Als Je Op Zoek Bent Naar De Geluksformule, Lees Dit.

Geluksformule - Moshtaq Golestani

De Geluksformule

Geluk is een keuze. Elk moment van de dag maak je een keuze, of je je er nu bewust van bent of niet. Dat resulteert in hoe je in het leven staat. En wat het ook is – positief of negatief – het beïnvloedt alle gebeurtenissen, mensen, relaties en eigenlijk alles dat je tegenkomt in je leven. Dus als je een ingewikkeld leven leidt waarin je veel dingen moet doen en weinig tijd hebt voor jezelf, dan is het je eigen schuld.

Als je precies hebt wat je wilt en er elke dag dankbaar voor bent, ben jij de schuldige. Als je omringt wordt door negatieve mensen, een baan hebt die je haat en ’s nachts niet kunt slapen omdat er voortdurend gedachtes in je hoofd komen, ben jij de enige die hiervoor verantwoordelijk is. Als je doet wat je leuk vindt, hard werkt maar toch nog tijd hebt voor jezelf en degenen van wie je houdt, komt dat door een keuze die je op een bepaald moment gemaakt hebt.

Maar er is goed nieuws. Wat je situatie ook is, je kunt het veranderen. Gelukkig zijn is absoluut mogelijk op elk moment, het is gratis, niet afhankelijk van leeftijd, uiterlijk, carrière of inkomen. Iedereen verdient het en je hoeft er niet naar te zoeken, reiken, het te creëren of er op een andere manier moeite voor te doen.

Dit is de geluksformule:

Loslaten + Acceptatie + Dankbaarheid

Noem het vaardigheden, processen, kwaliteiten, doelen of hoe dan ook. Ze hoeven niet echt een naam te hebben. Maar dit zijn de drie beste dingen die je met je leven kunt doen – loslaten van wat was en zal zijn, accepteren wat is en er tevreden mee zijn, er dankbaar voor zijn en het waarderen.

Dat zal van jou de gelukkige, tevreden persoon maken die je altijd wilde zijn. Je zal rust vinden, zal jezelf bevrijden van de pijn uit het verleden en de zorgen voor de toekomst, je zal gaan leven in het moment en alle schoonheid en overvloed in je leven zien door te focussen op wat je hebt en daar dankbaar voor te zijn.

Laten we nu elk element uit de geluksformule apart bespreken.

Loslaten

Het is pure magie, omdat het ervoor zorgt dat we ons zo vrij en tevreden voelen dat we ons realiseren dat we nu pas echt leven.

Het probleem is dat we ons aan zo veel dingen vasthouden – al onze vorige relaties, pijnlijke herinneringen, materiele voorwerpen die ons aan iets herinneren, etc. We besteden ook een groot deel van de tijd aan het denken aan de toekomst, bang zijn voor wat er fout kan gaan, het proberen te veranderen door controle te houden en te plannen. En wanneer dingen anders gaan dan we dachten, zijn we teleurgesteld en van streek. Dit alles maakt ons zwak, zielig en wanhopig.

We dragen zoveel onnodige ballast mee in ons hoofd, dat we niet vooruit komen. En dus niet kunnen genieten van het leven en gelukkig kunnen zijn.
Maar als we loslaten en dingen gewoon laten zijn zoals ze zijn, zullen we vrij zijn, rustig, en kunnen we het moment ervaren zonder het te vergelijken met een moment uit het verleden, zonder verwachtingen over de uitkomst, zonder de toekomst te overdenken en ons er zorgen over te maken.

Dat is de manier waarop we moeten leven om gelukkig te kunnen zijn – iets ervaren, het voelen met ons hele zijn, het waarderen en ervan genieten en het dan meteen loslaten zodat we het volgende moment in ons op kunnen nemen.

Acceptatie

Accepteren is tevreden zijn met dingen, mensen, gebeurtenissen en jezelf. Het betekent niet dat je stopt met proberen te bereiken wat je wil bereiken; het betekent dat je vertrouwt op de natuurlijke flow en deze niet verstoort.

Het laat zien dat je er vrede mee hebt en niet geobsedeerd bent door controle en verandering. Het staat je toe om je leven te leiden en je op je gemak te voelen, om plezier en tevredenheid te ervaren.

Je moet je realiseren dat wat er gebeurt op dit moment, het beste is voor dit precieze moment. Daarna gebeurt er iets anders. En je vindt het prima omdat dat is zoals het moet zijn. Je moet vertrouwen en geloven. Alleen dan zal je vrij zijn van zorgen, de drang om altijd iets te doen, de onvrede en stress. Acceptatie is een deel van de geluksformule.

Dankbaarheid

Dit is nog iets dat je de gelukkigste persoon kan maken.

Focus op de goede dingen in je leven, ben positief over wat er komt, ben dankbaar voor wat je hebt (zelfs de slechte dingen omdat dat in feite lessen en ervaring zijn) elke dag, waardeer het, laat zien dat je erom geeft, druk je dankbaarheid en liefde uit.

Dan zal je alle overvloed zien waarin je leeft. Dingen zullen mooier en dierbaarder voor je worden. Je zult de mensen van wie je houdt zien als onbetaalbare cadeautjes en je zult je zo gezegend voelen.

Dat is allemaal eenvoudig en makkelijk. Het zal je de andere kant van het leven tonen – een prachtige kant. Die je het leven zal laten leven waar je van gedroomd hebt zonder iets in je omgeving te veranderen. Dat is hoe je ervoor kiest gelukkig te zijn. En dit is de geluksformule :)

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *