7 beste oefeningen voor vrouwen

Oefeningen vrouwen - gezond10

Oefeningen vrouwen

Ben je teleurgesteld in je de resultaten die je uit je oefeningen haalt? Ben je op zoek naar verbazingwekkende manieren om je lichaam binnen een paar maanden te transformeren? Dan ben je bij Gezond10 aan het goede adres! Met deze 7 oefeningen zal niet alleen je lichaam perfect uitzien, maar je zult ook een uitstekende houding hebben en een verhoogd zelfvertrouwen ervaren.

Vrouwen, of ze nu huisvrouw zijn of op kantoor werken, ze willen allemaal een perfect uiterlijk en een sierlijke houding hebben. Sporten is de gemakkelijkste manier om niet alleen een oogverblindend uiterlijk te krijgen, maar ook om je zelfvertrouwen te verhogen, waardoor je op allerlei gelegenheden klaar bent om jezelf optimaal te presenteren tegenover anderen. Hier volgt een aantal oefeningen die je lichaam in een korte periode gegarandeerd zullen transformeren.

Springtouwspringtouw - gezond10

Touwtjespringen is de gemakkelijkste manier om je lichaam te transformeren. Deze oefening verbrandt meer calorieën per minuut in vergelijking met vele andere oefeningen. Het enige dat je nodig hebt is een touw om mee te springen en de juiste intensiteit. Hoe meer je springt, hoe meer calorieën je per minuut verbrandt. Het leukste aan deze oefening is dat je het ook met je kinderen kunt doen. Maar iedere oefening vereist een bepaalde omgeving die hieronder wordt vermeld:

 • Frisse en luchtige omgeving
 • Warming up
 • Touw moet lang genoeg zijn voor je lengte

Doe er zo veel als je kunt. Verhoog het aantal sprongen bij iedere sessie dat je gaat springtouwen. Neem 5 minuten rust om je lichaam te laten ontspannen. Na een week zul je gegarandeerd veranderingen in je lichaamsstructuur voelen. Springtouw behoort tot een van de zeven beste oefeningen voor vrouwen!

Squatssquats -gezond10

De squat is een geweldige oefening voor het hele lichaam die moet worden opgenomen in de lichaamstransformatie oefeningen voor vrouwen. Squats trainen je dijbeenspieren, bilspieren, hamstrings en je onderrug. Squats transformeren je gehele lichaam. Hou de juiste afstand tussen je benen. Buig je billen omlaag in een hoek van 90 graden en hou je handen omlaag. Na 5 minuten keer je terug naar de startpositie.

 • Je moet al het gewicht op je hielen plaatsen en niet op je tenen.
 • Als je de juiste hoogte hebt, komen je knieën niet verder naar voren dan je tenen.
 • Beweeg nu langzaam naar de eerdere pose om de squat af te maken.

Je kunt squats ook met dumbbells uitvoeren, wat ook wel ‘weighted squats’ worden genoemd. Probeer deze weighted squats pas als je de squats met lichaamsgewicht goed kunt uitvoeren.

Pushupspushups - gezond10

Er zijn maar weinig mensen die pushups proberen. Deze oefening is iets moeilijker, aangezien er veel fysieke kracht voor nodig is. Maar als je je eraan waagt, zul je je lichaam echt transformeren. De pushup bestaat uit de volgende stappen:

 • Ga eerst op de grond liggen
 • Plaats je handen op de grond
 • Duw je lichaam nu omhoog
 • Breng je lichaam nu omlaag zodat je ellebogen in een hoek van 90 graden staan
 • Doe dit 3 of 4 keer

Lungeslunges - gezond10

Om de beenspieren strakker te krijgen, wordt vrouwen vaak aangeraden om lunges te doen. Deze oefening biedt het perfecte resultaat, aangezien ieder been apart wordt geïsoleerd. Ik stel voor dat je 3 sets van 10 lunges per dag doet voor de beste resultaten. Dit is de beste oefening om je onderlichaam te transformeren.

Zwemmenzwemmen - gezond10

Zwemmen transformeert niet alleen je lichaam, maar vermindert ook de symptomen van depressie. Het is een van de beste manieren om je lichaam in een korte tijd te transformeren. Zwemmen versterkt je core en geeft je spieren eveneens een sterke impuls. Het verfrist de geest en laat je ontspannen.

RennenRennen - gezond10

Rennen heeft veel voordelen. Het verbetert de gezondheid van het hart, verbetert de spijvertering, verbrandt een hoop calorieën en het is goed voor je algehele gezondheid. ’s Ochtends rennen is een uitstekende behandeling voor de hartpatiënt.

Fietsenfietsen - gezond10

Fietsen is een van de beste oefeningen die je dagelijks kunt uitvoeren en is geweldig voor je onderlichaam. Het versterkt je benen, armen en rug. Het helpt ook om je bloedsomloop te verbeteren, het vermindert hartproblemen en verlaagt de cholesterol in je lichaam.

2 Comments

 1. Sharon | Nella Vita

  Handig artikel! Ik doe ze allemaal, alleen blijven die push ups toch een probleem bij mij :( En een dagje zwemmen is toch wel duur tegenwoordig!!

  1. Jolien H.

   Jij ook al problemen met push ups… pff
   Bij mij lukt het om naar beneden te gaan, daar kan ik het ook wel even vasthouden, maar het wil maar niet lukken om mezelf weer omhoog te drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *