5 tips voor een goede mondgezondheid

mondgezondheid - gezond10

Mondgezondheid

Slechte adem en gele tanden zijn niet alleen iets om je voor te schamen, maar het is ook slecht voor je gezondheid. Een slechte mondgezondheid leidt tot de ontwikkeling van bacteriën in je mond die je tanden en tandvlees kunnen aantasten, wat uiteindelijk tot infecties kan leiden. Het onderhouden van een goede mondgezondheid is dus super belangrijk. Hier volgen enkele tips voor een goede mondgezondheid!

Poetsen

Het belang van het regelmatig poetsen van je tanden kan niet vaak genoeg worden benadrukt voor het behouden van een goede mondgezondheid. Regelmatig poetsen met een tandpasta met fluoride kan de ontwikkeling van bacteriën in je mond voorkomen, waardoor een vieze adem en het verkleuren van je tanden vermeden kan worden. Tandenpoetsen beschermt je eveneens tegen gaatjes en tandbederf. Poets je tanden twee keer per dag voor een periode van twee minuten per keer voor een goede mondgezondheid.mondgezondheid-schrapen-gezond10

Schraap je tong

Nog iets wat je kunt doen voor een goede mondgezondheid! Je tong is de rustplaats voor veel van de bacteriën in je mondholte. Behalve als je hun habitat verstoort, zullen ze gedijen en de hygiëne van je mondholte verstoren. Om dit te voorkomen, moet je je tong regelmatig schrapen. Dit verwijdert de aanslag van je tong en geeft je een frissere adem.

Water

Het drinken van veel water kan een deel van de problemen met betrekking tot een slechte adem en tandbederf verzachten. Als je veel water drinkt, wordt de ophoping van bacteriën in de mond en op de tong voorkomen, waardoor dus die vieze adem en tandbederf voorkomen kan worden. Het helpt om de mond vrij te houden van voedselresten en verwijdert de anaerobe bacteriën. De anaerobe bacteriën produceren vies ruikende (zwavel-) gassen. Drink dus veel water voor een goede mondgezondheid.

Appels en wortels

De appel staat bekend als de natuurlijke tandenborstel. Het is bewezen dat appels een stimulerend effect hebben op het tandvlees, wat de stroom van speeksel verhoogt. Toegenomen speeksel helpt bij het verminderen van het zuur in je mond en spoelt bovendien de voedseldeeltjes weg. Rauwe wortels werken op ongeveer dezelfde manier en helpt bij het onderhouden van een goede mondgezondheid.

Zuiveringszout

Zuiveringszout is een schuurmiddel en alkalisch van aard. Als je je tanden minimaal een keer per week met zuiveringszout poets, lost alle plaque van je tanden op. Bovendien zorgt de alkalische aard van zuiveringszout ervoor dat de zure omgeving in je mond wordt verzacht en voorkomt het de ontwikkeling van bacteriën. Doe dit een keer per week voor een goede mondgezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *