Leef Je Leven | Leef het zonder regels!

Leef je leven

10 redenen waarom er geen regels in het leven bestaan!

Er bestaan geen regels in het leven. Dit is een controversiële levens hack voor jou.
Dagelijks worden we overweldigt met schreeuwerige online tips en adviezen, die ons voorschrijven hoe we een beter mens kunnen zijn, beter zullen leven en meer kunnen bereiken. De schrijvers van veel van deze artikelen zijn er volledig van overtuigt dat hun manier “de manier” is en dat er geen andere manier bestaat.

Het is tijd om de zaken eens rustig te bekijken en het koren van het kaf te scheiden.

Leef je leven want voor het grootste gedeelte heeft het leven geen duidelijke regels. Er zijn meerdere manieren om rijk te worden, gezond te zijn, succes te hebben en om te falen. Je kunt het je best veroorloven om een keer hier of daar een foutje te maken.

Dit zijn de 10 redenen waarom.

1. Alle levens zijn uniek

We hebben allemaal een verschillend karakter deels omdat we verschillende ervaringen in ons leven hebben gehad. Deze ervaringen vormen ons, wie we zijn en oefenen invloed uit op de beslissingen die we vervolgens nemen. Of we een optimist of een pessimist zijn, of we een meer avontuurlijke en ambitieuze route kiezen, of vasthouden aan een stabieler pad, hangt van onze ervaringen af. Geniet van het leven en leef je leven zoals het werkelijk hoort!

2. Geluk hebben speelt een grote factor

“Puh! Je maakt je eigen geluk in deze wereld! “Dit is wat sommige mensen zeggen. Leef je leven want stom geluk speelt bij vrijwel alles in ons leven een grote rol, waar we geboren worden, en bij wie, de mensen die we ontmoeten of niet ontmoeten, onze gezondheid en veiligheid. Probeer maar eens aan de families van de slachtoffers van een vliegtuigcrash uit te leggen dat je je eigen geluk in deze wereld creëert, “vertel dit aan de ouders van de kinderen die jong aan terminale ziekten sterven, vertel dit aan mensen die al hun familie, vrienden en wereldse bezittingen door een natuurramp hebben verloren.

Geluk, goed of slecht, kan van uit het niets tevoorschijn komen. Het kan je helpen om een ongelooflijke overwinning te behalen, of het kan je in een seconde verpletteren. Veel mensen hebben het nodig het gevoel te hebben dat ze alles onder controle hebben, en het idee dat dit niet zo is, is voor velen angstaanjagend. De waarheid is dat we allemaal niet meer dan kleine insecten zijn die op deze planeet rondlopen, terwijl we overgeleverd zijn aan de genade van stom geluk. Het accepteren van moeilijke gebeurtenissen die geen zin hebben (plotselinge vroegtijdige dood) en een reden proberen te vinden waar er geen reden bestaat (oneerlijkheid en corruptie): Dit zijn de moeilijkste dingen om te accepteren. Maar we moeten eerlijk zijn, en accepteren dat stom geluk bestaat en hier een deel van uitmaakt.

3. Succes overtuigt mensen ervan dat ze alles weten.

Succes voedt als niets anders het gevoel van eigenwaarde en vergroot de ego. Mensen vertellen je dat je geweldig bent, je bedrijf bloeit, je bank managers zijn blij wanneer ze je zien, je familie en dierbaren aanbidden je omdat ze van het comfort dat jij verstrekt genieten. Het is onmogelijk dat dit niet een vrij grote invloed heeft op jouw vooruitzichten. Je bent een rockster! Het leven is eenvoudig! Je zou je intelligentie eigenlijk met de wereld moeten delen! Dit is wanneer de levensvoorschriften en zelfhulp evangelisatie gebaseerd op een te smalle levenservaring zouden kunnen beginnen.

4. Succes maakt mensen overtuigend

Parels van wijsheid en inspirerende citaten interesseren ons wanneer ze door een populaire en succesvolle ondernemer geschreven worden. Als je lokale miezerige winkelier met een muffe adem en spugend exact dezelfde woorden zou uitspreken, dan zou je er waarschijnlijk anders tegen aankijken. Leef je leven want het leven heeft geen regels.

5. Je bent vrij om zelfstandig te denken

Je kunt altijd kiezen of je het advies van iemand wel of niet accepteert. Vertrouw in jezelf om zelfstandig na te denken en ken je eigen mening, zelfs als het lijnrecht tegenover een boek, een groep mensen, de algemene consensus, of die kerel waar hele wereld dol op is staat. Nog een reden waarom het leven geen regels kent. Leef je leven dus!

6. We proberen maar wat

Iedereen probeert maar wat. De kans is groot, dat je lokale gierige winkelier een voorgevoel over zijn bedrijf had, en improviseerde en dingen verzon terwijl hij verder ging. Hetzelfde geld voor de gevierde zaken man die je zo bewondert. Sommige mensen zijn er van nature beter in en improviseren overtuigender dan anderen.

Er zijn veel exponenten van specifieke business formules, bepaalde beste manieren om dingen te doen en persoonlijke zelfhulp gidsen, maar op het moment waarop er een beslissing genomen moet worden, zullen de meeste van ons gewoon op de automatische piloot overgaan en proberen we maar wat om er uit te komen. Leef je leven!

7. Nobele Mislukkingen worden genegeerd, totdat ze Succesvol worden

Een aantal van de meest succesvolle ondernemers hebben toegegeven dat je een heleboel van je fouten kunt leren. Maar het is meestal pas nadat je succesvol bent dat je een publiek, geloofwaardigheid en respect vind. Niet nadat je faalt.

Misschien heb je gefaald in iets, of misschien is het niet helemaal gegaan zoals je had gehoopt, je hebt van de ervaring geleerd. Tuurlijk, je zal je je een beetje depri voelen, je ego en je eigenwaarde hebben een klap gekregen, je geloofwaardigheid is niet op zijn hoogste punt. Maar nu heb je de kans om alles wat je geleerd hebt op een betekenisvolle manier toe te passen. Leef je leven nu het nog kan!

8. Er bestaat altijd meer dan één manier – Leef je leven

De eindeloze vloeiende, lineaire aard van het leven betekent één ding, dat je nooit echt weet waar de beslissingen die je neemt toe zullen leiden totdat je ze ook echt neemt. En je hebt altijd meer dan een keuze. Sommige paden zijn gevaarlijker dan anderen en vol met uitdagingen en belemmeringen; sommigen zien er gemakkelijker en meer uitnodigend uit. Leef je leven zonder regels.

Mensen raden altijd paden aan waarvan ze weten dat deze voor hen werkten. Ze zouden ook voor jou kunnen werken, maar misschien ook wel niet. Er is vaak geen juiste of niet juiste richting. Luister naar je intuïtie, vertrouw op je instinct, geloof in jezelf, en begrijp dat het OKEE is als je je soms vergist. Geniet van het leven en leef je leven nu!

9. We moeten allemaal wel eens een gokje wagen

We moeten allemaal wel eens het risico lopen en een gokje wagen. Of het nu met de zaken van het hart te maken heeft waardoor we emotioneel gekwetst kunnen worden, of met het nemen van een grote zakelijke gok, we moeten soms beslissingen nemen zonder te weten wat de uitkomst zal zijn. Natuurlijk hopen we dat het allemaal goed af zal lopen, maar dat kunnen we nooit zeker weten. plus, dat we de magie van het leven zouden verliezen als we alles van te voren wisten.

10. We zullen soms fouten maken, en dat is Ok

Vaak falen net zo veel als we succes hebben. In werkelijkheid zijn er waarschijnlijk meer mislukkingen, maar dit wordt minder gepromoot in de media. Relaties mislukken, bedrijven gaan failliet, er gebeuren andere slechte dingen en dit komt gedeeltelijk of in zijn geheel door ons. We zijn nu eenmaal mens en we maken soms fouten. Fouten zullen altijd gemaakt worden, hoezeer we ook proberen alles goed te doen, en dat zou ok moeten wezen.

Je kunt luisteren, lezen, alle levens formules volgen, maar uiteindelijk zijn er geen echte duidelijke regels en snelle oplossingen. Jij hebt jouw leven in handen, totdat het niet zo is en op dat moment kun je er niet veel aan doen. Leef je leven zonder regels.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *