Succesvol | 10 Dingen Die Succesvolle Mensen Dagelijks Doen

Succesvol succesvolle mensen

Succesvol

Succes is iets waar veel mensen hard voor werken. Iedereen wil namelijk wel succesvol zijn. Het bereiken is moeilijk genoeg, maar succesvol blijven is nog moeilijker. Dat is waarom echte succesvolle mensen nooit stoppen met zichzelf te verbeteren en hun positieve gewoontes de hele tijd bijwerken. Alledaagse rituelen maken van ons wat we zijn. Rituelen vinden die voor ons werken en ons beter maken, is een sleutel tot succes. Dus, laten we eens bekijken wat veel succesvolle mensen doen om zichzelf te verbeteren.

1. Ze staan vroeg op

Zelfs Aristoteles zei dat opstaan voor zonsopgang bijdraagt tot succes, rijkdom en een goede gezondheid. Onderzoeken tonen aan dat onze hersenen het beste werken de eerste 2-4 uren nadat we wakker worden. Vroege uurtjes zijn de meest productieve voor de meeste mensen. Als je vroeg wakker wordt, voel je je krachtig, fris en klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan, daarom weten mensen die succesvol zijn deze uren goed te gebruiken.

2. Succesvolle mensen hebben een plan

Succesvolle mensen realiseren zich hoe belangrijk alledaagse taken zijn. Bovendien weten zij wanneer en hoe zij de taken moeten bijwerken om succesvol te blijven. Benjamin Franklin vroeg zichzelf elke ochtend af welke goede dingen hij die dag ging doen. Een plan hebben, helpt jou alles herinneren. Je stopt ook met het uitstellen van taken. Neem 10 minuten van je tijd voor je gaat slapen of nadat je opstaat en maak een plan voor de hele dag. Het zou goed zijn als je het ergens neerschrijft.

3. Ze zijn actief

Anna Wintour, de hoofdredacteur van Vogue, speelt elke dag een uur tennis, en zij is niet de enige. Richard Branson houdt van kitesurfen. De vierde rijkste man in India loopt regelmatig marathons. Succesvolle mensen begrijpen hoe belangrijk het is om actief te zijn. Hoe actiever jouw lichaam is, hoe actiever jouw hersenen zijn. De activiteit van je hersenen is belangrijk om succesvol te zijn. Weekends zijn daar geen uitzondering op.

4. Ze leren

Mensen hebben elke dag nieuwe informatie nodig om de hersenen te trainen. Succesvolle mensen vinden altijd een manier om iets nieuws te leren. Ze lezen boeken en artikels, ze communiceren met slimme mensen en lezen de informatie op goede websites, etc. Je moet je hersenen altijd laten werken om het uiteindelijk een idee te geven dat jou zo succesvol maakt als de mensen die jij vandaag bewondert.

5. Ze sporten

Bewegen is belangrijk! Je denkt misschien dat alles alleen maar om je hersenen draait, als je gaat om succesvol zijn. Toch sporten de meerderheid van de succesvolle mensen vaak. Het gaat niet alleen om gezond en fit blijven. De ervaringen van jezelf te overwinnen en nieuwe resultaten te boeken, zijn heel handig voor elke andere soort activiteit. Mark Zuckerberg sport bijvoorbeeld vijf keer per week met een persoonlijke coach. Hij zegt dat sporten hem niet alleen goed doet voelen, maar hem ook aan nieuwe ideeën voor zijn bedrijf doet denken.

6. Ze mediteren

Zelfs de meest succesvolle mensen (hardst werkende zakenmannen, ondernemers en beroemdheden) vinden het belangrijk om te mediteren. Mediteren verbetert de productiviteit, vermindert stress en houdt jouw lichaam en geest in een goede gezondheid. Daarvoor tijd vinden kan jou zeker en vast helpen om succesvol te worden.

7. Ze zijn vaak bij mensen waarvan ze houden

Natuurlijk werken succesvolle mensen hard. Toch zeggen veel van hen dat hun werk even vergeten en tijd doorbrengen met de mensen waarvan ze houden hen helpt om harder te werken. Je zou niet 24/7 aan jouw werk moeten denken omdat je hersenen dan moe gaan worden van het werk en van nieuwe ideeën vinden. Rond mensen zijn die je blij kunnen maken en waarvan je houdt en even niet aan de tijd denken is een goede rustpauze voor jouw hersenen. Goede rustpauzes voor je hersenen hebben een grote bijdrage bij het succesvol worden en blijven.

8. Ze hebben tijd voor hobby’s

De grootste uitvinder van de 20ste eeuw en een succesvolle ondernemer, Warren Buffett hield van de ukelele spelen tussen de vergaderingen van zijn bedrijf. Vaak zijn succesvolle mensen geïnteresseerd in bepaalde activiteiten. Een spelletje golf kan een goede manier zijn om contacten te vinden. Maar zelfs de hobby’s die je alleen doet, zoals lezen of tekenen kunnen helpen met het verminderen van stress of je kan er je creatieve kant mee vinden. Succesvol zijn betekent namelijk dat je ook tijd maakt voor leuke dingen. Dus maak tijd voor je hobby’s. Doe dit wel zodanig dat het bijdraagt aan jouw succes.

9. Ze slapen genoeg

Er is zeker geen regel over hoeveel uren een persoon zou moeten slapen om zich goed en fris te voelen. We zijn allemaal anders; sommigen kunnen vier uur per dag slapen en zich fantastisch voelen, terwijl anderen 8-10 uur slaap nodig hebben om er niet zoals een zombie uit te zien de hele dag. Succesvolle mensen weten hoeveel tijd ze goed moeten slapen en ze slapen dan ook geen seconde meer of minder dan dat. Succesvol worden vereist namelijk veel tijd en is moeilijker te bereiken als je te veel of te weinig slaapt.

10. Ze analyseren de dag

Iets wat succesvolle mensen doen is hun dag analyseren voor ze gaan slapen. Was deze dag productief? Heb ik alles gedaan wat ik gepland had? Wat zou ik vandaag niet gedaan moeten hebben? Wat zou ik morgen beter kunnen doen? Als je nadenkt over de goede dingen die je die dag gedaan hebt, helpt het jou om ze morgen ook te doen. Als je aan jouw fouten denkt, zorgt het ervoor dat je ze morgen niet meer maakt. Zo kun je het meeste uit je dag halen en sneller succesvol worden. Analyseren is iets fantastisch wat je elke dag zou moeten doen.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *