Kurkuma gezond – geelwortel – curcuma

Kurkuma gezond - curcuma - geelwortel - gezond10

Kurkuma gezond

Kurkuma is een geel kruid uit de plant Curcuma longa. Het heeft een warme, bittere smaak en wordt vaak voor de smaak en kleur van voedingsmiddelen gebruikt. Het actieve ingrediënt van Kurkuma (geelwortel) is curcumine, wat een brede therapeutische eigenschappen heeft. Hierbij horen zoals anti-oxidante, antivirale, antibacteriële, antischimmel, anti-carcinogene, antimutagene en anti-inflammatoire eigenschappen. Het bevat ook eiwitten, koolhydraten, voedingsvezels, niacine, foliumzuur, vitamine C, vitamine E, vitamine K, natrium, kalium, calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor en zink. Door al deze eigenschappen kan kurkuma gebruikt worden om een groot aantal gezondheidsproblemen te behandelen, en is daarom kurkuma gezond.

Antibacterieel, antiviraal en antischimmel

Het lijdt geen twijfel dat kurkuma een natuurlijke antibacteriële antivirale en antischimmel middel is. Het is een krachtig kruidengeneesmiddel dat wordt toegepast bij verkoudheid, griep, desinfectie van snijwonden, brandwonden enzovoort.

Kurkuma gezond en tegen kanker

Kurkuma is een krachtig kruid tegen kanker. Uit onderzoek is gebleken dat de gele kleurstof “curcumine” in kurkuma in staat is om de groei van kankercellen te stoppen of de kankercellen af te breken. Kurkuma verhindert onder meer de wilde celgroei van borstkanker, longkanker, melanoom, leukemie, multipel myeloom, alvleesklierkanker, colonkanker en prostaatkanker. Dit is een van de redenen dat kurkuma gezond is voor je lichaam.

Curcuma als een leverontgifter

Curkuma is een krachtige natuurlijke lever ontgifter. De lever ontgift het bloed door de productie van enzymen met een ontgiftende werking. Kurkuma verhoogt de productie van deze essentiële enzymen. Tevens stimuleert en verbetert kurkuma de bloedcirculatie. Al deze factoren zorgen voor een gezonde lever.

Curkuma tegen geheugenverlies

Een veel voorkomend probleem bij het ouder worden is geheugen verlies, dat is een voldongen feit. Curkuma is een geweldige remedie om dit probleem tegen te gaan. Curkuma kan de progressie van geheugenverlies bij Alzheimer voorkomen. In India, waar Curkuma in de keuken op talloze manieren wordt gebruikt, heeft een bijzonder laag aantal Alzheimer patiënten. Dit is ook een reden dat Curcuma gezond is.

Kurkuma (geelwortel) tegen ontsteking

Kurkuma (geelwortel) is een krachtig natuurlijk anti-inflammatoir middel, dat zoals anti-inflammatoire geneesmiddelen werkt (maar zonder bijwerkingen). Het helpt bij patiënten met reumatoïde artritis, artrose, andere soorten gewrichtsontstekingen, astma en psoriasis. Geelwortel is dus goed, en gezond voor het lichaam.

Geelwortel als een pijnstiller

Geelwortel is een natuurlijke pijnstiller. Het is een natuurlijke ingrediënt dat uitermate geschikt is om pijnlijke ontstekingen tegen te gaan of te helpen behandelen. 400 tot 500 mg per dag kan heel effectief zijn. Daarom is geelwortel gezond.

Geelwortel cholesterolverlagend

Geelwortel verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed, hierdoor voorkom je ernstige gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten. Tevens is het een geweldige remedie voor patiënten met overgewicht. Het is immers zo dat Geelwortel helpt met afvallen.

Kurkuma gezond en goed bij wondgenezing

Kurkuma versnelt de wondgenezing en helpt de groei van beschadigde huid. Het is dus ook geen wonder dat kurkuma gezond en goed is voor het lichaam.

Kurkuma verbetert de spijsvertering

Kurkuma helpt bij maagpijn en dyspepsieklachten. Tevens helpt het bij de vertering van vetten en stimuleert de galblaas voor de uitdrijving van gal.

Kurkuma gezond en goed bij regulatie bloedsuikerspiegel

Kurkuma kan bij de behandeling van diabetes patiënten worden gebruikt. Het verbetert de glucoseontregeling en verhoogt de effecten van geneesmiddelen bij behandeling van diabetes. Kurkuma kan echter in combinatie met sterke medicijnen, hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) veroorzaken. Het is daarom raadzaam om een arts te raadplegen alvorens je kurkuma gebruik. Voor een goed glucosespiegel is kurkuma gezond en goed.

Kurkuma vermijden:

 • Tijdens zwangerschap
 • Tijdens borstvoeding
 • Bij galstenen
 • Vóór de operatie
 • In combinatie met bloedverdunners

 

2 Comments

 1. Petra

  Bericht voor jou om te lezen en wellicht dagelijks te gaan gebruiken?

 2. Eline Buys

  Top kruid! Naast al deze voordelen voegt het ook een lekkere smaak toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *