5 voordelen van pompoenpitten

pompoen1 - gezond01

Voodelen van pompoenpitten

De piepkleine, groene pompoenpitten zijn volgens studies een van de weinige voedingsmiddelen die toenemen in voedingswaarde naarmate ze af worden gebroken. Hier volgen vijf redenen waarom ze een deel van je dieet moeten uitmaken.

Voor een goed hart:

Dertig gram pompoenpitten bevat bijna de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium, wat essentieel is voor de vorming en de onderhoud van je hart. Het helpt om je bloeddruk onder controle te houden en voorkomt plotselinge hartstilstanden, hartaanvallen en beroertes.pompoen-gezond10

Verbetert het immuunsysteem:

Pompoenpitten bevat veel zink, wat het immuunsysteem reguleert en daarmee het risico op virusinfecties als verkoudheid en de griep verkleint, evenals aandoeningen als chronische vermoeidheid, depressie, enzovoorts.

Houdt de gezondheid van de prostaat op peil:

Pompoenpitten wordt al eeuwen gezien als een belangrijke natuurlijke voedingsbron voor de gezondheid van de man. Vanwege de hoge concentratie van zink, wat belangrijk is voor een gezonde prostaat (waar de hoogste concentratie zink gevonden kan worden), stellen verschillende onderzoeken dat zowel pompoenpitolie en pompoenpitten zeer voordelig kunnen zijn voor het ondersteunen van de gezondheid van de prostaat, evenals het behandelen van goedaardige prostaathyperplasie (BPH, ofwel een vergrote prostaat).

Verminderde kans op diabetes:

Volgens onderzoek kan pompoenpitten bijdragen aan het verbeteren van de insulineregulatie, waarmee complicaties van diabetes worden voorkomen door de oxidatieve stress te verminderen.

Reguleert de slaap:

Het eten van pompoenpitten met een klein stuk fruit een paar uur voor het naar bed gaan, bevordert een goede nachtrust, aangezien het je lichaam voorziet van tryptofaan, wat nodig is voor de productie van melatonine en serotonine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *