10 Huismiddeltjes tegen blaasontsteking

Blaasontstekking - gezond10

Blaasontsteking

Blaasontsteking is een type urineweginfectie, dat zich kan verspreiden naar de nieren en de prostaatklieren. Het komt voornamelijk voor bij vrouwen tussen de 20 en de 50. Zwangere vrouwen hebben ook vaker last van dit probleem. Hoewel het zeer vaak voorkomt bij vrouwen, kan het echter ook voorkomen bij mannen, door het hebben van seks met geïnfecteerde vrouwen. In acute gevallen is het altijd verstandig om naar de huisarts te gaan, maar blaasontstekingen kunnen ook worden genezen door simpele huismiddeltjes.

Oorzaken

Als bacteriën de urineweg aanvallen, leidt dit tot een blaasontsteking. Vrouwen krijgen vaker te maken met blaasontstekingen, mede door hun korte urethra (urinebuis). Bij mannen wordt het vooral veroorzaakt door seks met een vrouw met blaasontsteking. Het gebruik van een pessarium of zaaddodende middelen is ook een oorzaak van blaasontsteking. Andere oorzaken zijn:

Diabetes
Multiple sclerose
Dwarslaesie
Slechte hygiëne
Vaginale douche
Uitdroging
Ophouden van de urine
erfelijkheid
Vergrote prostaat of nierstenen

Symptomen

Enkele veelvoorkomende en minder vaak voorkomende symptomen van blaasontsteking zijn:

Pijn bij het plassen
Vaker plassen
Plotselinge drang om te plassen
Pijn in de blaas
Onvrijwillig urineren
Bloed in de urine
Sterke geur in de urine
Koorts
Rillingen
Opgeblazen gevoel of ongemak
Gevoel van vermoeidheid
Een gevoel van druk op de onderbuik

Huismiddeltjes tegen blaasontstekingen

Hier volgen enkele effectieve en natuurlijk middelen tegen blaasontsteking die goedkoop en onschuldig zijn en die je gemakkelijk thuis kunt doen:

1. Drink veel water: Dit is de beste behandeling tegen blaasontsteking. Water is een uitstekend reinigend middel en helpt om de schadelijke bacteriën weg te spoelen in de vorm van verdunde urine. Dus drink een hoop water voor een snelle verlichting van je blaasontsteking.water

2. Zuiveringszout: Zuiveringszout is één van de beste huismiddeltjes tegen pijn door blaasontstekingen. Mix een lepel zuiveringszout in een glas water en drink dit op. Herhaal dit iedere dag tot de symptomen van blaasontsteking volledig verdwenen zijn.

3. Cranberry sap: Cranberry sap is een effectief huismiddel om blaasontsteking bij zwangere vrouwen te stoppen. Cranberry bevat enzymen die zeer effectief zijn in het behandelen van blaasontsteking. Het drinken van cranberry sap zal je blaasontsteking daardoor snel verhelpen.

Opmerking: vermijd het drinken van cranberry sap als jij of een van je familieleden een geschiedenis van nierstenen heeft of als je bloedverdunners slikt.

4. Appel Cider Azijn: Week in water, bevat appel cider azijn. Het zal het brandende gevoel tijdens het plassen dat veroorzaakt wordt door de blaasontsteking enorm verminderen.

5. Yoghurt: Het eten van yoghurt is ook goed, aangezien er acidophilus in zit, wat bijdraagt aan het genezen van de blaasontsteking

6. Warme kruik: om de pijn die veroorzaakt wordt door de blaasontsteking te verlichten kun je een warme kruik op je buik leggen.Warme kruik -gezond10

7. Goldenseal: Goldenseal staat bekend om zijn antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Het geneest de blaaswand snel, stopt het bloeden en geneest ook de zweren die door de ontsteking zijn veroorzaakt.

8. Kweek: Kweek is een verzachtend middel voor het verminderen van de ontsteking in de blaas, prostaat of urethra. Het werkt ook in de behandeling tegen nierstenen.

9. Moringa Oleifera: Dit is een goed plantaardig middel om een blaasontsteking te genezen. Mix een theeleper sap van de moringa oleifera met een glas kokoswater. Drink dit minimaal twee keer per dag.

10. Citroen: Mix een theelepel citroensap in 180 ml kokend water. Drink deze oplossing om van het brandende gevoel en het bloeden af te komen die eventueel door de blaasontsteking worden veroorzaakt.

Preventieve maatregelen tegen blaasontstekingen

Drink meer water of andere vloeistoffen.
Vermijd frisdrank, alcohol
Zorg voor een goede hygiëne.
Veeg altijd van voren naar achteren na het toiletbezoek.
Plas na de seks.
Hou je urine niet op.
Draag ondergoed van katoen.
Neem douches en vermijd badkuipen.

 

2 Comments

  1. Blaasontsteking symptomen herkennen

    Fijn dat ik dit artikel heb gevonden, nu ik geloof ik een beginnende blaasontsteking heb. Het duurde even voordat ik de blaasontsteking kon herkennen. Nu lees ik dat er meer water of “andere vloeistoffen” moet worden gedronken, maar maakt dit nog uit welke vloeistoffen precies? Ik drink veel vruchtensapjes, zowel zelf geperst als uit de supermarkt. Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet, Jacqueline

  2. Kelly

    Dan kun je het best zure sappen drinken.
    (Water met citroensap of een theelepel appelciderazijn.)In sappen uit de supermarkt zit veel suiker wat de klachten verergerd, probeer dus zo min mogelijk suikers binnen te krijgen. Vers geperste jus kan wel, krijg je meteen vitamine C binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *