Fouten Maken – 5 Redenen Waarom Het Normaal Is

fouten maken

Fouten Maken Is Niet Erg

Je denkt misschien dat de ergste fout die iemand kan maken het maken van steeds opnieuw dezelfde fout is. Nou, dat klopt niet. Er is iets dat veel erger is: bang zijn om fouten te maken! Hieronder staan 5 belangrijke redenen waarom je het los moet laten en moet begrijpen dat het normaal is om af en toe fouten te maken.

1. Je laat kansen aan je voorbij schieten.

Bang zijn om fouten te maken zorgt ervoor dat je twijfelt om iets te doen dat anders is. Dat is de reden dat je altijd in je comfortzone blijft. Maar je moet begrijpen dat deze angst je ervan weerhoudt een beter mens te worden of om iets te bereiken dat je graag wilt. Het kan om het makkelijkste ding ter wereld gaan, zoals het veranderen van de kleur van je slaapkamer. Alles dat nodig is, is het nemen van een beslissing.

2. Je kunt mensen niet makkelijk vergeven.

Mensen die zichzelf niet toestaan om fouten te maken hebben altijd kritiek op de fouten van anderen en worden veel te snel teleurgesteld door de mensen om hen heen. Dit komt omdat ze gewend zijn altijd “gelijk” te hebben en ze kunnen niet toegeven dat sommige mensen vaker fouten maken! Als jij zo iemand bent, moet je beginnen mensen te vergeven, vooral wanneer het gaat om de mensen die je liefhebt. Sommige fouten zijn gewoon te groot, maar ze komen nog steeds voor.

3. Je staat jezelf niet toe verliefd te worden.

Dit is een typische fout van mensen die geen fouten willen maken! Ze worden niet verliefd, ze gaan geen romantische relatie aan, ze vertrouwen een ander niet, omdat hij/zij slecht voor hen zou kunnen zijn. Daarnaast denken ze dat elke relatie snel voorbij zal zijn, dat liefde een leugen is en dat je niemand kunt vertrouwen. Denk maar aan deze bekende uitspraak: “Je neemt een risico door lief te hebben. Wat als het niet goed gaat? Ah, maar wat als het wel goed gaat”, door Peter McWilliams.

4. Je kent jezelf niet echt.

Je denk dat je jezelf heel goed kent, maar de waarheid is dat als je nooit je grenzen durft op te zoeken, je geen idee hebt wie je bent! Fouten maken kunnen ervoor zorgen dat je steeds meer over jezelf te weten komt, over wie je bent, over je grenzen, over je mogelijkheden, over wat je wel en niet kunt.

5. Je kunt niet echt succes bereiken.

Af en toe je neus stoten is de eigenlijke sleutel tot succes. De meest succesvolle mensen zijn gekomen waar ze naartoe wilden door hard te werken en volharding. Het kan jaren duren om te top te bereiken, en het kan je ook verschillende fouten kosten. Is het waard om te proberen? Dat is aan jou. Onthoud gewoon dat je zult falen, maar ook succes zal bereiken. Falen maakt vaak deel uit van de weg naar succes en het omarmen van je fouten zal je alleen maar helpen te groeien op weg naar het bereiken van je doelen. Fouten maken is dus helemaal niet erg.

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *