Broccoli gezond

broccoli gezond

Broccoli gezond

Is broccoli gezond? We weten onderhand al dat broccoli een groente is die legio positieve effecten heeft op onze gezondheid. Van jongs af aan hebben we van onze ouders te horen gekregen dat we onze broccoli op moesten eten, zouden ze de volgende 10 redenen daarvoor hebben genomen? Hieronder kun je lezen waarom broccoli gezond is.

Broccoli gezond en goed tegen Kanker

Een reden waarom we allemaal broccoli moeten consumeren en broccoli gezond is, is vanwege zijn fenomenale preventieve werking tegen verschillende soorten kanker. Broccoli verhindert immers de wilde celgroei van borstkanker, baarmoederhals- en prostaatkanker. Dit komt door de krachtige antioxidanten, waaronder (Indole-3-carbinol) en door de anti-carcinogenen die broccoli bevat. (Carcinogene, oftewel kankerverwekkende is een stof die het erfelijk materiaal van een cel beschadigt.)

Broccoli voor immuunsysteem

Broccoli geeft tevens de immuunsysteem een boost, dit komt door de grote hoeveelheden bèta-carotine, zink en selenium die een broccoli bevat. Alle drie stoffen helpen met het versterken van de immuunsysteem.

Broccoli gezond en goed tegen botontkalking

Tevens helpt broccoli bij het voeden van je botten, waardoor ze sterker en gezonder worden. Broccoli bevat meer calcium en vitamine K dan de meeste melkproducten, hierdoor voorkom je ook osteoporose (botontkalking). Dit is wederom een reden waarom broccoli gezond is.

broccoli gezonde Detox

Glucorafanine, gluconasturtiine en glucobrassicine zijn speciale fytonutriënten, die alle stappen van detox processen in het lichaam ondersteunen, met inbegrip van activering, neutralisatie en elimineren van ongewenste stoffen. Deze drie stoffen vormen een magnifieke combinatie! Broccoli is dus een gezonde detox.

Cholesterol

Broccoli neemt net als andere groenten (linzen, spruitjes, spinazie) cholesterol uit het bloed weg. Broccoli is immers verrijkt met oplosbare vezels, daarom is broccoli gezond.

Miskraam

Het schijnt zo te zijn dat foliumzuur een cruciale rol speelt bij het voorkomen van miskramen. Aangezien Broccoli verrijkt is met foliumzuur en vitamine B, kunnen we concluderen dat broccoli een belemmering vormt voor miskramen. Tevens zorgen foliumzuur en vitamine B voor een goede celdeling bij een foetus (ongeboren baby). 1 kopje broccoli bevat 94 microgram foliumzuur.

Diabetes Mellitus

De anti-inflammatoire eigenschappen van sulforafaan (een van de isothiocyanaten – “ITC”) die zich bevinden in een broccoli, zijn wellicht in staat om de beschadiging van bloedvaten die worden veroorzaakt door een ontsteking als gevolg van chronische bloedsuikerproblemen te voorkomen/genezen, zo blijkt uit een onderzoek van de University of Warwick.

Allergie / ontstekingsremmend

Broccoli is tevens een bijzonder rijke bron van kaempferol en isothiocyanaten, beide zijn anti-inflammatoire (ontstekingsremmer) fytovoedingsstoffen. Onderzoeken hebben bevestigd, dat kaempferol inderdaad in staat is om de impact van dergelijke stoffen die allergie kunnen veroorzaken te verminderen. Bovendien bevat broccoli aanzienlijk veel omega 3-vetzuren, die bekend staan als een uitstekende anti-inflammatoire.

Broccoli voor ontzuring

Broccoli zorgt ervoor dat je lichaam ontzuurt, dus minder zuur wordt. Voor het lichaam is dat immers van fundamenteel belang.

broccoli gezond en goed bij Oestrogeen

Voor een gezonde hormoonhuishouding is een gezonde levensstijl en een gezond voedingspatroon van groot belang. Broccoli is één van de anti-oestrogene voedingsmiddelen. Door het consumeren van broccoli kan je je oestrogeen gehalte op een gezonde manier verlagen. Door al deze voordelen is broccoli gezond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *