Lever reinigen: Lever detox en leverreiniging!

Lever reinigen is goed voor de lever

Het lijdt geen twijfel dat de lever één van de belangrijkste organen in ons lichaam is. Deze rang heeft de lever te danken aan zijn natuurlijke leverontgifting. Maar dit is nog lang niet alles, wist je dat de lever meer dan 500 functies heeft! Van vetmetabolisme tot hormoonhuishouding! Het is dan ook vanzelfsprekend dat je gezondheid enorm achteruitgaat als je lever te veel tijd moet besteden om steeds maar weer toxische stoffen te verwijderen.

Je lever wordt voortdurend belast door al het ongezonde voedsel dat je binnen krijgt. Door deze ongezonde voedsel komen giftige stoffen in het lichaam. Hierdoor moet de lever extra hard werken om deze giftige afvalstoffen uit het lichaam te krijgen. Daarom is het geen slecht idee om je lever een handje te helpen met het reinigen van afvalstoffen uit je lever en lichaam. Lever reinigen is een belangrijk stap richting een gezond lichaam. Je kunt ook van een klein lever dieet spreken. Wil je een lijst met superfoods voor een detox kuur lees dan ook deze artikel!

De lever is het belangrijkste orgaan voor het verteren van vet en het ontgiften. Ieder vetmolecuul dat je eet, gaat door je lever, maar als je lever overbelast raakt door zijn meer dan 500 andere taken, kan de leverfunctie vertragen. Hier volgen verschillende manieren voor lever detox en om je leverfunctie te versterken:

Knoflook voor lever reiniging

Een van de manieren om de lever reinigen is het gebruik maken van knoflook. Allicine en selenium in de knoflook zorgen ervoor dat de lever gereinigd wordt. Allicine bevat antibacteriële en antischimmel eigenschappen. En selenium is nodig voor het lichaam om bepaalde eiwitten te maken. Deze eiwitten ondersteunen het immuunsysteem en voorkomen DNA beschadiging door het blokkeren van vrije radicalen. Deze eigenschappen van knoflook zorgen ervoor dat de lever deze giftige stoffen makkelijker kan uitscheiden.

Broccoli voor lever detox

Broccoli is een sterke reiniger en goed voor de lever vanwege de hoge concentratie chlorofyl. Chlorofyl zorgt in ons lichaam voor een toename van rode bloedcellen. Een toename van rode bloedcellen betekent een toename van hemoglobine. Hemoglobine zorgt voor het vervoer van zuurstof en koolstofdioxide, wat ten goede komt voor het reinigen van bloed en lever.

Kurkuma voor het reinigen van de leverLever reinigen - lever dieet - kurkuma voor lever - gezond10

Kurkuma bevat ontstekingsremmende en antioxidant eigenschappen. Deze eigenschappen kunnen carcinogene cellen vernietigen, wat de lever ten goede komt. Lever reinigen kan dus gemakkelijk met kurkuma.

Water of groene thee voor lever reinigen

Het drinken van water zorgt voor een gereinigde bloed en lever. Door het drinken van water wordt de afvoer van afvalstoffen vanuit de lever verbeterd. Het drinken van groene thee is ook een goede manier voor het reinigen van de lever. Groene thee bevat veel antioxidanten die de vrije radicalen blokkeren.

Citroenwater lever dieetreinigen lever - citroen voor lever

Citroen zit vol met vitamines en mineralen zoals vitamine c, vitamine B, calcium, magnesium, fosfor etc. Het drinken van een glas citroenwater vroeg in de ochtend voor het ontbijt zorgt ervoor dat de lever en het spijsverteringstelsel zichzelf voorbereidt op de dag. Reinigen lever met citroen is dus een goed idee! Drink voldoende citroen water. Wellicht wist je al dat water de belangrijkste bron is om dagelijks te detoxen, drink daarom 1.5 tot 2 liter per dag. Het citroenzuur in citroensap stimuleert de lever om galvloeistof te produceren, wat ook onmiskenbaar belangrijk is om het lichaam van al zijn toxische stoffen te bevrijden.

Bieten en wortels

Bieten en wortels bevatten flavonoïden en bèta-caroteen. Hierdoor kunnen beiden bijdragen aan het stimuleren en verbeteren van algehele leverfunctie.

Avocado gezond en goed voor lever reinigen

Avocado helpt het lichaam voor de productie van glutathion, een stof die nodig en goed voor de lever is om de schadelijke gifstoffen te reinigen. Lever reinigen kun je dus goed doen met Avocado.

Groene groenten

goed voor de lever: groene groenten voor lever detox - gezond10

Goed voor de lever!

Sommige groenten zoals koriander, rucola, paardenbloem blad, spinazie, mosterd groenen en cichorei neutraliseren zware metalen die heel zwaar zijn voor de lever.

Reinigen lever met Walnoten

De hoge hoeveelheid van arginine in walnoten helpt de lever bij het ontgiften van het lichaam van ammonia. Walnoten zijn ook rijk met glutathion en omega-3 vetzuren, die normaal leverreinigende acties ondersteunen.

Grapefruit gezond en goed voor lever reinigen

Grapefruit is bevat natuurlijke vitamine C en anti-oxidanten, deze twee zijn krachtige lever ontgifter. Het bevat ook flavonoïde wat de lever helpt om meer vet te verbranden in plaats van het opslaan. Lever reinigen kan dus prima met grapefruit.

De lever moet je niet overbelasten

Ten eerste is het van belang om je lever niet te overbelasten. Je lever werkt al hard genoeg om verschillende belangrijke lichaamsfuncties in stand te houden. Om vervolgens dingen zoals alcohol en zelfzorgmedicijn te moeten verwerken, kan dit leiden tot het ontstaan van diverse leverziektes en lever mislukking. Een van de manieren voor leverreiniging  is om het niet te overbelasten.

Kruisbloemige groenten bevordert leverreiniging

Leverreiniging kan met behulp van kruisbloemige groenten. Eet kruisbloemige groenten. Broccoli, kool, boerenkool, raketsla, mergkool en andere kruisbloemige groenten zijn aanbevolen voedingsmiddelen bij het uitvoeren van leverreiniging. Zorg ervoor om minstens een portie per dag te consumeren.

leverreiniging en Leverontgifting-Supplementen

Gebruik supplementen die de lever ondersteunen. Een aantal specifieke supplementen ondersteunen een goede gezonde werking van de lever. Kurkuma, mariadistel en paardenbloem staan bekend om hun heilzame invloed op de lever. Gebruik dagelijks ongeveer 50 milligram kurkuma, 500 milligram paardenbloem extract, of 500 milligram mariadistel. Veel mensen drinken ook paardenbloem thee om de lever te reinigen. Als je de paardenbloemen zelf in de natuur plukt, Zorg wel ervoor dat je ze plukt uit de gebieden waar ze vrij zijn van giftige bestrijdingsmiddelen.

Mineralen essentieel voor lever detox en leverreiniging

Ook is het geheid belangrijk om te kijken of je wel genoeg mineralen binnenkrijgt. Ze zijn immers essentieel voor ontgiftingsprocessen en leverreiniging, dus zorg ervoor dat je voldoende mineraalrijk voedsel eet! Je kunt ook gebruik maken van mineralensupplementen. Belangrijk mineralen voor leverontgifting zijn: calcium, magnesium, kalium, natrium, koper, ijzer, selenium, zink, mangaan.

Hier volgen nog een paar manieren voor lever detox en om je leverfunctie te versterken:

1. De lever vereist een hoog gehalte aan vitaminen en mineralen om zijn vele functies uit te voeren. Het is daarom belangrijk om voor lever detox veel groente en fruit te eten, evenals voedzame voedingsmiddelen.

2. Omdat additieven en conserveringsmiddelen door je lever gefilterd moeten worden, zou je geen bewerkte voedingsmiddelen, kunstmatige additieven, kleurstoffen en conserveringsmiddelen moeten eten om zo je lever minder te belasten. Kies in plaats daarvan voor voeding dat weinig geraffineerde suiker en synthetische zoetstoffen bevat.

3. Je moet sowieso margarine, shortening en commerciële olie vermijden. Ga voor de ongeraffineerde olie uit het koelgedeelte van je lokale gezondheidswinkel. Vermijd eveneens het eten van dierlijke vetten en gefrituurd voedsel.

4. Drink iedere dag tussen de acht en tien glazen puur, gefilterd water. Dit is de enige manier waarop je lever de gifstoffen uit je lichaam kan spoelen.

5. Nog beter, begin iedere dag met een groot glas water met de verse sap van een halve of een hele citroen. Citroen helpt je lever bij het ontgiften en lever detox.

6. Eet een hoop voedsel dat je lever heropbouwt, zoals: wortels, bieten, bladgroenten en andere groene groenten.

7.  Eet veel knoflook, uien en broccoli. Deze voedingsmiddelen bevatten namelijk veel zwavel, wat nodig is om het ontgiftingsvermogen en lever detox van de lever te vergroten.

8. Ontgifting in de lever vereist aanzienlijke hoeveelheden voedingsstoffen om goed te functioneren, dus zorg ervoor dat je een multivitaminen en mineralen supplement van een hoge kwaliteit neemt. Zelfs een gebrek aan een enkele voedingsstof kan de natuurlijke ontgiftingsprocessen van de lever ernstig verstoren.

9.  Lig plat op je rug en masseer voorzichtig het gebied van de lever en galblaas, gelegen langs de onderste rib aan de rechterkant van je lichaam. Dit stimuleert de bloedsomloop naar het gebied, en bevordert de lever detox.

Vermijden bij leverproblemen:

 • Alcohol
 • Veel vet
 • Veel zout
 • Veel suiker
 • Veel dierlijke eiwit
 • Gefrituurde voeding

Heb je het artikel gelezen, en mocht je nog vragen of suggesties hebben, laat dan een reactie hieronder achter. Je kunt hier terecht voor al je vragen en suggesties. Daarnaast kun je andere mensen helpen.

Er zijn veel verschillende redenen waarom we geobsedeerd zijn door eiwitrijk eten. Als je bijvoorbeeld je spieropbouw wilt optimaliseren, moet je voornamelijk eiwitrijk voedsel consumeren.

Lees hier de 12 gezondheidsvoordelen van avocado!

Ook erg interessant om te lezen is dit artikel over gezonde leefstijl!

25 Berichten

 1. Avatar lisa
 2. Avatar Sonja
 3. Avatar JML
  • Avatar kimberley pex
 4. Avatar Sonja
 5. Avatar Arjan
 6. Avatar kimberley pex
  • Avatar Irma G.
 7. Avatar chief
 8. Avatar Claessens Pierre
 9. Avatar kimberley pex
  • Avatar mike
 10. Avatar Irene Bodde
  • Avatar Yvonne
 11. Avatar Dina
 12. Avatar Véronique
 13. Avatar mike
  • Avatar kimberley pex
 14. Avatar Hanneke
 15. Avatar pjb
 16. Avatar Sjako
 17. Avatar Sjako
 18. Avatar Anastasia
  • Avatar Annie
 19. Avatar Belinda

Laat een reactie achter

Yoga Voor Spijsvertering

Yoga Voor Afvallen

Yoga Voor Fitness

Yoga Voor Flexibiliteit

Meld u nu aan voor onze
Nieuwsbrief!

Ontvang als bonus kortingcodes voor onze webshop!

Bedankt voor de inschrijving!

Er is iets fout gegaan!