Oom of Tante | De Beste Baan Op De Wereld!

oom of tante

Oom & Tante <3

Ben jij een oom of tante? Zo ja, dan weet je dit: het is de beste baan in de wereld. Het maakt niet uit hoe oud ze zijn, je kunt het altijd leuk met ze hebben als de “coole” oom of tante.

Hier zijn 10 redenen waarom het zijn van een oom of tante superleuk is.

1. Je mag lieve kleine handjes vasthouden

De handjes van een pasgeboren baby vasthouden is een van de beste gevoelen op de wereld; zo schattig en klein! Hun handjes vasthouden blijft leuk, zelfs wanneer ze ouder en ouder worden en hun handjes vol zitten met voedsel of zelfs snot. Haha

2. Je hoeft alleen de leuke dingen te doen

Als oom of tante heb je niet veel verantwoordelijkheden. Je hoeft alleen maar de leuke dingen te doen. Samen in de tuin spelen? Prima! Ze wat te drinken geven met de fles? Geen probleem! De vieze luier vervangen? Dat doen de ouders maar…

3. Je hebt een excuses om weer even kind te zijn

Het zijn van een volwassen persoon is best saai, maar wanneer je een oom of tante bent mag je eindelijk weer eens je schoen uittrappen en je zorgen vergeten. En we weten het eigenlijk allebei wel: jij vind de nieuwe Lego film net iets leuker dan zij.

4. Je kunt ze trakteren

Wanneer je als ouder veel dingen koopt voor je kinderen kunnen ze verwend raken. Als oom of tante kun jij dit echter wel doen. Niks geeft je een beter gevoel dan ze een paar snoepjes te geven en de lach op hun gezicht te zien. Ondertussen zal hun moeder je wel boos aankijken omdat je het doet.

5. Je kunt alles voor ze kopen

Als ouder wil je niet dat je kinderen luid speelgoed hebben. Je weet van te voren al dat ze de hele nacht geluid maken, waardoor je langzaamaan helemaal gestoord wordt. Maar als oom of tante? Je hoeft alleen maar naar het speelgoed te luisteren terwijl je er bent. Zodra je naar huis gaat heb je weer rust – dit is precies waarom je voor je neefjes en nichtjes een drumstel zou moeten kopen.

6. Je krijgt de beste kunst voor thuis

Kinderen tekenen bijna elke dag; het huis van je broer of zus hangt er vol mee. Maar als oom of tante krijg je alleen de allerbeste tekeningen. Je krijgt er maar een paar, maar die krijgen de befaamde plek op de koelkast.

7. Je kan je neefjes en nichtjes helpen

Je neefjes en nichtjes weten dat je een betrouwbare volwassene bent, maar dat je het niet leuk vindt om ze te verklikken. Ze komen dus naar jou met hun geheimen. Je bent altijd beschikbaar en het zal je goed doen om te weten dat ze jou vertrouwen. Aangezien ze je als oom of tante meer vertrouwen met hun geheimpjes, zullen ze ook eerder jou advies volgen.

8. Voorlezen is nog steeds leuk

Aangezien je ze alleen voorleest wanneer je moet oppassen, zal je het hartstikke leuk vinden. Het is leuk en relaxend. Leuker kun je het maken door een interessante en spannende verhaal uit te kiezen.

9. Je neefjes en nichtjes houden ontzettend veel van je

Je neefjes en nichtjes weten dat je er dol op bent om met ze te spelen en ze cadeaus en snoep te geven. Iedere keer dat je komt zal je je dus de populairste persoon op de wereld voelen.

10. Je kunt vredig slapen

Je kan gewoon uitslapen, want wanneer het nacht wordt word jij niet gestoord door je lieve neefjes en nichtjes. Dus je kan als oom of tante lekker meegenieten van de kinderen maar zodra je weg bent is jou taak daar gedaan. Heerlijk.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *