5 openbare ruimtes met de meeste bacteriën

openbare ruimtes - gezond10

Openbare ruimtes

Met de verandering van het weer en het ingaan van de wintertijd, begint nog een visitekaartje van de herfst en winter: het seizoen van de verkoudheid en de griep. En als je ieder jaar weer ziek bent, zou dit wel eens de schuld van een aantal verrassende daders kunnen zijn. Hier volgen vijf openbare ruimtes met de meeste ziektekiemen die je dit griepseizoen beter kunt vermijden.

De sportschool

Fitness centra zijn bekende broedplaatsen voor ziektekiemen die tot infecties of voetschimmel kunnen leiden. Een studie vond hoge niveaus van lichaamsbesmetting op deurklinken, douchevloeren, gewichthefbankjes, stangen en dumbbells. En vergeet niet om je yogamat te reinigen voordat je deze oprolt, om zo de vermeerdering van bacteriën tegen te gaan. Fitness centra behoort dus tot de openbare ruimtes met de meeste bacteriën.gym-germs-gezond10

Openbaar vervoer

Vrijwel elk station heeft een roltrap. Je kunt het beste je hand van de leuning houden, ondanks wat de veiligheidsregels je vertellen. Een studie onderzocht de roltrap van een winkelcentrum en vond sporen van bloed, zweet en urine. Het vond ook bloed, slijm, spuug, zweet en urine op handgrepen en armsteunen van de bus. Een andere studie over het openbaar vervoer in een stad in de Verenigde Staten vond verschillende stranden van de infectie veroorzakende bacterie stafylokokken op de vloeren, stoelen, armsteunen en ramen van bussen en treinen.

Restaurants

Je zou niet gauw denken dat restaurants tot openbare ruimtes met de meeste bacteriën behoren, want je eet daar en dan moet het toch wel een schone plek zijn. Echter: vond een recente studie dat salmonella 72 uur overleefde op gelamineerde menukaarten, en E. coli tot wel 48 uur. En vraag je ooit een schijfje citroen voor in je water of frisdrank? Een studie onderzocht 76 citroenen van 21 restaurants en vond dat meer dan 60 procent van de schijfjes microbiële groei produceerde.Restaurants - menu - gezond10

Schoolpleinen

Iedereen weet dat de pauze het leukste van de schooldag is voor een kind. Maar wat je misschien niet weet is dat een schoolplein vol bacteriën zit. Dezelfde studie die bacteriën op de leuning van de roltrap tegenkwam, vond dat je op schoolpleinen de grootste kans hebt om in aanraking te komen met biochemische markers, waaronder bloed, spuug, slijm, zweet en urine.

Makeup Counters/Handtassen

Een studie van 2 jaar door Elizabeth Brooks, een professor in biologische wetenschappen aan de Rowan University in New Jersey, vond dat testers en make-up plekken in winkels besmet waren met stafylokok bacteriën en E. coli, naast andere ziektekiemen. Dus voor je die lippenstift opdoet openbare ruimtes, denk dan eerst aan de honderden anderen die deze mogelijk voor jou hebben opgedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *