Pijnlijke gewrichten

pijnlijke gewrichten

Pijnlijke gewrichten

Ouder worden hoeft niet per se gepaard te gaan met krakende knieën en pijnlijke gewrichten. Je kan ongetwijfeld een flexibel en pijnvrij leven leiden, mits je aandacht besteedt aan deze eenvoudige dingen (tips) die je hardwerkende gewrichten helpen.

Gezond lichaamsgewicht voor soepele gewrichten

Let op je gewicht. Naarmate je ouder wordt, is dit van fundamenteel belang voor soepele gewrichten. Het verliezen van slechts 5 procent van je lichaamsgewicht, zal zeer beslist de druk op je gewrichten drastisch verlichten. Wat dacht je van wandelen, yoga, zwemmen, dansen of fietsen. Het zijn allemaal plezante en effectieve manieren om een gezond gewicht te behouden. Lees dit artikel om op een rationele en gezonde manier af te vallen. Hiermee voorkom je al een groot deel van de pijnlijke gewrichten.

Kurkuma voor het verlichten van de pijn in gewrichten

Het is raadzaam om met kurkuma (ook wel koenjit of geelwortel genoemd) te koken. Dit aloud kruid bevat curcumine. Het is middelerwijl al bekend dat curcumine de inflammatoire chemicaliën in artrose verminderen en de pijn in de gewrichten verlichten. Kurkuma mag eigenlijk niet ontbreken in de keuken omdat het naast het verhelpen van pijnlijke gewrichten ook vele andere voordelen heeft.

Amandelen en zonnebloempitten tegen stijve en pijnlijke gewrichten

Je kan tevens lekker de amandelen oppeuzelen. Ze zijn heerlijk en bovendien gezond! Amandelen is een bijzonder rijke bron van vitamine E. Vitamine E beschermt de buitenste membraan van de gewrichten. Zonnebloempitten zijn een goed alternatief voor amandelen. Ze vormen een barrière tegen stijve en pijnlijke gewrichten.

Broccoli voor het voorkomen van gewrichtsschade

Eet vaker broccoli. Er zit immers een essentiële stof in broccoli, genaamd sulforafaan. Deze stof blokkeert enzymen die eventuele gewrichtsschade veroorzaken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *