Smaakvol | 15 Dingen Die Alleen Echt Artistieke Mensen Begrijpen

artistieke mensen

Artistieke Mensen

Artistieke mensen vormen een speciale groep mensen wiens creatieve mogelijkheden zo boeiend en vol gevoeligheid zijn dat gewone mensen het wel moeten zien. Hun vermogen om het wonderlijke te onderscheiden van het gewone is niet alleen opwindend, maar vaak ook paradoxaal.

Hieronder volgen 15 dingen die alleen echt artistieke mensen begrijpen.

1. Ze krijgen op de meest onverwachte momenten inspiratie

Artistieke mensen weten dat ze geen invloed hebben op wanneer hun volgende grote idee komt. Ze kunnen natuurlijk veel goede ideeën hebben, maar ze weten helemaal niet wanneer het beste idee zal komen. Het komt, in de meest onverwachte vorm, op het meest onverwachte moment.

2. Ze hebben passie voor hun werk, maar kunnen er ook extreem objectief naar kijken

Artistieke mensen hebben veel passie voor hun werk, maar ze kunnen er ook afstand van nemen en objectief naar kijken zodat ze kritiek en reacties kunnen accepteren. Dit doen ze omdat ze weten dat wanneer je niet objectief bent, kunst zijn geloofwaardigheid verliest en niet zo goed is.

3. Ze zijn bescheiden, maar ook trots en zelfverzekerd

Artistieke mensen staan altijd open om te leren en verbeteren hun vaardigheden onafhankelijk van hoe goed ze zijn. Wanneer je hen ontmoet zal je onder de indruk zijn van hun bescheidenheid en nederigheid. Maar naast deze nederigheid en bescheiden houding bestaat er diepgewortelde trots en vertrouwen in hun ideeën en creaties.

4. Ze wel zijn hier, maar ook niet echt

Artistieke mensen zijn dromers. Ze wisselen zeer makkelijk tussen fantasie en realiteit. Wanneer je met hen praat krijg je het gevoel dat ze er tegelijkertijd wel en niet zijn. Dat komt omdat ze in hun geest op elk moment weg kunnen zweven naar een andere wereld, terwijl ze toch aanwezig zijn in het moment.

5. Ze zijn vaak zowel extravert als introvert

Artistieke mensen lijken beide eigenschappen op hetzelfde moment te vertonen. Ze kunnen zowel lang alleen aan het creëren zijn als in grote mensenmassa’s hun werk presenteren. Op andere momenten zitten ze stilletjes aan de zijlijn en observeren en absorberen ze wat er om hen heen gebeurt.

6. Ze zijn zowel conservatief als verstorend

Artistieke mensen hebben zich specifieke aspecten van cultuur zo eigen gemaakt, dat ze traditionele en moderne normen zowel kunnen doorbreken als kunnen behouden wanneer zij willen in creatieve uitingen. Dat is de reden dat artiesten zo verstorend en zenuwslopend kunnen zijn in de maatschappij.

7. Ze volgen hun hart zelfs wanneer hun hoofd iets anders zegt

Artistieke mensen nemen vaker risico’s en maken zich minder zorgen om problemen dan de gemiddelde persoon. Ze weten dat duizend mislukkingen kunnen leiden tot een miljoen voldoeningen. En daarom geven ze hun kunst of creatieve ideeën nooit op. Ze houden eraan vast wat anderen, of zelfs hun eigen gedachten, er ook van zeggen.

8. Ze omarmen hun genialiteit, zelfs als anderen dat niet doen

Ook al begrijpen anderen hun kunst niet, artistieke mensen houden eraan vast en blijven trouw aan zichzelf zonder compromis. Ze koesteren hun creaties en zijn liever authentiek dan populair.

9. Ze leven op de grens van geluk en depressie

Omdat artistieke mensen zo gevoelig zijn over hun werk kunnen ze gemakkelijk van gelukkig naar verdrietig gaan en op een bepaald moment zelfs naar depressief. Het zijn gevoelige mensen wiens delicate hart, hoewel de bron van hun genialiteit, ook de bron is van hun lijden en emotionele angst.

10. Ze worden geïnspireerd door hun omgeving

Artistieke mensen kunnen momenten of gebeurtenissen uit hun leven gebruiken, ook interne of externe tegenslagen, om iets briljants te creëren op een ongewone manier. Wat opmerkelijk is aan creatieve individuen, is hun aanpassingsvermogen in bijna elke situatie en het feit dat ze hun doelen kunnen bereiken met wat er dan ook voor handen is.

11. Ze hebben ontzettend veel fysieke energie en vastberadenheid, maar ze zijn ook beheerst en relaxed

Dit komt overduidelijk naar voren in de manier waarop artistieke mensen werken. Ze tonen opvallend veel fysieke energie en kunnen lang achter elkaar werken achter gesloten deuren met veel ijver en enthousiasme. Tegelijkertijd stralen ze een zeer indrukwekkend en onmiskenbaar aura van kalmte en frisheid uit terwijl ze aan het werk zijn.

12. Ze hebben een vrije geest, maar zijn ook gedisciplineerd

Artistieke mensen hebben een vrije geest waardoor ze vaak zorgeloos, speels en soms zelfs onverantwoordelijk overkomen. Maar deze “zorgeloze speelsheid” zorgt ervoor dat hun creativiteit tot bloei komt, terwijl hun hardnekkige zelfdiscipline en doorzettingsvermogen hen drijft tot doorgaan waar minder gemotiveerde mensen zouden stoppen.

13. Ze voldoen niet aan strikte man/vrouw stereotypering

Om de een of andere vreemde reden zijn de meeste creatieve en getalenteerde mannelijke artiesten over het algemeen gevoeliger en minder agressief dan niet artistieke mannen, terwijl de meest creatieve en getalenteerde vrouwelijke artiesten vaak dominanter en stoerder zijn dan niet-artistieke vrouwen.

14. Ze zijn zowel slim als naïef

Deze tendens wordt verhoogd door hun honger naar originaliteit in het kiezen en ontwikkelen van ongewone integratie van ideeën, en een briljante vlotheid van het uitvoeren van deze ideeën en het wisselen van perspectief. Deze dimensie van hun persoonlijkheid maakt artistieke mensen zowel slim als naïef.

15. Ze bestrijden de Weerstand elke dag

Artistieke mensen worden elke ochtend wakker met het besef dat ze zichzelf ertoe moeten aanzetten om zich te ontwikkelen. Maar er is altijd de angst, zorgen, of (zoals Steven Pressfield, auteur van The War of Art, het noemt) Weerstand die in de weg staat en hen laat weten dat ze het niet kunnen; dat ze het niet in zich hebben. Hoe meesterlijk een kunstenaar ook wordt, die angst verdwijnt nooit. Maar echt artistieke mensen leren de Weerstand te bestrijden en houden het elke dag weer in toom.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *