water helpt met het handhaven van een adequate bloedvolume, waardoor voedingsstoffen in het bloed zich beter door het lichaam kunnen voortbewegen, waaronder naar je gewrichten. Water zorgt tevens ervoor dat ongewenste stoffen uit de buurt van de gewrichten blijven.

Uien

Ui is een bekend anti-inflammatoire (ontstekingsremmende) voedingsmiddel. Ui is een bijzonder rijke bron van fytochemicaliën, die het immuunsysteem optimaliseert. De zwavelverbindingen in uien remmen de enzymen die wellicht pijn kunnen veroorzaken. Een studie heeft vastgesteld dat verse uien eenzelfde pijnstillend effect hebben als morfine.

Massage

Een zachte massage met warme olie verlicht de ontstekingspijn, bevordert de circulatie en ontspant de spieren. Als resultaat, voelen je gewrichten duidelijk beter aan en het bewegen gaat je makkelijker af. Voor de pijn aan de knieën kan je 2 eetlepels mosterd olie, samen met een teentje knoflook ( wat ook bekend staat om zijn anti-inflammatoire eigenschappen) verhitten en vervolgens daarmee je knie goed masseren. Het zal de pijn onmiddellijk verlichten.

Yoga tegen gewrichtspijn

Yoga is een plezante en effectieve remedie tegen gewrichtspijn. Simpele yoga houdingen zoals bhujangasana, tenniselleboog of Cobra helpen met het verlichten van de pijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *