10 Redenen Waarom Introverte Mensen Sneller Succesvol Worden!

introverte mensen succes

Introverte Mensen & Succes

Als het op succes aankomt, wordt er sneller aan mensen die opener gedacht als diegenen die succesvoller zijn . Zij zijn meestal diegenen die spreken als ze een idee hebben en ze kunnen makkelijker praten met meer vertrouwen. Maar desondanks dat extraverte mensen meer vertrouwen hebben en opener zijn, zijn er verschillende redenen waarom introverte mensen sneller succesvol worden.

1. Ze Luisteren Altijd

Iedereen weet dat introverte mensen meestal stille mensen zijn, dit vooral wanneer ze bij een grote groep mensen zijn.

Wat zijn ze dan eigenlijk aan het doen als ze in een grote groep zijn? Wel, ze zijn aan het luisteren. Introverte mensen kunnen in het midden van een grote groep mensen zitten waar verschillende conversaties aan de gang zijn en in elke aparte conversatie inspringen.

Als je iemand zoekt die heel goed luistert naar anderen, zijn introverte mensen het soort mensen dat je zoekt.

2. Ze Denken Twee Keer Na

Introverte mensen doen geen dingen zonder erover na te denken. Ze zijn van nature heel oplettend, zeker als er een risico aan verbonden is. Introverte mensen plannen zo veel mogelijk op voorhand zodat ze niet verrast worden door iets negatief. Dit kan een goed kenmerk zijn als een bedrijf op zoek is naar iemand die wijs is en op voorhand plant.

3. Ze Observeren

Niet alleen zijn introverte mensen goede luisteraars, ze denken ook aan hun omgeving en alle dingen die rond hen gebeuren. Omdat ze zo veel observeren, zien ze de fouten en het geluk van anderen. Zo leren ze wat ze (juist niet) moeten doen om succesvol te zijn.

4. Ze Zijn Zelfbewust

Introverte mensen zijn extreem zelfbewust. Ze denken bijna constant aan de manier waarop ze door anderen gezien worden. De meeste introverte mensen willen serieus genomen worden en daardoor kijken ze heel goed uit met wat ze doen en hoe ze dat doen. Ze gaan niet deelnemen aan een activiteit waarmee ze zichzelf of iemand anders belachelijk maken.

5. Ze Wikken En Wegen Hun Woorden

Introverte mensen doen niet zomaar mee aan conversaties. Omdat ze over hun woorden kunnen struikelen als ze ineens aan een gesprek moeten deelnemen, luisteren ze de hele tijd en denken ze na over wat er in de conversatie gezegd kan worden.

Ze denken heel goed na over de woorden die ze zullen gebruiken, dus je weet nu dat als een introverte persoon spreekt, hij zijn woorden heel goed afweegt zodat hij heel goed zijn boodschap kan overbrengen als hij de kans heeft.

6. Ze Zijn Gevoelig

Dit kan een sterk of een zwak punt zijn naar gelang de introverte persoon zijn gevoeligheid gebruikt. Het sterke punt is dat introverte personen de dingen die ze doen en de relaties die ze hebben heel serieus nemen.

Omdat ze dieper voelen, zullen ze sneller voelen wat anderen voelen. Dit kan heel waardevol zijn voor een leider, omdat ze de noden van de personen onder hen heel goed begrijpen.

7. Ze Zijn Creatief

Het is geen verrassing dat introverte personen meer nadenken dan extraverte personen. Ze kunnen uren nadenken over verschillende onderwerpen.

Omdat introverte personen meer nadenken, zijn ze creatiever. Ze fantaseren altijd en leggen zo verbindingen. J. K. Rowling, de auteur van Harry Potter, is een introverte persoon die één van de meest geliefde serie boeken kon schrijven. Harry Potter heeft heel levendige karakters en een fantastische wereld.

8. Ze zijn Onafhankelijk

Nog een reden waarom introverte personen zo creatief zijn, is omdat ze goed alleen kunnen werken. Ze kunnen heel waardevolle leden van een team zijn, maar ze werken liever alleen.
De Harry Potter serie bevat zeven boeken, elk van die boeken beschrijft een eigen complex verhaal. Rowling heeft dus veel uren alleen moeten werken om haar verhaal te maken. Introverte personen kunnen heel goed taken alleen afwerken.

9. Ze Zijn Je Vertrouwen Waard

Zit je met iets dat je kwijt wilt, maar dat niet de hele wereld moet weten? Introverte personen zullen minder snel de geheimen van anderen gaan vertellen omdat ze daar heel voorzichtig mee omgaan.

Omdat ze relaties heel serieus nemen en ze inzitten met de manier waarop ze gezien worden door anderen, kan je op hen rekenen en hen vertrouwen.

10. Ze Kunnen Fantastisch Goed Communiceren

President Barack Obama is naar het schijnt een introvert persoon. Toch kan hij heel goed een boodschap overbrengen bij een groot publiek.

Veel mensen zijn verrast als ze weten dat introverte personen heel goed kunnen communiceren. De reden dat ze veel tijd in de voorbereiding steken, is omdat ze zo heel goed overkomen. Ze zullen ook altijd een goede evaluatie krijgen door hun publiek.

Introverte mensen zijn misschien niet zo open als anderen, maar voor hen is dat ook helemaal niet nodig. Als ze hun bovenstaande sterktes gebruiken, kunnen introverte mensen meer en sneller succes bereiken.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *