onderkin! Voedingen en oefeningen tegen een dubbele kin

onderkin - gezond10

Onderkin

Wees niet langer bang voor het vetkwabje onder je kin!

De onderkin is één van de ergste nachtmerries van mannen en vrouwen. Die vieze ophoping van vet onder de kin kan bestaan uit vettig weefsel of huid die zijn spierspanning heeft verloren, en loopt van de kaak tot de schildklier. Het komt voor bij zowel mannen als vrouwen, en obesitas is de belangrijkste factor voor de vorming van dit weefsel op jonge leeftijd. Hoewel het geen bedreiging is voor de gezondheid, tast het echter vaak het gevoel van eigenwaarde aan en benadeelt het uiterlijk. De verslapte huid wordt veroorzaakt door een verlies aan elasticiteit van de huid, wat de huid bros en slap maakt. In dit geval kun je natuurlijke remedies gebruiken om dit gebied te verbeteren, dus met name behandelingen die de elasticiteit van de huid verbeteren en vocht vasthouden. Er zijn vele huismiddeltjes waarmee je deze doelen kunt bereiken. Verslapping van de huid onder de kin ziet er onaantrekkelijk uit en veel mensen zijn op zoek naar manieren om dit te verhelpen. Hoewel er chirurgische ingrepen zijn die de dubbele kin kunnen weghalen, vermijden mensen deze optie doorgaans, aangezien de kosten hoog kunnen oplopen. Er zijn gelukkig veel behandelingen om de beruchte dubbele kin kwijt te raken die weinig kosten, geen pijn doen en daarnaast geen bijwerkingen hebben. Hier volgen enkele tips tegen een onderkin!

Meloen

De gunstige eigenschappen van meloen verbeteren de toon van de huid en voorkomen het inzakken van het gebied, wat de ophoping van vet voorkomt. Je kunt dit middel gebruiken tegen je onderkin of hangend weefsel in je armen en benen. Maak meloensap (zonder water) en behandel hier dagelijks het gewenste gebied mee gedurende 20 minuten, en was het vervolgens af met fris water.
onderkin-meloen - gezond10

Appel

Gebruik appelsap (geen water) om het getroffen gebied te masseren. Als je het in gelijke delen met meloensap combineert is het veel effectiever. Een geweldige remedie tegen een dubbele kin!

Vitamine E

Een andere manier om je dubbele kin kwijt te raken is om je dagelijkse inname van vitamine E te verhogen. Vitamine E vermindert het inzakken en verhoogt eveneens de elasticiteit en algehele gezondheid van de huid over je hele lichaam. Groene bladgroenten, tarwekiemolie, zuivelproducten, bruine rijst, gerst, rogge, bonen, zoete maïs, noten, appels, soja bonen, pindanoten, etc. bevatten vitamine E. Probeer deze voedingsmiddelen zo veel mogelijk op te nemen in je dagelijkse dieet om zo van je onderkin af te komen. Je kunt tevens je inname van vitamine E verhogen door een dagelijks supplement te nemen.

Tarwekiemen

Een regelmatige halsmassage met tarwekiemolie is een effectieve manier om van dat vetkwabje onder je kin af te komen. Tarwekiemolie bevat een hoop vitamine E. Dit zal de huid rond de kin voeden en tegelijkertijd de huid helpen verstrakken. Neem voor het naar bed gaan een beetje tarwekiemolie en wrijf dit zachtjes rond het kin gebied. Masseer nu rustig omhoog vanuit de onderkant van je hals tot de kin gedurende 10 tot 15 minuten. Als je dit regelmatig doet zul je snel een verbetering van het uiterlijk van je onderkin zien.

Goede houding kan onderkin verwijderen

Hou je hoofd tijdens het lopen in een neutrale positie, dus niet naar voren of naar achteren en niet te laag of te hoog. Tijdens het werk zou je een correcte houding aan de computer moeten aannemen, met een rechte nek en je ogen op schermhoogte. Dit is cruciaal om van je onderkin aftekomen.
onderkin - goede houding - gezond10

Slaap met een dun kussen

Hoge kussens zijn de grootste vijand van slapende koppels. Ten eerste kun je ervan gaan snurken en ten tweede rekken ze je huid zo ver uit dat het tot een onderkin kan leiden.

Hydratatie

De kin heeft, net als het gezicht, vocht nodig, dus het is noodzakelijk om ook wat lotion of crème op de hals toe te passen. Makkelijke remedie om je te ontdoen van een dubbele kin.

Melk

Melk kan worden gebruikt om de huid rondom het halsgebied te rekken. Je kunt melk ook als een tonic gebruiken en het op je kin toepassen, waarna je het een tijdje masseert en het vervolgens met warm water afspoelt. Als alternatief kun je een gezichtsmasker maken van melk en honing. Combineer evenveel van beide ingrediënten en breng het aan op het kin gebied en laat het 10 minuten zitten voordat je het met warm water afspoelt. Dit masker zal de huid van vocht voorzien en zal je tevens helpen om de onderkin terug te dringen. Pas deze methode dagelijks toe voor snellere en betere resultaten.
melk - gezond10

Ei

Eiwit is ook goed voor de algehele gezondheid van de huid en kan ongetwijfeld worden gebruikt voor het verhelpen van een onderkin. Je kunt thuis een gezichtsmasker maken met eiwitten om snel van je dubbele kin af te komen. Om dit te maken heb je twee eiwitten nodig, een eetlepel melk, een kleine hoeveelheid pepermunt essentiële olie, een eetlepel honing en een eetlepel citroensap. Voeg alle ingrediënten toe aan een kom en klop dit geheel goed. Breng dit masker nu toe aan de huid rondom de kin en half en laat het ongeveer een half uur drogen. Spoel het daarna met warm water af en droog je huid af. Doe dit iedere dag om te genieten van snelle resultaten met betrekking tot het verminderen van je onderkin.

Met groene thee, onderkin wegwerken

Meer inname van groene thee is ook een effectieve manier om van je onderkin af te komen. Groene thee bevat krachtige antioxidanten en verschillende componenten die je stofwisseling versnellen, waardoor je meer calorieën verbrandt. Het is daardoor een goed idee om groene thee te drinken in plaats van dranken waar veel cafeïne in zitten om zo van je onderkin af te komen. Begin je dag met een kop groene thee en je kunt best de rest van de dag meerdere koppen hebben. Er bestaan meerdere smaken groene thee en je kunt de thee kiezen die jij het lekkerst vindt.Thee - gezond10

 

Oefeningen tegen je onderkin!

De belangrijkste oorzaak van het kwabje onder je kin is misschien wel overgewicht of overtollig lichaamsvet. Als iemand veel vet in combinatie met een leefstijl met een gebrek aan lichamelijke inspanning heeft, dan zal zijn gezicht of kin mogelijk één van de eerste gebieden zijn waar het lichaam vet gaat opslaan. De snelste manier om van je dubbele kin af te komen is daarom afvallen. Er bestaan ook oefeningen die kunnen worden uitgevoerd om de spieren in het getroffen gebied te versterken.

Oefening 1

Kijk naar voren met je mond open, beweeg je onderkaak naar rechts en dan naar links. Doe dit 5 keer.

Oefening 2

Duw met gesloten mond het puntje van je tong tegen je boventanden, verminder de druk en herhaal dit 10 keer. Deze beweging maakt alle spieren van de hals strakker en zal je helpen om van je onderkin af te komen.

Oefening 3

Nog een geweldige oefening tegen onderkin. Ga in een stoel zitten met je voeten plat op de vloer. Buig je hoofd achterover, zodat je het plafond ziet. Open je mond zo ver als je kunt. Je voelt nu hoogstwaarschijnlijk de stretch in de spieren van de hals en de kin. Hou deze positie 10 seconden aan en ontspan. Herhaal dit 8 tot 10 keer en doe dit tenminste 1 keer per dag.

Oefening 4

Sta rechtop met je voeten even breed als je schouders, leun je hoofd achterover alsof je naar het plafond kijkt. Tuit je lippen en probeer het plafond te “zoenen”. Hou dit een paar seconden vast en herhaal deze oefening 5 keer. Probeer andere spieren van het gezicht te ontspannen bij het uitvoeren van deze oefening.

Oefening 5

Spreek de vijf klinkers hard uit, met je mond open. Herhaal dit 10 keer.

Conclusie

Denk eraan, wil je je onderkin weghebben, dan is het van fundamenteel belang om overgewicht te vermijden, dus zorg voor gezonde eetgewoonten en sport dagelijks om hangend vel en andere ongemakken te voorkomen. De ophoping van vet in de nek kan veroorzaakt worden door slechte voeding en opslag van vocht. Vermijd verzadigde vetten, geraffineerde suikers en drink ten minste anderhalve liter water per dag. Naast het dagelijks eten van fris fruit en frisse groenten is het zeer belangrijk om vis te verkiezen boven vlees. Volg de bovenstaande middeltjes en je kunt van die lelijke en beschamende onderkin afkomen. Daarnaast zijn er legio artikelen op deze website te vinden, die je kunt gebruiken om gezonder te leven! Succes!

2 Comments

  1. Lisa S

    Die oefeningen helpen echt! Het juiste voedsel eten natuurlijk ook :)

  2. Florian

    Onderkin = vet
    En vet kan je er gewoon aftrainen. Als het lichaam geen overmatig vet bevat, kan het zich ook niet ophopen onder je kin. Zoals Lisa al aangaf, kunnen verschillenden oefeningen helpen af te komen van je onderkin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *