Succes | 15 Tekenen Dat Je Op Weg Bent Naar Succes!

succes - succesvol

De Weg Naar Succes

Niet zeker of je je op het goede pad naar succes bevindt? Er zijn veel momenten waarop het voelt alsof succes zich ver buiten ons bereik bevindt. We hebben moeite om vooruitgang te boeken, ook al stoppen we er nog zo veel tijd in. Maar dat is oké. Wees gelukkig met de dingen die je al bereikt hebt en heb geduld voor hetgeen dat je nog wilt bereiken. Laat de dingen die niet zo succesvol waren achter je. Met andere woorden: wees elke dag weer trots op de successen die je boekt. Werk met dit gevoel verder aan toekomstige successen.

Bekijk deze 15 tekenen die bewijzen dat je je echt wel op het goede pad naar succes bevindt.

1. Je overwint je angsten en zet door.

Eerder raakte je in paniek als je je buiten je comfortzone bevond. Je was bang om te falen. Echter nu je vele stapjes hebt gezet, blijkt het toch niet zo eng te zijn als je dacht. Je weet dat het belangrijk is om je angsten te overkomen om succesvol te worden, en dit doe je dan ook. Je ziet je angsten onder ogen en zet door. Dit is zonder twijfel een teken van succes.

2. Je hebt geaccepteerd dat mislukking deel uitmaakt van zelfontplooiing – en dat is positief.

In jouw ogen zijn mislukkingen een reden om nog een poging te wagen, maar misschien boek je juist meer vooruitgang door je strategie aan te passen. Je bent je bewust van het feit dat mislukkingen onderdeel zijn van succes en dat stelt je in staat om problemen op een creatieve manier op te lossen. Elke tegenslag is een kans om opnieuw te beginnen. Je hebt ervoor gekozen om mislukkingen je niet tegen te laten houden en ze te zien als een positief onderdeel van je reis naar succes. Goed gedaan!

3. Je kijkt niet te ver in de toekomst en focust je elke dag opnieuw.

Het was moeilijk, maar uiteindelijk zag je onder ogen dat het echte leven nu plaatsvindt. Je concentratie ligt bij het heden en wat je vandaag kunt doen en realiseren. Gisteren is verleden tijd en kan niet meer veranderd worden. Op het moment dat je je zorgen maakt over morgen of een akkefietje van gisteren, verlies je kostbare tijd dat jezelf en anderen een boost had kunnen geven.

4. Je realiseert je dat je niet iedereen tevreden kunt houden.

Wat een grote stap richting succes was het toen je doorhad dat het onmogelijk is om iedereen tevreden te stellen en hier ook mee stopte. Je hebt ontdekt dat sommige mensen nooit voldaan zijn, wat je ook probeert. Je hebt ontdekt dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Je doet waar jij in gelooft en wat het beste voor jou werkt. Je hebt jezelf omringt met mensen die echt wat voor je betekenen.

5. Je focust je meer op de positieve gedachtes.

Het is niet makkelijk om het positieve te benadrukken, omdat onze gedachten dag in dag uit afdwalen van het verleden naar de toekomst. Negatieve gedachtes vervangen door positieve bereik je door te oefenen. Je hebt ontdekt dat positieve gedachtes resulteren in een ontspannen houding, in het bijzonder wanneer je te maken krijgt met moeilijke situaties. Je bent ook beter geworden in het negeren van je zelfkritiek (wat erg zwaar kan vallen).

6. Je bent gestopt met oordelen en het beschuldigen van anderen.

Je hebt de slechte gewoonte, van anderen de schuld geven voor de dingen die jou overkomen, aan de kant kunnen zetten. Je weet hoe je je terugtrekt uit een situatie; je bekijkt het vanuit een andere hoek om met een oplossing te komen. Je hebt ontdekt dat je rustiger bent wanneer je minder snel je oordeel over iets klaar hebt liggen. Het is makkelijker om iets te bekritiseren, maar in plaats daarvan probeer je de ander te begrijpen. Dit is een kritische stap richting succes.

7. Je bent begonnen je passies achterna te gaan.

Je hebt een aantal dingen aangepast zodat je je passie achterna kunt. Dit betekent dat je ’s ochtends al vrolijk begint met het vooruitzicht op de minidoelen die je hebt gesteld voor die dag. Je hebt speciale talenten en vaardigheden die je in staat stellen om bij te dragen aan de wereld waar anderen weer van kunnen profiteren. Je bent bereid om deze vaardigheden zo goed als je kunt te gebruiken. Je weet dat je dit alleen kunt doen als je je passie achterna gaat.

8. Je neemt elke dag even de tijd om dankbaar te zijn.

Je bent erachter gekomen dat dankbaar zijn een grote stap naar succes is. Als je wakker wordt, denk je aan 5 dingen waarvoor je dankbaar bent. Je wordt ook blij van de gedachte dat de dingen in je leven erg goed gaan. En als je gaat slapen ben je opnieuw dankbaar voor vijf dingen die die dag goed zijn gegaan. Ook vraag je jezelf af op welke manieren je die dag succesvol was. Dankbaar zijn helpt je te concentreren op het positieve.

9. Je vermijdt drukte en focust je op effectiviteit.

Het is makkelijk om je dag te vullen met drukke bezigheden zonder ook maar iets te bereiken. Als dit patroon in herhaling valt, kan het leiden tot frustratie en het gevoel dat succes gewoon niet voor jou weggelegd is en ook nooit zal zijn. Daarom vermijd je drukte en focus je je in plaats daarvan op vooruitgang, stapje voor stapje. Je wordt blij van de dingen die je bereikt. Het is zichtbaar dat je productief, efficiënt en effectief te werk gaat. En hierom bereik jij succes, niet door het creëren van drukte.

10. Je stelt elke dag doelen die je wilt bereiken.

Je weet dat als je niet voorruitplant je geen succes bereikt, dus begin je elke dag met het maken van een plan. Je hebt een duidelijke lijst met taken die je wilt vervullen om dichterbij je doel te komen. Alhoewel je grotere plannen hebt voor de toekomst, houd je het bij kleine doelen voor elke dag en week. Je weet hoe je deze doelen wilt gaan bereiken. Je visie is een levendig beeld die je kunt dromen.

11. Je probeert om in elke tegenslag het positieve te zien.

Achter elke tegenslag schuilt iets positiefs. Tegenwoordig zoek je naar deze positieve punten. Je focust je niet langer meer op de tegenslagen zelf, zoals je eerder wel deed. Je ziet de goede dingen die negatieve omstandigheden met zich mee brengen. Soms kijk je zelfs uit naar obstakels vanwege de positieve resultaten die hieruit voort kunnen komen. Dankzij deze hindernissen kun je soms dingen bereiken waarvan je nooit had durven dromen.

12. Je realiseert je dat je niet perfect hoeft te zijn.

Nu je gestopt bent met het streven naar perfectie is er een hoop stress uit je leven verdwenen. Anders gezegd heb je eindelijk jezelf en hoe je bent leren accepteren – bruisend en competent. Je gelooft in jezelf. Je maakt net als anderen ook wel eens fouten. Je kijkt naar deze fouten als zijnde kleine levenslessen die jou als persoon sterker maken. Uit deze fouten ontstaat er een betere versie van jezelf en dit zorgt ervoor dat je meer vooruitgang boekt.

13. Je bent je ervan bewust dat het opbouwen van zelfvertrouwen de sleutel tot succes is.

Je zelfverzekerd voelen maakt je kalm en klaar om succesvol te worden. Je hebt gewerkt aan je zelfvertrouwen en dat is bewonderenswaardig. Zelfvertrouwen is een vaardigheid die zeker verworven moet worden als je op zoek bent naar succes. De sleutel tot zelfvertrouwen is het herhalen van een bepaalde techniek totdat je het zonder enige moeite kunt doen. In het begin zul je (natuurlijk) falen, maar vallen en opstaan is onderdeel van het proces.

14. Je deelt je positieve energie regelmatig – het is een gewoonte.

Je glimlacht naar mensen die je tegenkomt op straat. Je geeft geld aan straatmuzikanten. Je verstuurt e-mails en berichtjes waarin je je vrienden prijst voor de dingen die ze hebben bereikt. Glimlachen maakt je rustiger en vrolijker van binnen. Dit straal je dan ook uit wat anderen op hun beurt weer positief beïnvloedt.

15. Je hebt een groep vol met familie en vrienden opgebouwd die er altijd voor je zullen zijn.

Je hebt vrienden moeten laten gaan die, in het verleden, een slechte invloed op je hadden door je gestrest of angstig te laten voelen. Contact verbreken is lastig om te doen. Echter heb je hiermee een grote stap gezet richting succes. In plaats van deze ‘vrienden’ heb je nu familie en echte vrienden die je steunen, kunt vertrouwen en waarmee je kunt lachen en discussiëren en vooruit kunt plannen. Ze houden van je om de geweldige persoon die jij bent.
Het is allemaal nog niet zo slecht als je denkt.

Dus, jij bent succesvol in het leven, of niet?

Het is oké als je niet “ja” kunt zeggen op alle vijftien tekens van succes. Al is het er maar eentje, dat is al een begin. Wees blij dat je bent begonnen aan deze reis en blijf er nieuwe reizen aan toevoegen.
Succes is niet iets wat je in een keer bereikt; het maakt deel uit van iedere dag. Succes kost moeite en doorzettingsvermogen. Waardeer al je kleine prestaties. Blijf je altijd op het positieve in het leven focussen.
Ja, je bent op weg naar succes, zelfs als dit niet zo voelt.

Nu is het een kwestie van doorgaan.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *