Krijgerhouding (Virabhadrasana II)

 

Krijger II (Warrior II houding): Stap voor Stap

Yoga1 gezond10Ga in de Tadasana staan (Mountain Pose). Adem uit en zet je voeten 1 meter uit elkaar. Houd je handen parallel boven de vloer en strek ze uit naar opzij; schouderbladen uit elkaar, handpalmen naar beneden gericht.

Yoga2 gezond10Draai je rechtervoet lichtjes naar rechts en je linkervoet 90 graden naar links. Plaats je linkerhak in lijn met de rechterhak. Houd je dijen op hun plek en draai je linkerdij naar buiten zodat het midden van je linker knieschijf in lijn is met het midden van je linkerenkel.

Yoga3 gezond10Adem uit en buig je linkerknie over je linkerenkel, zodat je scheenbeen loodrecht op de vloer staat. Als het lukt, houd dan je linkerdij parallel boven de vloer. Veranker deze beweging van de linkerknie door je rechterbeen aan te spannen en de buitenkant van je rechterhak stevig tegen de vloer aan te drukken.

Yoga4 gezond10Strek de armen weg van de ruimte tussen de schouderbladen, parallel boven de vloer. Leun niet met je torso over de linkerdij: houd beide kanten van het torso even gestrekt en de schouders direct boven je bekken. Duw je staartbotje lichtjes richting het schaambeen. Draai je hoofd naar links en kijk over je vingers.

Yoga5 gezond10Houd deze pose 30 seconde tot 1 minuut aan. Adem in om omhoog te komen. Draai de positie van je voeten om en herhaal even lang voor de linkerkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *