5 Tips om Gemotiveerd te Blijven Bewegen

gemotiveerd te blijven

5 manieren om gemotiveerd te blijven voor fitness

Je hebt dus met jezelf de afspraak gemaakt dat je gaat sporten en je gezondheid gaat verbeteren, en vervolgens merk je dat dit je helemaal niet lukt? Nou, kop op. Iedereen heeft dat gehad. De eerste stap naar een gezondere lifestyle is de beslissing, daarna de uitvoering en daarna het volhouden van je routine. Volhouden is het moeilijkst, het vereist discipline en motivatie.

Hier zijn de vijf beste manieren om gemotiveerd te blijven:

1. Verander je instelling

Wanneer je de beslissing gemaakt hebt om te gaan sporten is het belangrijk dat je het ook echt gaat doen. Erover nadenken is geweldig, maar het doen is een heel ander verhaal. Verander de manier waarop je kijkt naar je nieuwe beslissing door het iets positiefs te maken in plaats van iets wat je gewoon moet gaan doen.

2. Maak een afspraak met je beste vriend

Zorg ervoor dat jullie samen 30 tot 45 minuten kunnen sporten. Samen heb je veel meer motivatie en werk je harder. Ook zie je elkaar wat vaker dan normaal. Dit helpt je dus om gemotiveerd te blijven.

3. Doe het met je gezin

In plaats van je kinderen naar het park te brengen, op een bankje te gaan zitten en toe te kijken hoe ze spelen, kun je zelf ook je fiets pakken en erop uit gaan. Niet alleen ben je dan actief bezig, maar spendeer je ook tijd met je gezin. Omdat je kinderen het leuk vinden dat je een keer met hun gaat fietsen krijg je zelf ook motivatie om het vaker te doen.

4. Zie het voor je

Als je gezonder wil leven, ga dan stil mediteren over in witte kleding op het strand zitten terwijl je gezond, blij en compleet bent. Als je binnenkort op een lang verwachte en verdiende vakantie gaat, zie jezelf dan voor je in een prachtig badpak waar je al heel lang in hebt willen passen. Wellicht kan dit je helpen om gemotiveerd te blijven….

5. Sport wanneer je er totaal geen zin in hebt

Sommigen van ons stellen zich erg aan wanneer ze een “slechte dag” hebben. Het is dan wanneer je je vicieuze cirkel moet doorbreken en moet gaan sporten. Dit is aan het begin misschien moeilijk, maar wanneer het goed gaat is het ook mentaal goed voor je. Win-win! Je zal veranderen en je zal je herinneren dat je gewoon extra gemotiveerd moet zijn wanneer je je rot voelt. Je zal echt iets negatiefs in iets positiefs kunnen veranderen.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *