Voordelen stoppen met roken tips: voeding

Voordelen stoppen met roken tips: voeding - gezond10

Voordelen stoppen met roken tips: voeding

Dus je hebt besloten om te stoppen met roken. Een verstandig besluit waar wij je graag bij helpen. Stoppen met roken kan op veel verschillende manieren. Echter is stoppen met roken iets wat je uiteindelijk zélf moet doen. Maar er bestaan gelukkig middelen en methoden die je daarbij kunnen helpen.

Laten we eerst kijken waar een sigaret uit bestaat. Een sigaret bevat 4800 verschillende chemicaliën, daarvan zijn er 69 chemicaliën die kanker kunnen veroorzaken. Het behoeft dan ook geen betoog waarom bijna 90 procent van alle gevallen van longkanker te wijten is aan tabaksgebruik. Daarnaast brengt roken niet alleen schade aan de roker zelf, maar ook aan de niet-rokers die lange tijd zijn blootgesteld aan de rook van andere. Denk maar aan de kinderen die in een huis wonen waar gerookt wordt. Roken veroorzaakt Longkanker, Chronische longaandoeningen, Hart- en vaatziekten, Extra slijm en andere gezondheidsrisico’s.

Het juist eten kan je helpen om van dit dodelijke gewoonte voor eens en altijd afscheid te nemen. Stoppen met roken, wij weten dat het makkelijker gezegd is dan gedaan, maar er zijn een aantal fruiten en groentes die je kunnen helpen. Het truc is om te kiezen voor het juist eten. Tips, voeding, voordelen stoppen met roken, dit allemaal zul je hieronder lezen.

Stoppen met roken met behulp van melk

Uit onderzoek blijkt dat melk in staat is om de drang voor sigaretten te verminderen, melk laat in de mond een vreemde nasmaak achter, zodat de lust om een sigaret te roken zal vergaan. Ook de hoge concentratie van eiwit in melk is in grote mate gunstig. Dus wanneer je een sterke behoefte hebt om een sigaret te roken, drink dan gewoon een glas melk. Yoghurt of een stukje kaas is evengoed en kan in plaats van melk gebruikt worden om zo de drang voor sigaretten te verminderen. Onderaan in het artikel staan voordelen stoppen met roken! Daar kun je lezen welke voordelen je op korte en lange termijn kunt verwachten na het stoppen met roken.

Wortel helpt tegen roken

Wortels eten in plaats van te roken om zo van je nicotineverslaving af te komen is een raadzaam advies. Je kan sigaretten vergelijken met ‘kanker stokken’ en wortels met ‘anti-kanker stokken’. De component genaamd caroteniods dat zich in een wortel bevindt, helpt je niet alleen met het stoppen van roken, maar bespaart je ook een ziekte van het DNA.

Marjolein thee

Marjolein is een aromatisch kruid. Het is vaak in landen aan het Middellands Zeegebied te vinden. Marjolein thee kan zeer effectief zijn voor mensen die willen stoppen met roken. Het maakt de keel droog en als gevolg daarvan wordt roken minder plezierig. Het enige wat u hoeft te doen is, kook 1 theelepel marjolein thee in een kopje water gedurende 15 minuten. Wanneer je de drang voelt om te roken, kunt u deze thee consumeren. Dit aromatisch kruid is verkrijgbaar bij alle reformwinkels.

Banaan eten om te stoppen met roken

Recente exploraties hebben aangetoond dat het eten van een banaan jouw kan helpen stoppen met roken. Het meest voorkomende probleem van mensen die in een stopproces zitten is dat ze het gevoel hebben alsof ze geen of enigszins energie hebben. Daarnaast zijn ze geestelijk gespannen door te grote drukte. De vriendelijke bananen, vol met essentiële vitaminen en mineralen, kan je energie stimuleren en daarnaast ook kalmeren wanneer je in een stressvolle situatie zit. Dus wanneer je de drang voelt om te roken, eet dan lekker een banaan.

Kruidnagels helpen tegen roken

Kruidnagels zijn gedroogde, nog niet geopende bloemknoppen van de kruidnagelboom. Kruidnagel is niet volledig in staat om je te helpen stoppen met roken, maar het kan je helpen met het beperken van de hoeveelheid sigaretten die je per dag rookt. Nadat jij je eerste sigaret van de dag hebt gerookt, is het zinnig om op een kruidnagel te zuigen. Het voordeel hiervan is dat de smaak van nicotine in je mond voor een lange tijd blijft hangen. De drang naar een sigaret zal dus verminderen.

Korte termijn voordelen stoppen met roken

Je kunt je leven en je gezondheid enorm verbeteren door te stoppen met roken. Hieronder staan een aantal voordelen van het stoppen met roken op korte termijn.

  • Na 20 à 30 minuten zal je bloeddruk en je hartritme weer normaal worden.
  • Na 8 à 9 uur zal je zuurstofgehalte weer normaal worden.
  • Na 24 uur zal alle koolstofmonoxide verdwijnen. Je longen beginnen slijm en andere afvalstoffen gebonden aan het roken van sigaretten te verwijderen.
  • Na 48 uur zal je merken dat je smaak- en reukzin veel scherper worden.
  • Na 72 uur begin je gemakkelijker te ademen, omdat je luchtpijptakken zich verwijden en je voelt je daarnaast ook fitter.
  • Na 2 à 12 weken zal de bloedcirculatie zich verbeteren waardoor je gemakkelijker beweegt.
  • Na 3 à 9 maanden zal hoest, fluitende ademhaling en ademhalingsproblemen verminderen.
  • Dit waren de voordelen stoppen met roken! Het is nu aan jou om een beslissing te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *