Slechte Vrienden | 10 Tekenen Van Een Slechte Vriendschap!

Slechte vrienden

Slechte Vrienden

Relaties met mensen opbouwen is een deel van je leven. We zorgen er allemaal voor dat we sterke vriendschappen hebben die ons leven gelukkiger en gezonder maken. Toch kunnen sommige vriendschappen meer kwaad dan goed doen. Het is belangrijk dat je de tekenen van zo’n slechte relatie herkent zodat je niet verandert naar een slecht persoon. Hieronder zijn de tekenen dat je kunt opmerken van slechte vrienden.

1. Ze lijken altijd te focussen op de negatieve kant van zaken

Vrienden delen de goede en slechte tijden van hun leven met elkaar. Toch lijken slechte vrienden alleen maar over de slechte dingen te praten zonder dat ze ook meer iets goeds zien. Ze lijken al het goede te negeren waardoor jij het ook negeert. Hierdoor gaan je stemming en motivatie achteruit. Het is belangrijk om hen met hun problemen te helpen terwijl je ervoor zorgt dat jij er niet van afziet.

2. Ze luisteren nooit naar jouw problemen

Ze bellen je altijd als er iets mis gaat in hun leven maar hebben blijkbaar nooit tijd voor jou als jij een probleem hebt. Ze verwachten dat je er bent voor hen als er iets misgaat maar je kan niet op hen rekenen als jij hulp nodig hebt. Slechte vrienden die dit doen, laten jou eenzaam voelen zonder dat jij het weet.

3. Slechte vrienden denken nooit aan jouw gevoelens

Vrienden die niet nadenken voor ze iets zeggen of doen tegen jou, zijn slechte vrienden. Ze zullen enkel dingen doen die henzelf goed uitkomen, zelfs als dat betekent dat jij gekwetst zal worden. Het is niet gezond om zulke mensen in jouw leven te hebben omdat je rond mensen moet zijn die zichzelf niet verbeteren ten koste van anderen.

4. Ze willen enkel over zichzelf praten

Zulke vrienden willen altijd over zichzelf en hun prestaties praten. Ze vragen nooit iets aan jou of over jouw leven. Het lijkt zelfs alsof ze zich dat niet aantrekken! Deze slechte vrienden zijn schadelijk voor jouw leven, omdat ze je onbelangrijk doen voelen.

5. Ze wijzen je snel op jouw fouten

Eerlijkheid is belangrijk in elke relatie. Daarop zijn vriendschappen geen uitzondering. Maar als eerlijkheid ineens ronduit kritiek geven op alles wat je doet wordt, heb je te maken met een slechte vrienden. Je zal niet tegen je vriend durven te praten omdat je bang bent dat hij/zij je zal wijzen op alles wat je slecht doet, in plaats van jou steun te bieden.

6. Ze worden snel kwaad op jou

Het is perfect normaal dat je af en toe discussies en ruzies hebt in een relatie. Maar slechte vrienden worden precies altijd kwaad voor het minste. Elke discussie die je hebt, laat je met een slecht gevoel achter, alsof jij de schuldige bent. Zulke vrienden zijn slecht omdat ze geen problemen kunnen oplossen op een volwassen manier.

7. Ze zijn niet blij als jij eens geluk hebt

Vrienden die jouw geluk niet appreciëren en niet mee vieren met jou, zijn slechte vrienden. Mensen die van jou houden, zijn samen met jou gelukkig. Het is belangrijk dat vrienden blij zijn voor elkaar en dat samen met elkaar vieren. Zo hou je gezonde relaties in leven.

8. Ze willen dat je dingen doet die jij niet wilt doen

Als je bij hen bent, voel je je gepusht om dingen te doen die je niet wilt doen, waardoor je jezelf een loser vindt. Het is goed om bij mensen te zijn die jou aanmoedigen om nieuwe dingen te proberen, maar zodra jij je geforceerd voelt om dingen te doen, dan weet je dat het slechte vrienden zijn. Je zou aangemoedigd moeten worden om nieuwe dingen te proberen maar je zou niet geforceerd moeten worden om uit je comfortzone te komen. Geforceerd worden heeft verschrikkelijke gevolgen zodat zo’n relatie zeker en vast als slecht bestempeld mag worden.

9. Ze laten nooit iets weten, omdat ze je niet graag genoeg zien

Het leven is ingewikkeld. Het is belangrijk dat je begrijpt dat mensen niet altijd tegen jou kunnen praten, maar dat ze wel aan jou denken. Een relatie wordt pas slecht als de andere persoon niet aan jou denkt en zelfs geen poging doet om contact op te nemen met jou. Je voelt je alsof jij de enige bent die contact probeert op te nemen, omdat ze ongeïnteresseerd zijn in jullie relatie. Dit maakt hen tot slechte vrienden. In een relatie ben je namelijk met twee personen. Daarom is het beter om relaties te hebben met mensen die evenveel om jou geven als jij om hem.

10. Ze zullen niet veranderen

Mensen veranderen constant. Verandering is nodig in relaties. Om relaties te onderhouden en als mens te groeien moet je kunnen veranderen en je aanpassen aan elkaar zodat jullie beiden ervan genieten. Vrienden die bij hun, al dan niet juiste, standpunten blijven, en niet proberen te veranderen en te groeien, zijn slecht voor jouw leven. Dus probeer je tijd met de juiste personen te doorbrengen. Laat slechte vrienden achter, zodat jijzelf vooruit kan komen.

4 Comments

 1. anonymous

  ze heeft 9 v/d 10 dingen….

 2. Gerrit

  Ik heb 8 van de 10… ben vroeger vaak gepest en zoek teveel bevestiging… misschien kan ik mijzelf ook maar beter dood maken…

  1. Merel

   Dat is nooit de oplossing. Misschien kun je proberen een aantal eigenschappen te veranderen en dan zul je zien dat het veel nieuwe sociale contacten oplevert en daardoor zul je je hopelijk beter voelen.

 3. Sunny Van Droogenbroeck

  Met deze tekst weet je net waar je aan moet werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *